Vloervuller van de week: Danny Krivit

Partyscene Redactie | 24 februari 2011
headlines

King Of The Re-edit in Paradiso

Vrijdag draait de ‘King Of The Re-edit’, Danny Krivit, in de Amsterdamse Paradiso tijdens Disco 3000. De Amerikaan is verantwoordelijk voor de wereldwijde acceptatie van de kunst van het editen, die inmiddels door velen wordt beoefend.

Danny Krivit produceerde een niet aflatende stroom (meer dan 300) remixen en re-edits van oude en nieuwe disco-, house-, hiphop- en r&b-hits, die hij uitbrengt onder de naam 'Mr. K'. Krivit begon zijn carrière als dj, in de club van zijn ouders in New York en daarna in legendarische clubs als de Paradise Garage en The Loft.

Krivit was ook een veelgevraagd producer. Hij werkte aan tracks als 'Soul Power', 'Give it up and Turn it loose' en 'Funky Drummer' (de meest gesampelde plaat uit de muziekgeschiedenis) van James Brown. En hij maakte dé allerbeste versie van de klassieker 'Love Is The Message' van MFSB, met recht onze vloervuller van deze week!

Love Is The Message - Danny Krivit Re-Edit

Komende vrijdag is Krivit in de Amsterdamse Paradiso. Met Antal in de grote zaal, terwijl I-F en Jan van Kampen (Dekmantel) hun ding in de bovenzaal doen. don’t miss it!

L2P-interview uit 2004 met Danny Krivit

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws