Theo Parrish: ‘ontwerpers muzieksoftware snappen het niet’

Partyscene Redactie | 27 januari 2011
headlines

En wij snappen Theo niet…

We dachten dat de vinyl vs. digitaal-discussie inmiddels al lang afgesloten was met de conclusie dat iedereen gewoon lekker de apparatuur moet gebruiken die voor hem of haar het best werkt. Maar Theo Parrish, vrijdag te bewonderen tijdens Strange Fruit in het Rotterdamse Westelijk Handelsterrein, vond het onlangs blijkbaar toch nodig om nog even los te gaan op laptop-dj’s.

Theo ParrishIn een interview met collega dj/ producer Monty Luke trekt de Detroit veteraan weer flink van leer tegen die technische ontwikkelingen binnen de muziekwereld: “degenen die de software ontwikkeld hebben, missen voor een groot deel waar het bij dj-en om draait: de selectie van muziek.

Voor een set van 4 uur neem ik 12 à 15 uur muziek mee, waaruit ik op het moment van draaien een selectie maak. Maar iemand die aan komt zetten met een laptop, die denkt: ‘Hee, ik heb alles bij me, ik kan dus alles draaien wat ik maar wil.’ (...) Laptop-dj's zullen het altijd afleggen tegen dj’s die al jaren draaien en hun platen door en door kennen.”

Nou zijn we grote fans van Theo’s muziek en onze liefdesaffaire met het vinyl is nog lang niet voorbij. Maar wat is in hemelsnaam het verschil tussen iemand die voorafgaand aan een gig fysiek vinyl selecteert om te draaien en iemand die dat op een laptop doet? En waarom zou het niet mogelijk zijn om tracks in digitaal format van begin tot eind te doorgronden? Bekijk de opmerkelijke uitspraken van Parrish hier zelf...

MySpace Sound Signature

Sound Signature op Facebook

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws