Virgo Four voor het eerst in Nederland

Partyscene Redactie | 30 september 2010
headlines

+ re-release legendarisch Virgo-album

Disco 3000 heeft vrijdag een primeur. Het cult-duo Virgo Four is dan in de bovenzaal van de Paradiso te bewonderen, 21 jaar na verschijning van hun legendarische album ‘Virgo’. Ook Theo Parrish (grote zaal) komt langs.

Disco 3000 heeft vrijdag een primeur. Het cult-dou Virgo Four is dan in de bovenzaal van de Paradiso te bewonderen, 21 jaar na verschijning van hun legendarische album ‘Virgo’. Ook Theo Parrish (grote zaal) komt langs.Eric Lewis en Merwyn Sanders produceerden eind jaren tachtig onder de naam Virgo Four voor het befaamde Trax Records. Het label werd het boegbeeld voor de typische Chicago housesound. Topproducers als Marshall Jefferson, Ron Hardy en Larry Heard brachten hun platen uit op Trax.

Meer dan 20 jaar na het verschijnen van het tijdloze album ‘Virgo’ vond Rush Hour Records het de hoogste tijd deze klassieker opnieuw uit te brengen . Vele boegbeelden uit de dancescene beschouwen dit werk als een van de mooiste housealbums ooit gemaakt. 

Ook Theo Parrish zal de transatlantische oversteek wagen. Niemand op deze aardkloot mixt disco, jazz, boogie, tecno en house vakkundiger aan elkaar dan de levende legende uit Chicago. Op vorige edities was hij te bewonderen in de kleine zaal, nu op veelvoudig verzoek neemt hij samen met zijn sparringpartner KC The Funckaholic de grote zaal onder handen.

Vrijdag 1 oktober; Disco 3000

Paradiso, Amsterdam

Line-up:Virgo Four (live), Theo Parrish, KC The Funkaholic, Aroy Dee, San Proper

Tickets: Deur 15 euro, inclusief lidmaatschap

Virgo Four; waar ken ik die ook alweer van?

 

Disco 3000

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws