Muzikale apps voor de iPad

Partyscene Redactie | 5 augustus 2010
headlines

 Een studio in je iPad

Terwijl de halve wereld loopt te kwijlen over Flip Board op de iPad, dat alle voor jou relevante info in de blogsphere verzamelt in een ‘persoonlijk magazine’, willen wij toch echt meer zien. Zijn er ook al degelijke muzikale apps voor die oversized iPhone, waar je niet mee kunt bellen?

Het meest kekke speeltje voor danceproducers lijkt tot nu toe Richie Hawtins Griid, een modular touch control systeem voor Ableton. Hawtin gebruikt de applicatie onder meer achter de schermen bij zijn Plastikman Liveshow, maar heeft er dan zoveel apparatuur omheen staan, dat ons niet helemaal duidelijk wordt of The Griid ook meerwaarde heeft voor gewone stervelingen. Interessanter vonden we dan ook het filmpje dat Trapez-artiest Raw Hedroom vorige week online heeft gezet, met alleen The Griid en een Moog Voyager. Nadeeltje: je hebt wel twee iPads nodig voor The Griid.

 

De website MusicRadar.com dook ook in de flinke lijst synths, grooveboxes, controllers and DJ-applicaties die inmiddels beschikbaar zijn voor de iPad en kwam deze week met de eerste top 10 muzikale apps van dit moment.

En speciaal voor de vinylliefhebbers. Het digitale tijdperk is nog altijd niet eng, want ook voor de iPad geldt gewoon: 'Yes, it will blend'!

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws