Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 15 oktober 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Een week voor aanvang van het Amsterdam Dance Event doen de meeste clubs het in de hoofdstad, een enkeling daar gelaten (Trouw), het rustig aan. In Utrecht kun je flink aan de bak (Tivoli of Winkel van Sinkel) en in Rotterdam is weer eens geen ene reet te beleven, tenzij je van urban bullshit of piemeltjeshouse houdt. Hoe dan ook: fijn weekend!

 

 

Wat: Disco 3000.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 15 oktober.

Line-up: Mike Huckaby, San Proper.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Als je technokwartet zou spelen en je de Detroit helden bij elkaar in je hand wilt hebben, zorg dan dat je met Mike Huckaby het rijtje Atkins, May, Saunderson (aka The Belleville Three) compleet maakt.

Mike Huckaby is een echte muziekpurist pur sang, kijkt verder dan hypes en ziet geen verdeling tussen house en techno, hij kent slechts goede muziek. Constant op jacht naar kennis en nieuwe muziek, dat hij met alle liefde deelt in een van zijn gratis muzieklessen of met het zelfde gemak in een interview met Resident Advisor stopt.

Wat: Full Spectrum.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 15 oktober.

Line-up: Nathan Fake, Jokers Of The Scene, Nuno Dos Santos & VJ Slof 

Entree: 16 euro.

Nathan FakeBijzonderheden: Full Spectrum, het Utrechtse collectief met een frisse kijk op techno, presenteert vanavond een topper van het Border Community-label: Nathan Fake! De specialist in intelligente, progressive house debuteerde in 2006 met het album Drowning In A Sea Of Love, dat het meteen tot eennabeste album van het jaar schopte in de lijst van het Engelse tijdschrift Mixmag. Daarvóór had hij echter al naam gemaakt met remixen voor Steve Lawler (Out At Night) en Tiefschwarz (Isst). Met zijn tweede cd Hard Islands (2009) lijkt Nathan Fake meer op de dansvloer te mikken. Komt dat even goed uit!

Ook vanavond: het Canadese electro/techno duo Jokers Of The Scene uit de Fool's Gold stal. Full Spectrum-residents Nuno dos Santos en VJ Slof maken de avond compleet!

Wat: OWAP

Locatie: Gashouder, Amsterdam.

Datum: vrijdag 8 oktober.

Line-up: Danny Rampling, Joost van Bellen, Remy, RiskSoundsystem, Tyree Cooper, MC: Miss Bunty

Entree: 40 euro.

Bijzonderheden: De smileys zijn opgepoetst, de sirenes doorgesmeerd en de stroboscopen  worden momenteel bemoedigend toegesproken zodat ze op volle kracht je ogen zullen bewerken. Kortom: de voorbereidingen van de tweede editie OWAP XL zijn in volle gang. En voor iedereen die nog zit te twijfelen of stomweg vergeten is om 15 oktober met een gele neonstift te omcirkelen: er zijn nog een aantal kaarten te halen voor het grootste acidhouse spektakel  van 2010. Dus maak je deodorant nuttig en race als een zwetende antilope naar die voorverkoop.   

Wat: Mood Elevator

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: zaterdag 16 oktober.

Line-up: Sandwell District, Darko Esser, Brent Roozendaal, Samuel Deep, da_renzo & friends.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Na een mooie, lange en drukke zomer gaat Mood Elevator op zaterdag 16 oktober weer vol aan de bak en wordt er direct pittig uitgepakt met de Britse techno sensatie Sandwell District. Sandwell District komt voort uit het oude uiterst invloedrijke Downwards. Met een bloedstollende reeks aan releases staan ze aan de top van een nieuwe frisse techno golf. Wanneer je door Resident Advisor wordt bestempeld als HET techno label van dit moment dan weet je dat er iets aan de hand is. Tel daarbij op dat ze naar Utrecht komen om een extra lange set te doen en je weet genoeg.

Overige muzikale versterking is er in de vorm van Mood Elevator residents Darko Esser en Brent Roozendaal die beide een sterke liefde hebben voor diepe rauwe en machinale klanken. Natuurlijk is de foyer het domein van Da Renzo en zijn vriendjes. Keer op keer zorgen zij ervoor dat het hier meer dan goed toeven is.

Effenaar

Wat: E-troit Festival Sessions.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 16 oktober

Line-up: Mike Dehnert, Jeff Rushin, Tachini, Dish, Gunha3 Visuals.

Entree: 7 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag de eerste editie uit de serie 'E-troit Festival Sessions'. Spannende, muzikaal onbegrensde avonden waarin het organiserende DommelVallei op zoek gaat naar de roots van de elektronische dansmuziek.

Diverse gerenommeerde clubs als Tresor en Berghain, zijn als een blok gevallen voor Mike Dehnert (Fachwerk, Clone), momenteel één van de meest interessante artiesten van de 'Neue Berliner Technoschule'. 'Sexy', 'Masculine' en 'Phat Techno' zijn treffende omschrijvingen van zijn sterk in populariteit groeiende producties. Vanavond staat er een extra lange 2,5 uur durende dj-set op het programma, waarin hij ongetwijfeld veel van zijn nog niet eerder gepubliceerde werk laat horen. Onversneden diepe techno, doorspekt met vette subs en hier en daar een vleug dubstep en garage.

 

 

Wat: L'Etiket - 10 Years of Soulrock. 

Locatie: Winkel van Sinkel, Utrecht.

Datum: zaterdag 16 oktober.

Line-up: Main - Soulrock: Carlos Valdes, Luna City Express, Nick Curly, Petter

Basement - Vreemd: Aron Friedman, Jason Shae, Macroscope, Pete Bandit

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Na het overweldigende succes van de eerste serie L’Etiket avonden in De Winkel van Sinkel met o.a. Alexander Kowalski, Gabriel Ananda en Dominik Eulberg staat er nu een nieuwe serie L’Etikets op stapel Organisator Zeus in samenwerking met De Winkel van Sinkel heeft een nieuwe serie met gevestigde èn upcoming artiesten gepland staan, waarvan de eerste zal plaatsvinden op 16 oktober in De Winkel van Sinkel. Ditmaal is het de beurt aan Soulrock, the 10 year anniversary! Oprichter Carlos Valdes begon met Soulrock maar liefst 10 jaar geleden als een klein promotiebedrijfje voor feestjes en wist zich een mum van tijd ontpoppen tot een eigenzinnig platenlabel.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws