Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 24 september 2010
headlines

WEEEEEEKEEEND!!!!

Toegeven: het meest interessante festival voor de elektronische muziekliefhebber die niet voor één gat te vangen is, is zonder twijfel het Todays Art festival in Oh Oh Den Haag.  Gisteravond is gestart met een aflevering van ‘Oh Oh Cherso’, geprojecteerd op de gevel van het Haagse stadhuis. Wellicht dat de Sjonnies en Anita’s ook eens een keer in aanraking komen met kunst, cultuur en goeie muziek. Ook voor hen een fijn weekend gewenst!

 

 

Todays ArtWat: TodaysArt

Locatie: Div. locaties Den Haag.

Datum: vrijdag 24 en zaterdag 25 september.

Line-up: O.a. Jeff Mills, Mike Banks, Matthew Hawtin, Richie Hawtin, 2562, Anthony "Shake" Shakir, Casper Tielrooij, Makam, Space Dimension Controller, Thomas Martojo e.v.a.

Entree: Passe-partout 50 euro, dagkaarten 25 euro.

Bijzonderheden: De binnenstad van Den Haag maakt zich weer op voor twee dagen muziek, kunst, dans en technologie op TodaysArt 2010. Ook tijdens de zesde editie van TodaysArt presenteert de organisatie weer een combinatie van zowel experimentele projecten als gevestigde namen. De thema’s zijn dit jaar ‘transparantie, openbare ruimte en architectuur, infrastructuur, city branding en de relevantie van lokale, nationale en internationale culturele netwerken’. Kortom: weer heerlijk vaag, maar TodaysArt kennende zullen ze er zeker een mooi programma van maken, dat in elkaar grijpt met dansvoorstellingen, kunstinstallaties, films en een berg fijne muziek.

 

 

Wat: 030303.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 24 september.

Line-up: Live: Space Dimension Controller & DJ I-F, 030303 DJ's 

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Het Utrechtse collectief 030303 is in vier jaar tijd uitgegroeid tot een professionele organisatie die clubs onveilig maakt als dj-crew, vinyl uitbrengt en vette feesten organiseert. Op die feestjes draaien de heren niet alleen, zo nodigen het beste van het beste uit om hun te vergezellen achter de wheels of steel. Met vrijdag het allerbeste wat de Nederlandse electro-scene te bieden heeft. 

Wat: Dance Department On air

Locatie: Club Air, Amsterdam.

Datum: zaterdag 25 september.

Line-up: Dennis Ruyer, Reinier Bergsma, Terry Lee Brown Jr., The Timewriter.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Wekelijks prikt 538 Dance Department van 1:00 tot 4:00 uur door vanuit club AIR en elke eerste zaterdag van de maand is er vanaf 20.00 uur een speciale live-uitzending met de beste line-up. Zaterdag twee Duitsers die het deephouselandschap al sinds mensenheugenis kleur geven: Terry Lee Brown Jr. en The Timewriter.

Catwalk

Wat: 300 MPH two year anniversary.

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 25 september.

Line-up: Anja Schneider, Boris Ross, Jeff Moore, Joey Daniel, Kadir Pelit, Pan-Pot, Warren Fellow, Live: Olene Kadar.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: 300MPH staat voor keihard losgaan, voor keihard de sterkste line-ups en keihard de beste muziek. Er zal werkelijk geen speed trap zijn die dit concept zal gaan bijhouden. Word je in het dagelijks leven al lastig gevallen met maximaal 50km, 80km, 100km of 120km. Bij 300MPH is jouw minimum snelheid 300MPH!!!

Wat: 6 Jaar Club Poema!

Locatie: Poema, Utrecht.

Datum: zaterdag 25 september.

Line-up: Alex Under, Erik Heijting, Kevin Arnemann, Paco Osuna.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Elk laatste weekend in september is het de traditie bij Poema om haar bestaan te vieren. De club bestaat inmiddels zes jaar en dan mag er flink uitgepakt worden! Vier jaar geleden stonden Paco Osuna en Alex Under voor het eerst samen in Nederland te draaien voor een afgeladen Poema. Na het grote succes tijdens Awakenings Festival in juni, zal het Spaanse duo voor de tweede keer in hun leven in Utrecht een back 2 back sessie verschaffen. Verwacht een uitgebreid muzikaal spektakel waarin de uiterste hoeken van de techno worden opgezocht tijdens een drie uur durend optreden! Ter ondersteuning zullen Poema's eigen Kevin Arnemann (Twstd) en Erik Heijting (Twig) de avond in stijl openen.

DoornroosjeWat: Planet Rose Rekids Night.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 25 september.

Line-up:

Grote zaal: Radio Slave + Mr G - live + more tba

Kleine zaal: hosted by Linke Soto: Dayak + D.L.X.M. (live) + Jade + Roy Habets. 

Entree: 15 euro. 

Bijzonderheden: Op je 49ste je debuutalbum uitbrengen, de meesten mensen zullen er waarschijnlijk niet over peinzen. Maar Colin McBean is nou niet bepaald als alle anderen. Onder zijn pseudoniem Mr G is hij al meer dan een decennium verantwoordelijk voor de meest aanstekelijke tech house, maar nog nooit bracht hij een volledig album uit onder deze naam. Still Here brengt daar eindelijk verandering in en was het lange wachten meer dan waard. In principe is er niets nieuws onder de zon, de funky grooves en onweerstaanbare baslijnen zijn gebleven net als de oude soul samples en warme strings. Maar toch klinkt het allemaal verdomde fris.

De erkenning die Mr G nu terecht ten deel valt wordt mede mogelijk gemaakt door het Rekids label van Radio Slave, een van de populairste underground artiesten. De master himself is vanavond ook aanwezig om ons samen met Mr G een heuse Rekids avond voor te schotelen. Dat dat goed zal gaan smaken staat buiten kijf.

De meest groovende DJ van Nijmegen, zelfs Radio Slave is fan van hem, Roger Gerressen opent de avond. Wie er bij Steve Bug bij was weet wat voor een genot voor het oor en de heupen dat gaat worden.

Wat: Yum, Yum

Locatie: Azijnfabriek, Roermond.

Datum: zaterdag 25 september

Line-up: Gabriel Ananda, Struiwigh, Svaiy & Vekx, Ongeoliede Machine

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 25 September staat er weer een bijzondere editie van Yum Yum voor de deur. Voor het eerste in 5 jaar staat er een buitenlandse artiest op Yum Yum geboekt. De organisatie is dan ook trots om aan te kondigen dat niemand minder dan Gabriel Ananda naar Yum Yum komt.

Gabriel Ananda, de Duitse dj/producer uit Keulen droomde ooit van een carrière als rockster, maar door een optreden in 1995 van Sven Väth verloor Ananda voorgoed zijn hart aan techno. In 2005 en 2006 zette Ananda grote clubhits als Doppelwhipper en Ihre persönliche Glücksmelodie op zijn naam en dit maakte hem tot een zeer gerespecteerd en gewaardeerd dj en live-artiest.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws