Vloervuller van de week: Recloose

Partyscene Redactie | 25 november 2010
headlines

Shake your bootie!

DJ/producer Recloose maakt bijna alles wat dansbaar is: disco, funk, broken beat, house, techno. De Amerikaanse producer, die een paar jaar geleden Detroit verruilde voor Wellington in Nieuw-Zeeland, draait komende zaterdag tijdens Het Kabinet.

Sinds zijn emigratie naar Nieuw-Zeeland is niet alleen zijn leefomgeving, maar vooral de muziek van Recloose een stuk zonniger geworden. Wat toegankelijker ook. De man die in 2002 het experimentele technoalbum ‘Cardiology’ op het Planet E-label van Carl Craig zag verschijnen, produceert hedendaags alleen nog maar toegankelijke dansmuziek met (club)hitpotentie.

Niets mis mee, in het geval van Recloose, want zijn funky beats klinken nimmer gelikt. Dat hoorden we in 2005 al goed op zijn tweede studioalbum Hiatus On The Horizon, waar vocale house, funky broken beat en lome dub worden afgewisseld.

Zijn derde plaat, Perfect Timing, klinkt alsof de muziek in een hut op het strand van Wellington is opgenomen: zomers. Met invloeden uit allerlei hoeken.

Op de single ‘Deeply Waters’, met een glansrol voor Joe Dukie (Fred Freddy’s Drop) mengt Reclosse Motown-soul met dub uit Jamaica. En dat laat zelfs de heupen van blanke clubmeisjes uit Amsterdam flink schudden, zoals komende zaterdag in StudioK.

Niet te missen dus, dat optreden van Recloose!

Recloose ft. Joe Dukie - Deeply Waters

 

Het Kabinet

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws