Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 17 december 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Twee weken voor Oud & Nieuw spelen de meeste organisatoren en bookers nog niet bepaald op safe. In plaats van louter lokaal talent aan het werk te zetten en te bezuinigen op de dj-kosten, wordt de ene na de andere internationale top-dj overgevlogen. Misschien dat ze tijdens de jaarwisseling niet hoeven te komen?

 

Wat: Traffic @ Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 17 december.

Line-up: Mauro Picotto, live: Johannes Heil, Bart Skils, Lauhaus, VJ Out of Order.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Johannes Heil staat al sinds de late jaren negentig bekend als toonaangevend producer. Zijn heftige, emotionele geluid is symbool komen te staan voor Duitse techno in zijn zwaarste vorm. Sinds zijn pionierende debuutalbum Reality To MIDI uit 1998 heeft Heil zich almaar verder ontwikkeld. Op zijn laatste album Lovin’ voor het gerenommeerde Cocoon slaat Heil duidelijk een nieuwe weg in. Hedendaagse tech house is hier het devies. Mauro Picotto geldt als één van de bekendste Italiaanse crossover artiesten tussen mainstream en underground. In een grijs verleden was Picotto het brein achter de succesvolle top-40 act Cappella. Later vond hij zijn eigen sound in het schemergebied tussen techno en trance en collaboreerde onder andere met trance artiesten als Tiësto en Mario Piú. Maar de laatste tien jaar neigt Picotto’s stijl steeds meer naar techno en tech house.

Maassilo

Wat: Scoop meets New York.

Locatie: Factory10, Rotterdam.

Datum: vrijdag 17 december

Line-up:

Area 1: Dominggos, Jeff Solo, Joey Daniel, Nino & Frankie, Rolando, Steve Rachmad

Area 2: Alex Pi, Danny Delgado, El Funkador, Nour Casablanca, Rudichi, Stefan Vilijn, Undercontrol

Area 3: Civil, Marrichino, Mike Latina

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op 17 december wordt in de Factory010 een smeltkroes gecreëerd van verschillende muziekstromingen en subculturen; een wereldstad in het klein.

Factory10 wordt deze avond verdeeld in 3 area's. De grote zaal wordt gehost door

Contact/Luidsprekers, met o.a. DJ Rolando, Steve Rachmad en Joey Daniel achter de decks. De 2 andere zalen worden door SCOOP en One gehost, met o.a. Stefan Vilijn, DJ Civil en een live optreden van Pam Feather.

Het thema voor deze avond is SCOOP meets New York; een avond vol live showcases, danceacts, stampende techno, zwoele housetunes en funky nu-soul en hiphop. De aankleding van de zalen is geïnspireerd door het New Yorkse straatbeeld. Verder kun je genieten van diverse New Yorkse lekkernijen zoals hotdogs en cupcakes.

 

Wat: Technootjes: Karotte.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 18 december.

Line-up:

Grote zaal: K.Cee, Karotte, VJ: Werc

Kleine zaal: Enthousiaste Gasten, Miguel, Orchid.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: De uit Frankfurt afkomstige Karotte is inmiddels een waar fenomeen. Overal waar hij verschijnt is het feest. Zijn talent om precies de juiste opbouw in zijn sets te vinden zorgt ervoor dat het publiek al snel in een dansende massa verandert. Hij is met recht één van de meest geboekte DJ’s in Duitsland en ver daar buiten. Na het ongelooflijke succes van de vorige twee jaar, doen we het graag nog een keer dunnetjes over met deze gekke wortelman. Bereid je voor op een 4,5 uur lange set van deze sfeermaker bij uitstek.

 

 

Wat: 300MPH · Electric Deluxe Special.

Locatie: Poeme, Utrecht.

Datum: zaterdag 18 december.

Line-up: Gary Beck, Joey Daniel, Speedy J.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Rotterdamse sensatie Joey Daniel brengt techhouse-concept 300 MPH naar de Poema. Stadsgenoot Speedy J zal maar liefst 4 uur lang de decks rocken! Hij zal worden bijgestaan door live sensatie Gary Beck en publiekslieveling Joey Daniel!

Wat: Diepgang - 3yr Anniversary.

Locatie: Catwalk. Rotterdam.

Datum: zaterdag 18 december.

Line-up: Hertz & Vibes, Nick de Morsain, Umek, Warren Fellow.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Een 3jarig bestaan vier je niet zómaar, dat doe je grandioos. Om het op de juiste manier en met de juiste sound te doen, hebben de heren van Architec Productions weer een voortreffelijke line-up in mekaar ge-lego’d.

Met namen als Warren Fellow, Nick de Morsain en Hertz & Vibes kom je al een heel eind, maar met de additie van de Sloveense gigant UMEK -eigenaar van de legendarische '1605' label- is er geen enkele mogelijkheid tot non-bewegende voeten op de dansvloer.

Paradiso

Wat: Tiga all nite long.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: zaterdag 18 december.

Line-up: Tiga.

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: De Canadese dj en producer Tiga bracht in 2006 zijn debuutalbum ‘Sexor’ uit, waarvan de Belgische broers Stephen en David Dewaele (Soulwax) een deel van nummers produceerden. Het album mengt Tiga’s liefde voor elektroclash, techno, jaren tachtigklassiekers, Prince en glampop en bracht goede kritieken. In 2007 kreeg het album de Juno Award voor ‘Dance Recording of the Year’. In april van vorig jaar verscheen de opvolger ‘Ciao!’, waarop wederom de gebroeders Dewaele een bijdrage leveren, evenals James Murphy (LCD Soundsystem), Zweedse dance-producer Jesper Dahlback en landgenoot Gonzales.

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 18 december.

Line-up:

Grote zaal: Dave Clarke, DVS1, Pure

Give It Dub: BeeVee vs DBS, B-4, MC Brown Sugar.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Een van de favoriete artiesten van de Planet Rose-crew is al vele jaren de eigenwijze Engelsman Dave Clarke. Dat de liefde wederzijds is, bewijst hij met de schitterende column die hij heeft geschreven voor het '40 jaar Doornroosje' boek. De levende technolegende is zonder twijfel de beste kandidaat om het 15 jarig jubileum jaar van Planet Rose op compromisloze wijze af te sluiten. New kid on the block is Zak Khutoretsky aka DVS1. Vanuit het niets was hij er ineens, met een klapper van een release op Ben Klock's Klockworks. Klock ontdekte Zak bij toeval tijdens een tour door Amerika. Zo zie je maar hoe het kan gaan. Derrick May 's Transmat volgde snel erna en zijn ster is sindsdien hard rijzende. Goudeerlijke, compleet gestripte, bedrieglijk simpele techno is zijn signatuur. Met een hoge verslavingsfactor. Deze jongen gaat een grote worden. De DJ die de complete 15 jaar Planet Rose heeft volgemaakt, onze eigen huisheld Pure, past perfect in dit plaatje van Oud en Nieuw.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws