Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 5 november 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Houd je van drum & bass (Major League), kun je een houseklassieker (Lunapark) op zijn tijd waarderen, zit je helemaal in de minimal techno (Soenda), of wil je gewoon knallend het weekend in (Electric Deluxe). Het kan allemaal komend weekend. Have fun!  

 

Wat: Major League.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 5 november.

Line-up: Chase & Status, Ed Rush, Harsh, June Miller, Nymfo, Pamb, MC: Rage.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Major League staat garant voor een avond vol met de beste drum 'n bass van het moment. Voor deze editie is het duo Chase en Status uitgenodigd.

De Melkweg en Major League werken al meer dan 6 jaar samen om de meest vernieuwende drum&bass dj’s naar Nederland te brengen. Op vrijdag 5 november hebben de mannen van Major League weer een superharde line-up voor Nederlandsch’ grootste bassheads in petto. Op deze editie van Major League zullen Chase & Status het Amsterdamse podium aandoen. Mede door hun weergaloze live show op Lowlands 2010 is drum&bass niet meer te negeren door de media.

 

 

MaassiloWat: Lunapark 15 jaar

Locatie: Maassilo, Rotterdam.

Datum: zaterdag 6 november.

Line-up: 2 O'Clock Ron, Afrojack, Baggi Begovic, Dominggos, Erick E, Jean, Marcello, Miss Monica, Nour Casablanca, Quinten de Rozario, Ronald Molendijk, Roog, Ryan Marciano, Stefan Vilijn, Sunnery James, MC: Miss Bunty

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Lunapark is een begrip in Rotterdam. Vanaf 1995 gaf Lunapark feesten in locaties als het Rotterdamse Imperium, Tropicana, Pacha, Maasgebouw, HAL4, Imax, Ocean Diva, Prachtig, Thalia Lounge en het Prinses Theater. 15 jaar bestaat deze partyorganisator alweer, hetgeen gevierd wordt in de Rotterdamse Maassilo.

Tijdens deze verjaardagseditie wordt groots uitpakt, met als thema ‘Enjoy Life’. Muzikale grootheden van toen en de talenten van nu zorgen voor een typische Lunapark-avond. Inclusief de legendarische MC 2 O’Clock Ron: “Rotterdam; dit is je huiskamer!” 

Wat: Soenda Indoor.

Locatie: Central Studios, Utrecht.

Datum: zaterdag 6 november.

Line-up: Area 1: Kid Culture, Live: Lützenkirchen, Ilario Alicante Italië, The Advent, Junction Hands, Markantonio, Rino Cerrone

Area 2: Wesdex, Matthias Tanzmann, Mathias Kaden, Raresh.

Entree: 29,50 euro.

Bijzonderheden: Op 6 november 2010 opent Central Studios voor de tweede keer haar deuren voor Soenda Indoor. Een selectie van artiesten uit Portugal, Italië, Duitsland, Roemenië en Nederland zullen alle nachtdiertjes uit Utrecht en de wijde omgeving weer voorzien van de meest diepe, funky, rollende en pompende beats.

Naast dit scala aan artiesten die het hol van Soenda zullen betreden, zal er nog veel meer te zien zijn en te beleven. Kunstenaars en theatermakers zijn goede vrienden geworden met het roze wezen en zij zullen je samen verwelkomen in de wondere wereld van Soenda.

De after party, met enkele dj’s uit bovenstaande line-up, vindt plaats in de Poema.

TrouwWat: 360.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 6 november.

Line-up: Live: The Field & Walls. DJ’s: 360 aka Patrice Bäumel & Nuno dos Santos. VJ: Arnout Hulskamp. De Verdieping: Bert de Rooij, Dollkraut, Simon Weiss

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: De betere afterparty van de Amsterdamse Museumnacht vind je in Trouw. De eerste zaterdag van de maand doet een belletje rinkelen bij velen: Trouw is dan 360’s domein waar Patrice Bäumel en Nuno dos Santos ervoor zorgen dat je niet stil kan staan op bijzondere live acts en elektronische juweeltjes. Terwijl oude bekende The Field en nieuwkomers Walls (beiden KOMPAKT) boven in de club live techno brengen, vindt er in De Verdieping een bijzondere samenwerking plaats: Optiek en EYE presenteren ‘Bits & Pieces’. VJ Luuk Meuffels heeft onbeperkt toegang gekregen tot het gehele filmarchief van EYE, en gaat spelen met beelden uit de mooiste onbekende films en documentaires op de klanken van Bert de Rooij, Simon Weiss en Dollkraut.

 

 

Wat: Planet Rose Electric Deluxe labelnight.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 6 november.

Line-up:

Area 1: Pure, Speedy J, Live: Terence Fixmer

Area 2: Joey Daniel

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De geliefde Nijmeegse club Doornroosje, die dit jaar alweer haar 40ste verjaardag viert, mag haar borst nat maken. Planet Rose presenteert zaterdag 6 november namelijk een release party van Speedy J's Electric Deluxe label die de komst van Terrence Fixmer's nieuwe album 'Comedy of Menace' groots wilt vieren. Het is het eerste album dat verschijnt op Speedy J's Electric Deluxe label dat in het najaar van 2008 het licht zag. Speedy J: 'Met zijn uitgesproken stijl en dito persoonlijkheid wist Terrence al snel een diepe indruk op mij te maken. We kennen elkaar al enkele jaren via onze gezamelijke vriend Chris Liebing en vanwege de click die wij hebben en het grote succes van zijn twee EP's die het afgelopen jaar zijn verschenen op Electric Deluxe Chicago baby! ben ik zeer blij dat we nu zijn nieuwe album mogen presenteren aan de wereld'.

Wat: The story of Chicago house music.

Locatie: OT301, Amsterdam.

Datum: zondag 7 november

Line-up: Gene Hunt, Sadar Bahar, Traxx 

Entree: 15  euro.

Bijzonderheden: Somewhere in Amsterdam organiseert een paar keer per jaar legendarische zondagavond feesten in de OT301 (Amsterdam). Afgelopen keer bliezen Juan Atkins, Rick Wilhite en suprise guest Moodymann het dak er vanaf, dit maal is het de eer aan de disco koning van Chicago Sadar Bahar, house legende Gene Hunt en Jackin' soldier Traxx. Samen presenteren ze aanstaande Zondag 7 november The Story of Chicago House Music. Kaarten zijn verkrijgbaar in zeer beperkte oplage en alleen verkrijgbaar via Rush Hour Records in Amsterdam of via de website van Rushhour.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws