Martyn brengt hommage aan overleden vader

Partyscene Redactie | 22 juli 2010
headlines

‘Mijn vader heeft me enorm geïnspireerd’

Gerrie Deijkers (links) probeert het Bert van Marwijk zo lastig mogelijk te maken

Samen met regisseur Ramon Gieling heeft producer Martyn een korte film gemaakt, schrijft 3voor12. De film, vernoemd naar het debuutalbum Great Lengths van Martijn Deijker alias Martyn, heeft voetbal als thema, verbonden aan de dood.

Voor de film zijn twee tracks van Martyn gebruikt: ‘Brilliant Orange’ en ‘Bridge’. Voor de producer is ook een rol weggelegd, alsmede voor actrice Halina Reijn.

De film van slechts 7 minuten is inmiddels af en zal als eerste te zien zijn tijdens het Nationaal Filmfestival in Utrecht, komend najaar.

Met profvoetballer Gerrie Deijkers (o.m. NAC, PSV en Valencia) als vader is Martyn opgegroeid in een gezin waar alles om voetbal draaide. In 2003 overleed zijn vader op 56-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartstilstand. Indirect gaat de film over die gebeurtenis.

Tegen 3voor12 zegt Martyn: “Het is zo iets ingrijpends. Het tekent je. Ik ben niet iemand die zoiets probeert te vergeten, maar wil er iets mee doen. Er een herinnering van maken. Mijn vader heeft me enorm geïnspireerd. Hij zocht zijn talent en heeft dat zover mogelijk proberen te ontwikkelen. Dat doe ik in feite nu ook, maar dan met muziek.” 

L2P-interview Martyn

L2P-review Fabric 50 by Martyn

Martyn

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws