Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 29 oktober 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Nauwelijks bijgekomen van het ADE-weekend staat voor ons clubbers een nieuw party-driedaagse voor de deur. Het moet gezegd: in Amsterdam is het opvallend rustig, wat opvallende boekingen betreft. In Rotterdam is doods, op een stampertjesfeest in Ahoy (plus after in Catwalk) na, dus een goede gelegenheid om eens een kijkje te gaan nemen in Utrecht (Poema, Ekko), Nijmegen (Doornroosje), Eindhoven (Effenaar) of net over de grens: Antwerpen (Café d’Anvers). Wat gij ook doet: doe het goed!

 

Miss Kittin Wat: Klinch ++.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 29 oktober.

Line-up:

The MAX: Miss Kittin, The Hacker.

Oude Zaal: live: Nathan Fake, allez-allez, Jorn Liefdeshuis.

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: klinch heeft duidelijk geen ADE nodig om te vlammen. Op vrijdag 29 oktober is het meteen weer raak met een heuse klinch++. De plusjes zitten hem natuurlijk in de indrukwekkende line-up. Niemand minder dan Miss Kitten, The Hacker, Nathan Fake, allez-allez en Jorn Liefdeshuis maken beide zalen van de Melkweg onveilig met een breed palet aan edgy techno en electronica. Dus geen gemekker over ADE katers, maar dancing shoes aan en gaan!

Wat: Club Marguerita

Locatie: Ekko, Utrecht.

Datum: vrijdag 29 oktober.

Line-up: Freek Fabricius, Seymour Bits, Zero One, Live: Legowelt

Entree: 8 euro.

Bijzonderheden: De laatste editie ooit van Club Marguerita eindigt groots! Legowelt en Seymour Bits draaien de bliepjes. Dat mag je dus niet missen!

 

 

Wat: Café d’Anvers weekend.

Locatie: Café d’Anvers, Antwerpen.

Datum: vrijdag 29 t/m zondag 31 oktober.

Line-up:

Vrijdag: CircoLoco met o.a. Pedro Mercado, Alex Dolby & Jose de Divina.

Zaterdag: Paradise met Lee van Dowski & Luciano all nite long.

Zondag: Manifest met o.a. Lins, Peker, Tiefschwarz & Tofke

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Het blijft één van de allerfijnste clubs van de Benelux, dat prachtige Café d’Anvers, middenin de Antwerpse hoerenbuurt. Als je de komende drie dagen in de Belgische stad aan de Schelde vertoeft, dan kun je elke avond je lol op. Vrijdag met de Spanjaarden van Circoloco, zaterdag met de Luciano en Lee van Dowski en zondag, om het af te leren, met o.a. de heren van Tiefschwarz. Op maandagochtend is het stil, daar in Antwerpen.  

Cafe d'Anvers

 

Wat: Concept.

Locatie: Ahoy, Rotterdam.

Datum: zaterdag 30 oktober.

Line-up: O.a. Mauro Picotto, Secret Cinema, Steve Rachmad, Cari Lekebusch, Live: Planetary Assault Systems, James Ruskin, Regis, Alex Under, Marco Bailey

Entree: 42,50 euro.

Bijzonderheden: Techno domineert de Ahoy op zaterdag 30 oktober want van 22.00 uur ‘s avonds tot 7.00 uur is Ahoy met het event Concept de grootste technotempel ter wereld. Concept zal bestaan uit twee grote area's en een silent techno area. In Area 1 zal vooral minimal, techhouse en techno te horen zijn. In Area 2 ga je terug naar het begin. Off-beat, rauwe techno & oldschool-, tribaltechno zullen hier de boventoon voeren.

Halverwege de nacht gaan we de muziekstijl overgooien naar oldschool & tribal techno. Deze stroming is bij velen bekend als de techno waar het allemaal mee begon. Door de vele afsplitsingen in de technoscene is deze sound een beetje in de vergetelheid geraakt en dat vindt UDC echt niet kunnen! Het is gewoon weer eens tijd om lekker te trommelen en te treinen. Ook is er een 'silent techno' area toegevoegd. Hier kun je met een koptelefoon luisteren naar de mixkunsten van diverse Nederlandse technohelden.

Circoloco Wat: Circoloco.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 30 oktober

Line-up: Jose De Divina, Kabale Und Liebe, Hermanez, Tofke, N.U.D.E., Izaakson, Pepe Linan, Johan Bogers.

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Deze Ibiziaanse clown duikt vanavond voor het eerst op in het Eindhovense. Sommige dames vinden hem ‘eng’ maar het is toch echt een vrolijk baasje en bovendien een doorgewinterde partyganger. De clown is in het bezit van een uitstekende feestneus die feilloos aanvoelt waar het compleet los zal gaan en daar is hij natuurlijk van de partij! Deze avond is dus koren op de molen van onze Spaanse grappenmaker want waar in de wereld is het circus gekker dan in onze eigen stad? Het wordt dus Circoloco all the way!

 

 

Wat: Planet Rose 'Border Community Night'.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 30 oktober.

Line-up:

Grote zaal: Nathan Fake live, Luke Abbott live, Margot live, Avus

Kleine zaal: Manual Music label night feat Paul Hazendonk, Giorgos Gatzigristos live, Examine

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Het label Border Community van James Holden springt al jaren in de bres voor de eigenwijzere vormen van electronische muziek. Je kan horen dat de smaak van alle artiesten die op het label hun platen uitbrengen veel verder rijkt dan alleen electronische muziek. Flarden indie, krautrock, disco en zelfs punk kleuren de electronische producties van artiesten als Ricardo Tobar, Avus, Margot en Luke Abott. Laatst genoemde vertegenwoordigd samen met BC artiest van het eerste uur Nathan Fake het label vanavond. Luke's muziek is verraderlijk: net als je je rustig nestelt in de lieve, dromerige melodien en glitchy electronica ritmes, trekt hij alle registers open om een bak herrie over de niets vermoedende luisteraar uit te storten. Ambivalentie ten top! De Brit Nathan Fake is geen onbekende in het Nijmeegse. Al vele malen eerder zette hij Doornroosje op haar kop met zijn schots en scheve interpretatie van dansmuziek. Prachtige melodien worden moeiteloos gecombineerd met haast brakende grooves en scheurende acid. En wees niet verbaasd als er een flinke scheut shoegaze, ambient en noise voorbij komt, want Nathan heeft onvoorspelbaarheid tot een kunstvorm verheven. De rest van de line up wordt in de loop van september bekend gemaakt.

Wat: Rejected label night.

Locatie: Poema, Utrecht.

Datum: zaterdag 30 oktober.

Line-up: Aril Brikha, Joris Voorn, Edwin Oosterwal.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: 30 oktober wordt de kick-off van een reeks Rejected avonden, dat tevens onderdeel is van het concept Showcase. Hier zullen Joris Voorn en Edwin Oosterwal, de 2 breinen achter het bekende label 'Rejected', een aantal van hun grootste inspiraties en vrienden/collega artiesten uitnodigen. Voor de eerste avond hebben ze de Zweedse Aril Brikha uitnodigen. Dit worden stuk voor stuk muzikale

hoogtepunten!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws