Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 10 december 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Wat zijn wij fans van de alternatieve varianten van de elektronische muziek toch eigenlijk verwend in Nederland. Komend weekend staat er in elke grote stad wel een internationale grootheid in zijn genre; variërend van dubstep (Darkstar @ Paard) en deephouse (Osunlade @ Trouw) tot drum & bass (Bad Company @ Effenaar) en techno (Jon Gaiser @ Westerunie). Mogen we al?

 

Wat: BPitch Control & Planet Delsin.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 10 december.

Line-up:

Trouw: Ellen Allien, Shinedoe

Verdieping: Delta Funktionen, Newworldaquarium, Live: Conforce.

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Het is aardig vertoeven aan de Wibautstraat op vrijdagnacht 10 december als de twee respectabele labels Delsin en Ellen Alliens Berlijnse BPitch Control hun onderkomen zoeken in Trouw. In De Verdieping wordt Delsin goed gerepresenteerd met drie waardige afgevaardigden: Conforce gaat live terwijl Newworldaquarium en Delta Funktionen de dj-sets die nacht verzorgen. Ellen Allien vertegenwoordigt haar eigen label natuurlijk zelf het beste, maar gaat op eigen verzoek een nacht lang samen met Nederlandse techno koningin Shinedoe achter de decks.

 

Cafe d'Anvers

Wat: Danny Howells & Lee Burridge.

Locatie: Cafe d’Anvers, Antwerpen.

Datum: vrijdag 10 december.

Line-up: Danny Howells, Deniz Burnay, Lee Burridge, Pole Folder, X-Ian.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Danny Howells staat bekend om zijn typische, creatieve sets, bestaande uit de meest geweldige platen waarvan je jezelf afvraagt hoe het kan dat je ze nog nooit eerder te horen kreeg.

Naast Danny staat er een andere Brit op het programma: Lee Burridge. Ook deze DJ en producer is niet van de minste. Hij rondde net zijn Amerikaanse tournee af en zal ongetwijfeld heel wat overzeese pareltjes meebrengen.

Danny en Lee worden bijgestaan door residents Pole Folder, X-ian (Pioneer DJ) en Deniz Burnay.

 

 

State X New FormsWat: State-X New Forms.

Locatie: Paard van Troye, Den Haag.

Datum: vrijdag 10 & zaterdag 11 december.

Line-up: Lee ‘Scratch’ Perry ft. Adrian Sherwood. Mount Kimbie. Joker. Hanggai. James Blake. Darkstar. Hauschka. Huoratron. The Pyramids.  Warsaw Village Band. Volcano The Bear. Gate. The New Earth Group & Rotterdams Symfonisch Blaasorkest. Rangda. Filastine. Girl Unit. Borbetomagus. Pixelord. Datacore. Thomas Ankersmit. N!euwe Supersolden. + SXNF meets Dag in de Branding | G18 Program met: Opera Rage d’Amours. Trio Windstreken. Arnold Dreyblatt Ensemble.

Entree: Dagkaart: 15 euro / Passe-partout: 25.

Bijzonderheden: State-X New Forms, het festival voor avant-garde rock, cutting-edge electronics and nu-art, vindt bijna plaats met een zevende editie op vrijdag 10 en zaterdag 11 december in en rondom het Paard van Troje, Den Haag, waarbij inspiratiebronnen en de nieuwste ontwikkelingen binnen de elektronica- en avant-gardescène worden belicht. Dit jaar met experimentele postrock, visuele performance, cross-overs van traditionele instrumenten en elektronica, maar vooral een feestje om niet te missen!

 

 

Wat: Blackout.

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 10 december.

Line-up:

special guests: Chez Damier, Mike Huckaby

support: Casper Tielrooij, Michael Jacques & Thomas Martojo.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Vanavond vindt de tweede editie plaats van Blackout, een clubavond die in het teken staat van oerdegelijke en pure house. Na in oktober Boo Williams uitgenodigd te hebben verwelkomen de jongens van Dekmantel wederom twee houseveteranen uit Amerika.

Allereerst Chez Damier, goed voor een eindeloze rij classics op het illustere Prescription label uit Chicago. Ook Mike Huckaby is weer op bezoek, hij is misschien wel de buitenlandse DJ die het meest bij ons gedraaid heeft. Dat is uiteraard niet zonder reden, er zijn er maar weinigen die eenzelfde kennis genieten van kwaliteitshouse en dat vertaalt zich keer op keer in uitstekende DJ-sets.

Wat: Dub Infusions.

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 10 december

Line-up: Kromestar, Mala (Digital Mystikz), Piro

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: Soms kan het zo mooi zijn. Dub Infusions opende 2010 plechtig met een optreden van Mala (Digital Mystikz) waar nu, 12 maanden later, nog steeds over gesproken wordt. Het opperhoofd van DMZ en Deep Medi bleek het naar zijn zin te hebben en speelde rustig een uur langer dan gepland. Afgesproken werd om het jaar dan ook maar af te sluiten, en zie daar, op vrijdag 10 december komt hij terug. Tezamen met labelgenoot Kromestar en Dub infusions resident Piro wordt 2010 gepast uitgezwaaid.

Wat: Sonic Warfare - 4 year birthday bash: Hotflush night.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: zaterdag 11 december.

Line-up: +, George Fitzgerald, Mount Kimbie, Scuba, Live: Sepalcure, VJ: Lennart Visuals.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Sonic Warfare bestaat vier jaar en nodigt ter gelegenheid hiervan de Britse Hotflush family uit. Dit label staat voor de vooruitstrevende mix van dubstep en techno, die labeleigenaar Scuba snel in populariteit doet groeien. Mount Kimbie keert terug naar de Melkweg na een sterke set op Off Centre festival in mei.

 

Catwalk

 

Wat: Play.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 11 december.

Line-up: EL-P, Ray Okpara, Sander Baan, Tini 

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 11 december biedt Play in samenwerking met Catwalk een sensationele line-up: de top-dj's Ray Okpara (Oslo/Remote Area) en Tini (Desolat) uit Duitsland naast Play residents Sander Baan en EL-P. Het partyconcept Play is op 1 oktober van start gegaan met een legendarische set van Steve Bug in de uitverkochte Rotterdamse Catwalk. De jongens achter Play kijken met voldoening terug op dat feest en geloven nu nog sterker in hun filosofie dat het erom gaat het publiek te allen tijde tegenover artiesten te zetten die dezelfde passie delen voor house en techno.

Voor de tweede Play-avond van 11 december is er natuurlijk maar één geschikte club: de befaamde Rotterdamse Electronica-tunnel die zich blijft onderscheiden door programmering van bijzondere en hoge kwaliteit. Behalve vooruitstrevende muziek en een open-minded publiek heeft Catwalk een uniek interieur met subliem geluid en spannend licht. Niet voor niets werd vorig jaar een Gouden Kabouter voor Decoratie & Inrichting gewonnen en werd de club dit jaar wederom genomineerd.

Wat: Breek.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 11 december.

Line-up: Bad Company, Scepticz, Nymfo, Proxima.

Entree: 7,50.

Bijzonderheden: De laatste editie van Breek in het jaar 2010 staat weer in het teken van donkere basslijnen en zware beats. Bad Company heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. Hits als The Nine, The Pulse en Planet Dust heeft iedereen wel eens op de dansvloer gevoeld. Maldini van Bad Company zal dit keer naar de lichtstad komen voor een energieke set!

Scepticz zorgt voor de intro van de avond. Dit talent uit België heeft in z'n geboorteland al veel zalen plat gedraaid en gaat dat nu voor 't eerst doen in Nederland. Verwacht een rollende set van oud materiaal feilloos gemixed met de nieuwste tunes in de scene.

Nymfo en Proxima zullen de tent weer als vanouds afbreken met lekkere diepe basslijnen.

Wat: Click.

Locatie: Westerunie, Amsterdam.

Datum: zaterdag 11 december.

Line-up: Wouter de Moor, Live: Johnny D, Remy, Live: Jon Gaiser.

Entree: 16.

Bijzonderheden: Click is op stoom. Na een reeks van volledig uitverkochte edities met als klap op de vuurpijl de ADE 2010 special samen met Get Physical, HEY! en AD Bookings, maakt de hoofdstedelijke Westerunie zich op voor de volgende Click.

Relevante elektronische technogeluiden, live en direct in de industriële Amsterdamse Westerunie. Artiesten die weten waarmee en voor wie ze bezig zijn, volwassen licht en geluid en een toegewijd publiek. Onder het mom van je bent zo goed als je laatste editie gaat Click zaterdag 11 december zonder er doekjes om te winden te toon weer oorverdovend aangeven. Vanuit Duitsland met Gaiser en Johnny D en van eigen bodem de helden Remy en Wouter de Moor. Een nacht die je op zal pakken met house en tot vroeg in de morgen zal laten bewegen op techno in al zijn vormen.

Wat: Full Spectrum: Border Community Night

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: zaterdag 11 december.

Line-up: Fairmont - live, Avus, Nuno Dos Santos, VJ Slof.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Full Spectrum, het Utrechtse collectief met een frisse kijk op techno, geeft vanavond ruim baan aan het Border Community-label. Met vanavond live: Fairmont  (ook bekend onder zijn echte naam Jake Fairley), een Canadese technoproducer met een lekker warme, analoge funksound. Zijn Border Community-debuut Gazebo is inmiddels een klassieke 12-inch! Uit Engeland komt Avus, ofwel Scott Edwards & twee zakjes chips, volgens zijn MySpace. Verwacht een crispy mix van deep house, techno en acid! Resident-dj Nuno Dos Santos is natuurlijk ook weer van de partij. Full Spectrum klonk nog nooit zo full!

Effenaar

Wat: Dikke Dubstep.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 11 december.

Line-up: Bar9, Bukez Finezt, Ruwedata.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Bar9 is een duo uit Leicester, Engeland en staat bekend om zijn donkere grimmige baslijnen en keiharde nummers die je in gezicht meppen. Met epische nummers als Midnight, Murdasound, Strung out en hun dikke remixes knalt dit duo je de zaal uit!

Bukez Finezt is misschien een rare naam, maar Ken Kruse neemt goede muziek mee uit Duitsland. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring met computer gegenereerde muziek en dat blijkt wel uit zijn strakke nummers. Bukez Finezt werd lokaal bekend als drum ‘n bass dj in lokale clubs, door zijn jongere broer en goede vriend Dubout groeide hij nog sneller en zijn muzikale repertoire groeide. De laatste tijd heeft hij een flinke deuk achtergelaten in de dubstep scene en dat is waarom hij vanavond in Patronaat staat.

Rotterdammer RuweData is een van de oprichters van ‘Dstruct Collective’ en heeft zijn roots in het illegale tekno- en acidfeestjes. Zijn draaistijl heeft zich echter geëvolueerd tot een scherpe mix van electronica, dubstep en abstracte hiphop.

Wat: Planet Rose.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 11 december.

Line-up:

Area 1, hosted by Planet Rose: Darko Esser, Juan Sanchez, Michel de Hey, Live: KiNK.

Area 2, hosted by Klopfgeist: Freak Strano, Hesz, Immer Gerade Aus, Neo Young, Rik Woldring, Sigward, Live: Hyde Park, Live: Malbetrieb.

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Elk jaar heb je een aantal artiesten die enorm in het oog en oor springen. In 2010 geldt dat zonder twijfel voor de Bulgaar KiNK. Hoewel hij al jaren bezig is, explodeerde het dit jaar ineens voor hem. Dat kwam niet in de laatste plaats door een onophoudelijke stroom releases in de eerste 6 maanden op onder meer Ovum, Get Physical, Liebe Detail en Rush Hour.

Michel de Hey heeft ook een prachtig jaar achter de rug met een residentie op Ibiza in het prestigueze Privilige, de grootste club van het eiland. Zijn label EC bracht weer vele prachtige platen uit en hij speelde tijdens de zomer menig festival plat.

Ook Amsterdammer Juan Sanchez kan terugblikken op een bijzonder succesvol jaar. Niet alleen tekende hij voor de internationale boekingen bij Great Stuff, waardoor hij onder meer in Brazilië achter de decks stond, zijn muziek vond een thuis bij Gregor Tresher (Breaking New Soil ) en Martin Eyerer (Kling Klong).

De kleine zaal is het domein van het Friese kwaliteitslabel Klopfgeist. Dit collectief presenteert haar talenten voor een diepe exercitie in house en techno. Eerder deden ze met veel succes labelnights in Berlijn en Italië, waar hun muziek gretig aftrek vindt bij de liefhebbers. Nu dus een showcase aan de Waal.

TrouwWat: Ratio? & Live at Robert Johnson.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 11 december.

Line-up:

Trouw: Melon, Osunlade

Verdieping: ATA, Olaf Boswijk, Live: Arto Mwambé

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 11 december word je voor een lastige keuze gesteld in Trouw. Terwijl de bovenzaal een reis langs de echte house wordt gemaakt, reist één van Duitsland haar beste clubs af naar de Verdieping van Trouw. Voor de bezoekers wordt het naar boven en beneden afreizen, want beide zalen zijn meer dan de moeite waard. Ratio?'s host Melon nodigt na dik een jaar de Amerikaan Osunlade weer uit en Robert Johnson verplaatst zichzelf en haar artiesten van Offenbach naar de Wibautstraat.

Wat: Bonobo (live).

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: dinsdag 14 december.

Line-up: Bonobo & band. Voorprogramma: McCleery.

Entree: 15 euro (uitverkocht).

Bijzonderheden: Bonobo is de artiestennaam van de Britse triphop-producer en DJ Simon Green. Zijn laatste album, ‘Days To Come’ uit 2006, liet een onuitwisbare indruk achter. Wellicht ook bij hemzelf, want het duurde vier jaar eer hij met een nieuwe plaat kwam. ‘Black Sands’ verscheen begin van dit jaar en wordt unaniem omschreven als een meesterwerk, waarmee de grootmeester van de downbeat zichzelf heeft overtroffen. Met soulvolle vocalen van Andreya Triana, een van de nieuwe raspaardjes van het Ninja-label, ultrarelaxte beats en zweverige, lome melodieën creëerde Bonobo prachtige muzikale landschappen die je steeds weer wilt bezoeken. Bonobo speelt zijn muziek live met band.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws