David Lynch brengt dancetrack uit

Partyscene Redactie | 10 december 2010
headlines

Debuut Lynch in de dance

De legendarische filmregisseur David Lynch was jarenlang een inspiratie voor danceproducers en keert nu de rollen om met zijn eerste eigen danceproductie ‘Good Day Today’.

 

David LynchDe Amerikaanse meester van de surrealistische cinema, die bekende films als 'Eraserhead', 'Lost Highway' en de serie 'Twin Peaks' regisseerde, is tevreden met zijn eerste stappen in de dance: “In al mijn films heb ik me altijd erg bezig gehouden met alles wat men hoort. Het maken van deze plaat was een natuurlijke uitbreiding van mijn liefde voor geluid en muziek.”

Naast het 'on-Lynchiaans' vrolijke ‘Good Day Today’, brengt het Britse label Sunday Best ook zijn track ‘I Know’ uit; een meer soundtrack-achtige plaat met slepende broken beats en donkere orgelsamples. Lynch verzorgt op beide tracks zelf de vocals.

Dj/ producer en Sunday Best-labelbaas Rob Da Bank is ook erg gelukkig met de release op zijn label: “Als ik mezelf niet geknepen had, zou ik zweren dat ik het uitbrengen van een plaat van David Lynch op ons label gedroomd had. De track bewijst dat Lynch niet alleen een meesterlijk regisseur is, van veel van mijn favoriete films. Hij is ook een getalenteerde producer met een aangeboren gevoel voor de kracht van muziek. Ik kan niet wachten om deze release los te laten op de wereld.”

De twee tracks zijn nu alleen nog digitaal verkrijgbaar via iTunes, maar op 31 januari wordt via Sunday Best een ‘deluxe vinyl edition’ uitgebracht met remixes van o.a. Underworld, Boys Noize en Sascha.

David Lynch- ‘Good Day Today’

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws