Stemmen: de plaat van de maand (oktober)

Partyscene Redactie | 31 oktober 2010
headlines

Favoriete oktobertracks

Onze recensenten krijgen iedere maand stapels releases voor de kiezen. Maar welke track steekt voor hen nu echt met kop en schouders boven de rest uit en zorgt voor dat heerlijke kippenvel? Vanaf nu gaan onze muziekkenners aan het eind van iedere maand de strijd aan. Wie kiest de beste plaat?

Het dualistische herfstgevoel overheerst bij deze eerste editie van de ‘plaat van de maand’. Voges en De Groot kunnen maar moeilijk afscheid nemen van de warme zomerzon, terwijl Gaasbeek, Woning en Wijnstekers zich vast muzikaal ingraven voor een gure winter.

 

 

Marcel Wijnstekers

Apparat- ‘Sayulita’ (!K7)

“Apparat produceert speciaal voor zijn DJ Kicks-mixalbum op het Duitse !K7-label een prachtige, epische emo-house-knaller. Zo eentje die James Holden en Michael Mayer ooit nog hopen te maken.”

 

 

John de Groot

Session Victim- ‘Million Dollar Feeling’ (Gerd rmx) (Delusions Of Grandeur)

“Een mix-vriendelijke intro, een bassdrum die plotseling volop het laag in gaat, spetterende claps, een mediteraan aandoende housegroove, volop gevarieerde breaks en hier en daar een schaars vocaaltje? Wat wil een dj eind oktober nou nog meer, om dat zomergevoel terug op de dansvloer te krijgen?”

 

 

Aart Gaasbeek:

Sideshow- ‘Don’t Look Down In Dub’ (Aus Music)

De volledige EP ‘Fink Dubs’ komt op 5 november uit.

“Sideshow buigt zich over Fink’s ‘Sort of Revolution’ album. Subtiel, dubby en hypnotiserend. Zet het volume voluit, doe je ogen dicht en geniet. Kippenvel van begin tot eind!”

 

Robbert Voges:

Maddslinky ft Omar- ‘Special’ (Tru Thoughts)

Van het album ‘Make A Change’.

“Het is een meeslepend nummer. Het maakt me heel erg blij. Het geeft me hoop.”

 

Susanne Woning

Agoria ft. Carl Craig en La Scalars- ‘Speechless’ (Infiné)

Een teaser voor het nieuwe studioalbum van Agoria, dat later dit jaar verwacht wordt.

“Met ‘Speechless’ doen Agoria en Carl Craig een poging om de broeierige sensualiteit van de vroege house- en technoscene terug te brengen op de dansvloer. Hypnotische compacte beats, die door de hitsige lyrics van Craig en La Scalars naar een ouderwets dikke climax worden gefluisterd. Rooie oortjes!”

 

Wie van onze recensenten heeft deze maand de dikste track uitgekozen? Stemmen kan via het ‘liken’ van jouw keuze op ons Facebook profiel of via het onderstaande forum. En laat ook gerust jouw eigen favoriet van de maand oktober achter.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws