Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 4 september 2010
headlines

WEEEEEEEKEND!!!

Het laatste weekend van het zomerseizoen is aangebroken. Dat betekent een reeks aan strandfeesten over de hele, vaderlandse kustlijn. Wij kozen er twee uit, en voegden er een aantal (indoor) clubnachten aan toe. Daarna mag wat ons betreft de herfst gaan beginnen.

 

Wat: Go Bang!

Locatie: OT, 301, Amsterdam.

Datum: vrijdag 3 september.

Line-up: Live on stage: DâM FunK & Master Blazter. Supported by: Casper Tielrooij & Thomas Martojo

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Vanaf september zal Dekmantel verschillende feesten organiseren waarbij specifieker ingezoomd wordt op haar muzikale voorkeuren. Een van deze nieuwe feesten draagt de naam Go Bang! (vernoemd naar de gelijknamige disco cult-hit van Arthur Russell) en vindt plaats in underground hotspot OT 301. Op Go Bang! zal muziek buiten de reguliere house en techno aan bod ko...men: verwacht een gevarieerde mix van disco, boogie, afro, soul en aanverwante stijlen.

Vrijdag 3 september staat de eerste editie gepland met een wel heel bijzondere act: Stones Throw producer DâM FunK zal samen met zijn volledige live band Master Blazter een Amsterdams debuutoptreden verzorgen.

Muzikale ondersteuning wordt die avond geleverd door het Dekmantel duo Casper Tielrooij & Thomas Martojo. Beide heren zullen voor de gelegenheid diep in de collecties graven om het publiek te voorzien van hun vergeten platenparels uit de jaren '70 en '80.

Wat: Sound Architecture weekend

Locatie: Café Danvers & Storm Café, Antwerpen.

Datum: vrijdag 3 september en zaterdag 4 september.

Line-up:

Vrijdag: Gene Farris, Brett Johnson, Rob Lowe, Joachim, Zef Felicien, Jeff Moore.

Zaterdag: Aléjandro Vivanco, Prinz, Joachim, BP, Pirrès, Soulphlik.

Entree: 8/10 euro.

Bijzonderheden: Het vaderschapsverlof voor Joachim Marijnen is alweer voorbij. De onlangs naar Antwerpen verhuisde partybelg, die in Rotterdam furore maakte als dj en organisator van o.m. de populaire Sound Architecture-feesten, gaat het kunstje vanaf nu in tweede stad van België flikken. En waar anders dan in de nu al legendarische club Café Danvers kan Marijnen vol goede moed aan een nieuw fase in zijn leven beginnen? Onder andere met oudgedienden Gene Farris uit Chicago en Brett Johnson uit Dalles achter de wheels of steel. Feestje duurt tot 7:30, waarna hij zich kan opmaken voor een label showcase van Sound Architecture en Push It Records op zaterdag in een nieuwe locatie in Antwerpen: Storm Café, waar Joachim himself de decks deelt met o.a. Silly ReunitedAlejandro Vivanco uit Chili en oudgediende uit België: dj Prinz. Genoeg reden voor een weekendje Antwerpen lijkt ons: beetje shoppen, bioscoopje pikken en los tot in de vroege uurtjes. Iemand nog tips voor een goed en betaalbaar hotelletje?

Wat: Silly Reunited

Locatie: De Staat, Den Haag.

Datum: zaterdag 4 september.

Line-up:

Area 1: Patrick, Quinten de Rozario, Remy, Thimbles

Area 2: Bram H, David Wagemaker, Jason Shae, Melvin Julius, Pete Bandit

Entree: 12 euro

Bijzonderheden: Na in 2008 de gelijknamige club aan de Grote Marktstraat te hebben gesloten en te zijn gestopt met het geven van feesten, organiseert Silly Symphonies op zaterdag 4 september een reünie op het strand van Scheveningen. Met oude bekende Silly-gezichten achter de draaitafels, bijgestaan door wat ‘Haagse helden’ van nu.

Wat: Midnight Freaks

Locatie: Club Air, Amsterdam.

Datum: zaterdag 4 september 

Line-up:  Silicone Soul, Boris Werner, William Kouam Djoko

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Ben je al eens op bezoek geweest bij de Midnight Freaks? Dit flamboyante gezelschap, dat lid is van een ondergrondse commune zal vanaf 4 september iedere zaterdagavond AIR bewonen en betoveren. Silicon Soul, Boris Werner en William Kouam Djoko zijn aanwezig bij de aftrap van deze nieuwe zaterdagavond in AIR. Zeer binnenkort zullen de Midnight Freaks meer info verschaffen over de plannen die ze met AIR hebben

Wat: Click

Locatie: Woodstock 69, Bloemendaal.

Datum: zondag 5 september

Line-up: Stefano Richetta, Wouter de Moor, Remy, Secret Cinema, Dominik Eulberg, Wouter de Moor

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Click sluit het zomerseizoen waardig af met top artiesten, kwaliteitsmuziek, een oergezellige sfeer en complete magie, dat alles in een betoverende omgeving aan de Bloemendaalse kust. Iedereen met passie voor muziek en zin in een gezellig kwaliteitsfeestje is welkom op de laatste strandeditie van Click.

Atari Teenage Riot

Wat: Atari Teenage Riot.

Locatie: Paard van Troye, Den Haag.

Datum: woensdag 8 september.

Line-up: Atari Teenage Riot. 

Entree: 16,50.

Bijzonderheden: Wie in Berlijn 'laut' zegt, zegt Atari Teenage Riot. Deze digital hardcore band, ontstond in de jaren negentig als een muzikale antifascistische reactie op de steeds meer door neonazisme beïnvloedde technoscene.

Ze speelden in de nineties onder andere Pinkpop en Lowlands plat met het volume van donderslagen na een broeierige, zomerse dag. Goede gehoorbescherming is dus geen overbodige luxe. Een goede dosis energie evenmin. Laut. Lauter. Lautest!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws