DJ Shadow brengt \'orb\'-liveshow naar NL

Partyscene Redactie | 22 juli 2010
headlines

Spectaculaire visuals in nieuwe liveshow Shadow

Als iemand de titel ‘duizendpoot’ echt verdient is het DJ Shadow wel. De turntablist/ producer loopt al sinds zijn middelbare schooltijd te klieren met apparatuur, was verantwoordelijk voor het eerste volledig gesampelde album (‘Endtroducing…’) ooit en experimenteert nu ook volop met visuals.

DJ Shadow met orb naar NL.In navolging van o.a. Moderat, Kerri Chandler, Etienne de Crecy en natuurlijk Plastikman, stort ook Amerikaan Josh Davis a.k.a. DJ Shadow zich op de complete audiovisuele ervaring. Het voormalige Mo’ Wax boegbeeld, ook bekend van zijn deelname aan het U.N.K.L.E-collectief en zijn collaboraties met collega turntablist Cut Chemist, reist momenteel de wereld over met een orb: een soort oversized volleybal waarin hij gedurende het grootste deel van de gig verborgen zit. Op de orb en op een gigantisch scherm erachter worden beelden geprojecteerd.

Naar eigen zeggen bevindt Shadow zich even in een periode tussen albums en wou hij eens ‘iets nieuws’ proberen. Niet dat we geen nieuw materiaal te horen krijgen tijdens deze liveshows, want Shadow heeft altijd wel wat onbekend eigen werk op de plank liggen (er gloort een nieuw album aan de horizon, later dit jaar). Ook komen er tracks voorbij van een door hem zelf opgezet remixproject. Producers werden de afgelopen maanden uitgenodigd muziek van Shadow onder handen te nemen en hij koos vervolgens de 17 beste remixen uit voor de release ‘The DJ Shadow Remix Project’, die vorige week werd uitgebracht op Reconstruction Productions.

Dikke visuals in combinatie met een bezwerende mengelmoes van hiphop, funk, soul, jazz, ambient, drum ’n bass en nog veel meer stijlen en obscure samples uit zijn collectie van meer dan 60.000 platen (!!!). Dat lijkt ons een gig om niet te missen! Gelukkig heb je volgende week maar liefst drie keer de kans om de liveshow in Nederland te zien (NB Met betrekking tot de liveshow in Tivoli hebben we nog geen bevestiging gekregen dat de 'orb' daar ook te zien zal zijn, maar we gaan er vanuit dat dit dezelfde show is als op de andere twee locaties).

Dinsdag 27 juli 2010/ Effenaar Eindhoven/ aanvang 21.30 uur/ €18,-
Woensdag 28 juli 2010/ Tivoli Oudegracht/ aanvang 21:30 uur/ € 20,-
Donderdag 29 juli 2010 / Paard van Troje Den Haag/ aanvang 20:30 uur / € 20,-

De orb in actie

 

Interview DJ Shadow

 

Website DJ Shadow

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws