Ophef rond nieuwe data WMC 2011

Partyscene Redactie | 18 november 2010
headlines

'Geen Ultra Music Festival op WMC 2011'

Ophef rond de Winter Music Conference 2011: doordat de organisatie de data van het festival in Miami heeft vervroegd lopen veel artiesten en andere organisaties tegen flinke problemen aan. Het ziet er zelfs naar uit dat bezoekers het straks zonder het Ultra Music Festival moeten stellen. 

Bezoekers moeten in 2011 kiezen tussen WMC en UMF.De organisatie van de Winter Music Conference, het jaarlijkse netwerk-, conferentie-, muziek- en siliconenfestijn in Miami, stelt zich op het standpunt dat nergens vaste data voor het WMC zijn vastgelegd. Sterker nog: WMC heeft naar eigen zeggen letterlijk in de contracten met betrokkenen staan dat het festival ‘in februari, maart of april’ georganiseerd kan worden. Het WMC ziet zelf dus geen enkel probleem met de nieuwe data (8 t/m 12 maart) die ze deze week bekend hebben gemaakt.

Dit is tegen het zere been van veel andere organisaties die al druk bezig zijn met dj-boekingen, hotelreserveringen en het regelen van vluchten voor feesten rond het WMC. Zij gingen er vanuit dat het WMC, zoals iedere editie in de afgelopen jaren, eind maart zou plaatsvinden. Het Ultra Music Festival, één van de belangrijkste outdoor evenementen tijdens WMC, was zelfs al begonnen met de voorverkoop. Die organisatie kondigde daarom aan dat het UMF voor de eerste keer in twaalf jaar niet gelijktijdig met het WMC zal worden georganiseerd, maar op 25 t/m 27 maart.

Artiesten uitten vandaag hun ongenoegen over de WMC-organisatie via verschillende media. Clubeigenaren uit Miami zijn juist weer kwaad op het Ultra Music Festival dat 'al jaren probeert het WMC te monopoliseren door exclusieve contracten te sluiten met artiesten, die daardoor niet op dezelfde dagen op poolparties en afterparties in de clubs mogen draaien'. Het opzeggen van de samenwerking met WMC zou volgens hen de definitieve 'staatsgreep' van het UMF kunnen zijn. Als het WMC en het UMF bij hun standpunten blijven heeft Miami nu dus ineens twee muziekevenementen in maart. Met exact dezelfde doelgroep die moet kiezen voor het ene of andere evenement. We zijn benieuwd welke partij deze commerciële machtsstrijd gaat winnen.

Website WMC

Website Ultra Music Festival

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws