Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 3 december 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Mocht je in de houseclassics-mood zijn, dan kun je komend weekend je hart ophalen. Her en der in het land draaien de Miss Monicaatjes en de Joost van Belletjes de ene na de andere acid, mellow en oldskool-kraker. Als je liever wat recentere elektronische dansmuziek voorgeschoteld wilt krijgen, dan is onder meer Time Warp in de Sporthallen Zuid een aanrader. Wat een fijne line-up! Jammer dat het feest al weken uitverkocht is. Marktplaats dan maar? Succes en een goed weekend!   

 

Wat: Disco3000.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 3 december.

Line-up:

Grote zaal: Antal, Theo Parrish

Kleine Zaal: Beautiful Swimmers, Rednose Distrikt.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Disco3000 vindt een aantal maal per jaar plaats in zowel de Trouw als Paradiso. De avond brengt alle nieuwe sounds op het gebied van Detroit, Chicago en New York House / Techno, maar gaat ook terug naar de roots van deze stromingen doormiddel van een flinke dosis disco, wave en acid. Met deze editie als hoofdgast: Theo Parrish. Deze zwaargewicht uit Detroit bracht eind jaren ’90 zijn eerste platen uit en wist sindsdien een legendarische status op te bouwen als zowel producer en DJ. Zijn eigen label Sound Signature is nog altijd één van de meest populaire Detroit house labels en eind volgende maand zal zijn nieuwe album Sketches uitkomen. Medeoprichter van Rush Hour en lokale Disco3000 Antal zal de grote zaal ondersteunen met een even dynamische mix van funk, disco, house, techno en wave. In de kleine zaal gigs van Beautiful Swimmers en Rednose Distrikt.

 

Tivoli

Wat: 030303.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 3 december.

Line-up: Kings of the Universe + DJ's Mark II, 030303 DJ team

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Het Utrechtse acidcollectief 030303 tovert vanavond een grote smiley op je gezicht, want het is weer tijd voor The Rave Edition! Met live uit Zweden: Kings Of The Universe, een duo (op het podium met zijn vijven) dat fijne housemuziek maakt met het klassieke ‘Jack to the sound of the underground’-gevoel uit de jaren tachtig. Check alvast de nummers op hun MySpace en je voelt meteen de Acid Love via je ruggengraat omhoog kruipen! Het Engelse dj-duo Mark 2 (ofwel Mark Archer en Mark Butler, ex-Altern-8) en natuurlijk de losgeslagen verzameling 030303-dj’s maken het feest compleet. We call it acieeeed!

 

 

Wat: 360.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 4 december.

Line-up: 360 Soundsystem, Nuno dos Santos, Patrice Baumel, Live: Coma

De Verdieping: Marcel Dettmann, Roger Gerressen

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Een jaar geleden viel Sinterklaas exact op de 360 avond. Dit jaar is de goedheiligman een dagje eerder in de Amsterdamse club Trouw. Op zaterdag 4 december laat hij alvast een paar mooie cadeaus achter aan de Wibautstraat. Bij de mannen van 360, resident dj's Nuno dos Santos en Patrice Baumel, staat het duo Coma met een live optreden op het podium en in de kelder van Trouw, ook wel de Verdieping genaamd, staat Berghain heer en meester Marcel Dettmann een nacht lang achter de decks. Het verlanglijstje van Trouw kan met deze line-up voor dit jaar worden afgestreept.

 

Paradiso

 

Wat: Earth 11 anniversary

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: zaterdag 4 december

Line-up:

Area 1: Anthony Pappa, Per, Presetone

Area 2, hosted by Smaakstof: Bjorn Wolf, Erick E, Timo Romme

Entree: 19,50 euro.

Bijzonderheden:

Wat doe je op het moment dat je 11 jaar lang feesten hebt gegeven? In het geval van earth betekent dit doorgaan op de ingeslagen weg, en blijven komen met frisse insteken. De events in 2010 waren succesvol, muzikaal solide en op het gebied van acts en video van een erg hoog niveau.

Terug naar de verjaardag. De anniversary's zijn traditiegetrouw bijzondere events waar alles uit de kast wordt gehaald. Zo staat er een bijzondere oudgediende op het programma in de persoon van Anthony Pappa, een dj die vroeger menig earth hart sneller deed kloppen. Anthony Pappa heeft al vele malen op earth gedraaid, maar dat is wel al een aantal jaren geleden, de laatste keer was in 2003! Door zijn nieuwe sound, en zijn kwaliteiten als dj werd het hoog tijd Pappa weer eens uit te nodigen.

 

Wat: Zodiak Commune.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 4 december.

Line-up: Arkanoid, Lamot, G-Force, Bor.

Entree: 7,50 euro.

Bijzonderheden: Dikke dampen en analoge geluiden kmoen je als vanouds tegemoet vanuit de Effenaar, als Zodiak Commune hier weer eens haar opwachting maakt. Na verschillende edities in W2 in Den Bosch en 013 in Tilburg zal deze nacht het Eindhovense poppodium het toneel zijn van Zodiak Commune – Analog Dialogue.

Bijna vijf jaar na Acid Virus - het laatste feest van Zodiak Commune in de Effenaar - blaast de organisatie de zaterdagavond in de kleine zaal van de Effenaar nieuw leven in met Analog Dialogue. Analog Dialogue draait om de gemeenschappelijke ‘roots' van Zodiak Commune met andere interessante Acid, Techno en Tekno dj's die hun muziek nèt die andere draai geven. Deze inspiratie kan uit alle windrichtingen komen, maar omdat wortels ook in Eindhoven vaak omlaag groeien, wordt die richting nu ook maar eens gevolgd en gaat de organisatie de dialoog met onze Zuiderburen aan. Zodiak Commune haalt zo twee van de grootste iconen uit het Belgische Acid en Techno landschap naar Eindhoven; Arkanoid (Binary Baseline Records) en G-Force (Genetic Records).

Wat: Time Warp Holland.

Locatie: Sporthallen Zuid, Amsterdam.

Datum: zaterdag 4 december.

TimewarpLine-up: Area 1: Darko Esser, Matthias Tanzmann, Egbert, Sven Väth, Loco Dice, Marco Carola

Area 2: Steve Rachmad, Sandwell District, Live: Planetary Assault Systems, Speedy J, Chris Liebing

Area 3: Daniel Sanchez, Dixon, Karotte, Laurent Garnier, Scan X

Area 4: Jason Shae, Pete Bandit, Joey Daniel, Live: Arjuna Schiks, Darko Esser, Olivier Weiter,.

Entree: Uitverkocht, dus Marktplaats-prijzen.

Bijzonderheden: Net als vorig jaar is Time Warp officieel voortijdig uitverkocht. Dit betekent een volle Sporthallen-Zuid die voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot Nederlands grootste technotempel, of liever gezegd tempelcomplex, want elk van de zalen heeft een heerlijke invulling gekregen. Met een hoogstaande productie op het gebied van licht en visuals, loepzuiver geluid en een veelzijdige programmering met de beste artiesten in de hedendaagse techno kan het haast niet anders of de nacht van 4 op 5 december wordt een gedenkwaardige.

 

 

Wat: Mulatu Astatke.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: woensdag 8 december.

Line-up: Mulatu Astatke.

Entree: 22,50 euro.

Bijzonderheden: De illustere Mulatu Astatke staat bekend als de vader van de Ethiopische jazzmuziek. Zijn muziek is een wervelende stevig groovende mix van jazz, latin, funk en traditionele Ethiopische muziek. Hierbij maakt hij veel gebruik van de vibrafoon. Mulatu, niet alleen geschoold vibrafonist maar ook percussionist en pianist, is de laatste jaren zeer actief. Met zijn vaste begeleidingsband The Heliocentrics (het funky gezelschap rondom Dap Kings drummer Malcolm Catto) bracht hij het prachtige album Inspiration Information Volume 3 uit. New York + Addis + London, The Story Of Ethio Jazz 1965-1975 is een prachtige verzamelaar van zijn vroege werk en Mulatu Steps Ahead is de eerste volwaardige soloplaat sinds zeer lange tijd. Tijdens het optreden speelt Astake zowel nieuw werk als klassiekers. Als de voortekens niet bedriegen, staat ons een spetterende show te wachten.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws