Midtown Records sluit na 22 jaar de deuren

Partyscene Redactie | 15 september 2010
headlines

Rotterdam wederom platenzaak armer

Midtown Records sluit

Midtown Records, verkooppunt van de hardere house- en technovarianten, op de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg sluit na maar liefst 22 jaar de deuren. De aanbieder van voornamelijk vinyl, krijgt het zwarte goud aan de straatstenen niet kwijt. 

Op de website van Midtown wordt als reden van de sluiting aangegeven dat steeds meer labels stoppen met het persen van vinyl en veel klanten hun artikelen online bestellen of (il)legaal downloaden.

Sinds afgelopen weekend wordt alle winkelvoorraad tegen 50% van de geprijsde waarde verkocht. Niet alleen de platen gaan in uitverkoop, ook is het mogelijk om te bieden op de inventaris, etalagepoppen, apparatuur, platenbakken en alles wat er verder in de winkel voorradig is. Eind oktober sluit het boek voor deze legendarische platenzaak.

De directie van Midtown betreurt dat zij de winkel - de plek waar dj's als Paul Elstak en Michel de Hey hun carriere begonnen, moet sluiten. Midtown blijft wel actief met de online activiteiten, de winkel in Eindhoven, de distributie van vinyl, cd's, het uitbrengen van vinyl, cd's en dvd's en met het organiseren van party’s zoals Nightmare.

Midtown

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws