Secret Aphex Twin-release in omloop

Partyscene Redactie | 3 februari 2011
headlines

PR-stunt of bizar verhaal?

Er gaat een geheime Aphex Twin-release, getiteld Joyrex Tape, de ronde op het internet. Het is een veertien tracks tellend album, begin jaren negentig geproduceerd door Richard D. James. Download hem hier!

Aphex TwinHoe komt het dat een album, geproduceerd in 1994, zeventien jaar later opduikt via internet? Dat zit zo. Toen James nog jong en onbezonnen was, woonde hij in een appartementje met een aantal vrienden. Zij organiseerden in de weekenden wilde feesten. Tijdens een van die  feesten kwam een bezoeker op het lumineuze idee om een ‘Dat’ vol met tracks uit de studio van Aphex Twin te tapen, terwijl hij laveloos zijn roes lag uit te slapen op de bank.

De tape moest een verrassing worden voor z’n vriendin, maar mevrouw was helemaal niet gediend van de overstuurde bassen en freaky elektronica, geproduceerd door de maker van twee prachtige Selected Ambient Works cd’s, die destijds net waren uitgekomen. De tape verdween in een dressoir, waar hij een paar jaar geleden werd gevonden door een nieuw  vriendje, dat besefte dat hij een gouden vondst had gedaan.

De jongen nam contact op met het Rephlex-label van Aphex Twin. Hem werd gevraagd om de tape niet op het internet te zetten, omdat de muziek nog zou worden uitgebracht op een speciale box-set. Dit is tot op heden niet gebeurd, wat de jongen heeft doen besluiten om alsnog een secret tape met korte fragmenten van de tracks op het internet te zetten. Niet het volledige album, uit respect voor de maker en om geen gelazer te krijgen over muziekrechten, maar korte snippets vol Aphex Twin-madness.

En toen kwam er een olifant met een lange snuit, en die blies het verhaaltje uit, zou je denken. Ach, je weet maar nooit!? Download de Joyrex Tape met korte fragmenten via deze link, en lees de bijgeleverde infosheet. Daar kun je bovenstaand verhaal verifiëren. Wat denk je zelf? PR-stunt of gewoon een bizar verhaal?

Aphex Twin

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws