Video: Röyksopp presenteert \'Senior Living\'

Partyscene Redactie | 19 november 2010
headlines

De duistere melancholie van Röyksopp

Ter promotie van het album ‘Senior’, het tweede deel in een tweeluik (met ‘Junior’ uit 2009 als eerste deel), presenteert Röyksopp deze week de lange video ‘Senior Living’.

Het duistere album 'Senior' is de tegenhanger van het vrolijke 'Junior' uit 2009.In tegenstelling tot het springerige, poppy ‘Junior’ waarin veel ruimte was voor vocalen, geeft ‘Senior’ de donkere geheimen en schimmige herinneringen van de ouderdom weer met instrumentale arrangementen vol duistere melancholie. De video is een naargeestig stukje werk van regisseurs Noel Paul en Stefan Moore, dat aansluit bij de sfeer van het album.

Drie ‘Junior’-meisjes worden aan hun lot worden overgelaten in een wezenloos post-industrieel landschap (de meest vervallen straten en gebouwen van Detroit) en kunnen weinig anders doen dan het beleven van het verval. Of zoals Svein Berge en Torbjorn Brundtland van Röyksopp het zelf zeggen: “liefelijke schoonheid wordt blootgesteld aan een duistere onderstroom, waar af en toe malaise uit omhoog komt borrelen.”

In de video komen zes tracks van het album voorbij. ‘Senior’ is op 26 oktober digitaal uitgebracht en zal vanaf 22 november ook op cd verkrijgbaar zijn.

 

Website Röyksopp

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws