Première balletcompositie Laurent Garnier in september

Partyscene Redactie | 30 augustus 2010
headlines

‘Pas de bourrée’ met Garnier

Hij kondigde het zelf al glimmend van trots aan, in het interview dat we begin vorig jaar met hem hadden: een balletvoorstelling in het Bolsjoj-theater, waar hij de muziek voor schreef. De voorstelling gaat op 14 september in première in Moskou en zal ook in Nederland te zien zijn.

Balletdanseres op het dak van het Bolsjoj.Van de PIAS-website: “Laurent Garnier zal de muziek componeren van de nieuwe hedendaagse balletvoorstelling van de Franse choreograaf Angelin Preljocaj. Preljocaj is de meest gerenommeerde choreograaf van Frankrijk. Zijn nieuwe balletvoorstelling is een samenwerkingsverband met de dansers van de Bolshoi uit Moskou. De scenografie zal worden gemaakt door de beroemde Indiase ontwerper Subodh Gupta. Werk van zijn hand was te zien op de laatste editie van de Biënnale in Venetië.

In dit balletstuk speelt Angelin Preljocaj met twee uitersten en sterk van elkaar verschillende bewegingsstijlen: het aardse en het vloeiende van het hedendaags getinte werk van Preljocaj’s gezelschap tegenover het grootse en het klassieke ballet van de dansers van het Bolshoi.”

Na de wereldpremière op 14 september in Moskou reist de productie verder door Europa en is ook op 10, 11 en 13 november te zien in het Amsterdam Muziektheater.

MySpace Laurent Garnier

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws