Global Communication terug van weggeweest

Partyscene Redactie | 8 september 2010
headlines

Eerste optreden in 10 jaar tijdens ADE

Muzikale duizendpoten Mark Pritchard en Tom Middleton treden tijdens het Amsterdam Dance Event voor het eerst in tien jaar tijd samen op als het vermaarde duo Global Communication.

Muzikale duizendpoten Mark Pritchard en Tom Middleton treden tijdens het Amsterdam Dance Event voor het eerst in tien jaar tijd samen op als het vermaarde duo Global Communication. Club Air rolt op donderdag 21 oktober de rode loper uit voor een van de meest invloedrijke duo’s uit de geschiedenis van de elektronische muziek.

 

Mark Pritchard en Tom Middleton grossieren in pseudoniemen. Vrijwel ieder genre binnen de elektronische dansmuziek hebben ze, met veel succes, onder handen genomen. Onder pseudoniemen als Reload (trippy techno), Jedi Knights (elektro/funk), Chameleon (jazzy drum & bass) brengen ze begin/medio jaren negentig vele singles en studioalbums uit.

Natuurlijk laten we ook hun Global Communication-project (ambient/deephouse) niet onvermeld, waarmee het duo het meest succesvol is. Het album 76:14 is niet voor niets door de Britse kwaliteitskrant The Guardian bekroond tot ‘album of the decay’. Daarbij brengt de legendarische deephousetrack ‘The Way’ (met name de Secret Ingredients mix) vandaag de dag nog hele volksstammen in beroering.

Sinds een jaar of tien richten beide heren zich op diverse soloprojecten. Zo bracht Mark Pritchard twee albums uit onder zijn Troubleman-pseudoniem plus een langspeler als Harmonic 313. Tom Middleton heeft zich wat meer op zijn dj-carrière gericht. Er verschenen het laatste decennium dan ook diverse dj-mixen van zijn hand, maar ook een erg fijn ambient-studioalbum: Lifetracks op het Big Chill label.

Los van een re-releases van 76:14 en een Global Communication mixalbum voor de Fabric-serie in 2005, werkten Middleton en Pritchard nimmer samen in de studio of op de planken. Daar komt snel verandering in. Naast nieuwe optredens, waaronder in Amsterdam op 21 oktober, schijnen de heren ook weer samen in de studio te zijn gesignaleerd. Een goede zaak voor de elektronische muziek.

Ricardo Villalobos brak vorig jaar de Amnesia (07:30) op Ibiza nog af met een beetje hulp van Global Communication. (Kijk die Dubfire - met wit shirt - eens los gaan!)

 

Reload Online

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws