2 x Morphosis in de mix

Partyscene Redactie | 6 december 2010
headlines

Diepe melancholische grooves van Morphosis

Zo, even de laatste sneeuwrestjes van je dakpannen blazen met niet één, maar twee podcasts van Morphosis a.k.a. Ra.H.

Morphosis a.k.a. Ra.HDe sinds kort weer in Libanon woonachtige dj/ producer/ labelbaas Rabih Beaini is niet bepaald een productiemonster. Onder zijn aliassen Morphosis en Ra.H brengt hij hooguit twee á drie releases per jaar uit. Kwaliteit boven kwantiteit dus en bijna iedere release is dan ook raak, met ontregelende, melancholische house- en technogrooves, onverbidde-lijke rides en speakerverwoestende baslijnen.

Hij brengt de meeste tracks uit op zijn eigen Morphine Records, maar werd ook al opgepikt door oplettende Nederlandse labels als M>O>S (Rush Hour/ Aroy Dee), Styrax Leaves en Delsin. Dat laatste label zal binnenkort ook het nieuwe album ‘What Have We Learned’ van Morphosis uitbrengen.

Beaini heeft een broertje dood aan de promotionele rompslomp die de dancewereld met zich meebrengt en laat liever de muziek voor zichzelf spreken. Goede zaak dus, dat de collega’s van Little White Earbuds hem toch wisten te strikken voor een interview en maar liefst twee podcasts. In de eerste mix, opgenomen in Berlijn, smelt hij zijn eigen werk samen met new wave, reggae, soundscapes, soul en jazz. De tweede mix is een stevige, analoge live improvisatie tijdens de Intergalatic FM-avond tijdens ADE 2010. Check de podcasts, de tracklist van de eerste podcast en het interview hier.

MySpace Morphosis

Lees meer: L2P-interview met Morphosis/ Ra.H uit 2008

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws