Rotterdam wil florissant nachtleven terug

Partyscene Redactie | 1 november 2010
headlines

Plannen Kultuurraad en Ted Langenbach

Afgelopen weekend heeft Ted Langenbach een plan van aanpak ter ‘revitalisering’ van het Rotterdamse nachtleven overhandigd aan de gemeenteraad. Vandaag volgde een rapport van De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur met conclusies en aanbevelingen. Zal dit het partytij in de Maasstad doen keren?

“Het uitgaansleven moet weer bruisend worden, want de boel is ernstig ingedut”, zegt partygoeroe Ted Langenbach voor de camera’s van  RTV Rijnmond. Hij wil een stichting oprichten, waarin alle creatieve talenten gaan samenwerken.

Langenbach heeft een voorstel overhandigd aan de Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer. Het 10-pagina's tellende voorstel ter revitalisering van het Rotterdamse uitgaansleven moet de Maasstad weer als uitgaansstad op de kaart te zetten. Volgens Langenbach ligt de dancescene op z'n gat en vertrekken de pioniers en dj’s die de stad ooit gemaakt hebben.

Het plan vereist een investering door de gemeente, in de vorm van financiële hulp aan kleine ondernemers. Want die trekken nieuwe bezoekers aan, en dus verdien je uiteindelijk je geld weer terug. “Een tonnetje of 2 / 3 op jaarbasis is al voldoende”, vindt Ted.

 

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur heeft het grootser aangepakt. Op verzoek van de vorige wethouder Cultuur, Participatie en Milieu is er een inventarisatie en analyse van de dance- en clubsector in Rotterdam uitgevoerd. Het ruim 40-pagina tellende document is hier te donwloaden.

De ambitie van zowel kultuurraad als Langenbach en kornuiten is om de bewoners van de stad een levendig en pluriform uitgaansklimaat te bieden, ‘in het bijzonder de bewonersgroepen die Rotterdam graag wil aantrekken en behouden, jongeren en hoogopgeleiden’.

Of dat gaat lukken met dit soort plannen van aanpak is nog maar de vraag, maar wij hopen van harte dat de Maasstad weer wat van zijn glansrol terug krijgt als één van de belangrijkste Europese dancesteden, zoals in de jaren 1995 - 2005.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws