Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 23 juli 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Ga je een festival pakken in Nederland, Duitsland of België? Of duik je gewoon een club in? Op zondag kun je in ieder geval acclimatiseren op het strand, tijdens een leuk feestje op het strand van Scheveningen bijvoorbeeld. Wat je komend weekend ook gaat doen: have fun!

 

Wat: Dekmantel

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 23 juli

Line-up: Casper Tielrooij, Cinnaman, Deadboy, Floating Points, James T Cotton, Pariah, Thomas Martojo

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Hoofdgast van de avond is Eglo labelbaas Floating Points wiens platen zoals 'Love Me Like This', 'Vacuum EP' en 'People's Potential' in haast iedere zichzelf respecterende dj's platencollectie eindigde.

Met James T. Cotton heeft Dekmantel een van haar long time favorieten eindelijk weten te strikken. Een artiest met vele gezichten (zo is hij bijvoorbeeld ook het brein achter de geniale hip hop act Dabrye). Op deze avond zal hij de grote zaal afsluiten met zijn kenmerkende mix van Chicago house, acid en Detroit techno zoals hij dat ook produceert voor label als Crème Organization en Spectral Sound.

De bovenzaal staat in het teken van het opkomende Funky geluid uit de UK. 'If U Want Me' hitmaker Deadboy, R&S talent Pariah en Virals Cinnaman verzorgen hier omstebeurts de muziek.

DJ DixonWat: Drukpers

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 23 juli

Line-up: DJ Dixon

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Dixon is een echte dj’s dj. Iemand met een ongekend oog voor goede platen en die zijn succes niet behaalde met producties maar louter door het draaien van ijzersterke sets. Iets dat tegenwoordig nog maar zelden voorkomt.

Het mag duidelijk zijn dat Trouw van Dixon houdt, maar andersom is dat ook zo. Dixon heeft de laatste tijd niet onder stoelen of banken gestoken dat hij Trouw één van de beste clubs ter wereld vindt. De drie keer dat hij tot nu toe Trouw aandeed (twee all nighters en tijdens het ADE met Henrik Schwarz en Âme) was voor zowel dj als bezoeker legendarisch. Gaat dat zien, en horen!

Wat: Brandend Pakhuis Festival 

Locatie: Westelijk Handelsterrein, Rotterdam.

Datum: zaterdag 24 juli.

Line-up: O.a. André Dadi, Boris Ross, Carlos Valdes Clarence Brandon Dandy Digital, Darko Esser, David Vunk, Dimi Angelis, Eric de Man, Jeff Moore, Joey Daniel, Khalil, Kornél Kovács, Luciën Foort, Lucky Dubz, Marcelo Umaña, Martine, Maurits Paardekooper, Naald & Draad, Paul Hazendonk, Pete Bandit,  Petter,  Ricky The Dragon, Ron Wood, San Proper, Sandrien, Seutek, Steven de Peven, Steven Pieters, Taras van de Voorde, Thelonius.

Entree: 5 euro

Bijzonderheden: Steven Pieters, in het Rotterdamse uitgaanscircuit beter bekend als dj Steven P, heeft wel erg veel vriendjes in het dj-circuit. De line-up voor zijn verjaardagsfestival wordt elk jaar uitgebreider. Maar liefst 70 dj's geven acte de présence.

Het strand van Scheveningen wordt dit jaar ingeruild voor een van de mooiste locaties van Rotterdam; het Westelijk Handelsterrein. Dit ondergrondse pakhuizencomplex zal voor de gelegenheid worden omgebouwd tot een oase vol vertier voor iedereen die houdt van kwalitatieve elektronische dansmuziek.

Brandend Pakhuis

Wat: Tomorrowland

Locatie: De Schorre in Boom (België).

Datum: zaterdag 24 juli

Line-up: O.a. Sasha, Hernan Cattaneo, James Zabiela, Nick Warren, Gui Boratto, Michael Mayer, Superpitcher, Dominik Eulberg, DJ Rush, Pet Duo, Marco Remus, Miss Djax, Josh Wink, Loco Dice, Sneak vs Derrick Carter, Steve Bug

Entree: Dagkaart: € 52,50 / Passepartout: € 80,50.

Bijzonderheden: Tien dagen voordat het tweedaagse dancefestival Tomorrowland neerstrijkt in De Schorre in Boom, mogen de organisatoren het bordje "uitverkocht" bovenhalen. Woensdag gingen de laatste tickets de deur uit. De zesde editie maakt zich op voor ruim 90.000 feestvierders.

Headliners van deze zesde editie zijn ondermeer Paul Oakenfold, Richie Hawtin, Sasha, Roger Sanchez, Martin Solveig, David Guetta en Armin Van Buuren. Het is het tweede jaar op rij dat Tomorrowland haar maximumcapaciteit bereikt.

MdHWat: HEY!

Locatie: Karavaan, Scheveningen.

Datum: zaterdag 24 juli

Line-up: Michel de Hey, Jon Gaiser (live), Wouter de Moor.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De eerste ‘HEY!’ editie dit jaar op het strand van Scheveningen resulteerde in een bijna uitverkochte Karavaan met optredens van Eloy, David Wagemaker, Robert Babicz en Michel de Hey zelf.

Zaterdag staat er een live-optreden van Jon Gaiser op het programma. Gaiser wordt wereldwijd gezien als één van de grotere talenten uit de Clonk/Minus stal en wint de laatste jaren flink aan populariteit in Nederland.

De avond wordt geopend door Wouter de Moor. De jonge Amsterdamse dj wordt gezien als één van de grotere talenten uit het Nederlandse techno/tech-house gezelschap.

Tussen Wouter de Moor en de afsluitende Jon Gaiser zal gastheer Michel de Hey bijna drie uur lang voor de muziek zorgen. Na veel optredens op Ibiza kijkt ook hij er weer erg naar uit om in Nederland te draaien, vooral natuurlijk op zijn eigen HEY! avond.

Bij slecht weer zal er een grote doorzichtige tent geplaatst worden naast de Karavaan.

Wat: Naturel.

Locatie: Naturel, Scheveningen.

Datum: zondag 25 juli

Line-up: Marbert Rocel, Jason Shae & Pete Bandit, Flowers Greenfield.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Zondag heeft ‘Naturel’ te Scheveningen de band Marbert Rocel uitgenodigd het strand te overspoelen met hun frisse beats en prachtige voices. De 4 bandleden van Marbert Rocel, afkomstig uit Duitsland gaven hun debuutalbum in 2007 uit op Compost Records. Inmiddels is hun tweede album ‘Catch a bird’ een feit. Ook aan dit album is geen specifieke stijl toe te wijzen, maar wat vast staat is dat de rustige minimal beats prachtig worden aangevuld door de jazzy sound uit de mond van zangeres ‘spunk’.

Deze avond komt Marbert Rocel niet alleen hun sounds ten gehore brengen, ook zullen zij met een geheel eigen lichtshow Naturel op haar kop gaan zetten.

Ook zijn Jason Shae & Pete Bandit van de partij, zij weten menig feest op positieve wijze te beïnvloeden met hun eigen sounds. De avond zal warm worden gedraaid door Flowers Greenfield.

Wat: 10 days off, dag 9

Locatie: Vooruit, Gent.

Datum: zondag 25 juli

Line-up: John Digweed, Marko, Pole Folder, X-Ian

Entree: 15 euro (passe-partout voor alle dagen: 65 euro).

Bijzonderheden: 10 days off is dé jaarlijkse hoogmis van de clubmuziek in België.

Het nog steeds uitdijende universum van de clubmuziek wordt wederom grondig verkend, wat ook dit jaar weer een veelkleurig programma oplevert. Met onder andere Benga, Efdemin, John Digweed, Joy Orbison, Jesse Rose, Felix Da Housecat, Dr Lektroluv, Kerri Chandler, Fagget Fairys, Slagsmalsklubben, Guy Gerber, Gramophonedzie.

House, electro, baile funk, fidget, nu balearic disco, ghettotech, breakbeats, grime, minimal, broken beats, nu-jazz, techno, funk, disco, dubstep, electro-house: je vindt het bij 10 Days Off.

De Karavaan

Wat: Karavaan invites Danny Howells

Locatie: Karvaan, Scheveningen.

Datum: zondag 25 juli.

Line-up: Bart van Rijn, Danny Howells, Fabio, Hilbert Stoon, Lin, Paul Hazendonk, Tim Wolff 

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: Op zondag 25 juli draait Danny Howells voor de eerste keer op het Scheveningse strand. Deze mega-entertainer is razend populair bij het Nederlandse publiek en vliegt de hele wereld over voor gigs in de meest bekende clubs en festivals. Danny weet bijna iedereen wel te raken met zijn sets want hij draait nooit in een 'hokje', het is house, house en nog eens house! Zelf noemt hij het deepsexyfuturistictechfunkhouse. Als je hem nog nooit hebt horen draaien is dit je kans. Zodra Danny Howells  achter de decks staat gebeurd er iets bijzonders, je voelt en hoort meteen dat dit een DJ is met bergen ervaring en een groot charisma. Deze party begint al om 15:00 en gaat tot minstens 02:00 door, dit alles voor nul euro entree (inclusief dus de 3-uursset van Danny Howells). Hij heeft er zelf erg veel zin in, allemaal even de zonnedans doen en zorg dat je maandag vrij bent want dit wordt een knalfeest!

Wat: DJ Shadow on tour

Locatie: Div. Nederlandse locaties.

Datum:

Dinsdag 27 juli: Effenaar, Eindhoven

Woensdag 28 juli: Tivoli, Utrecht

Donderdag 29 juli: Paard van Troje, Den Haag

Line-up: DJ Shadow.

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Met zijn album Endtroducing zette DJ Shadow in 1996 het genre instrumentale hiphop op de kaart. De oerknal van Endtroducing dreunt nog steeds na: zet een willekeurige documentaire aan en de kans is groot dat je binnen een kwartier een nummer van dit vrijwel geheel uit samples opgebouwde album hoort. Maar de Amerikaanse dj/producer heeft meer noten op zijn zang: na Endtroducing werkte hij samen met Unkle, Cut Chemist en zelfs Keane. Stukken hiphop, jazz, funk en psychedelica worden op onnavolgbare wijze tot nieuwe tracks gesmeed: niemand kan in de schaduw staan van DJ Shadow!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws