Het broeit in Brooklyn: ruim baan voor Pursuit Grooves!

Partyscene Redactie | 24 juni 2010
headlines

De 'bionic future soultronics' van Pursuit Grooves

Bij het beluisteren van de RBMA Sonar Sessions springt tot nu toe één dame met kop en schouders boven de rest uit. En wij zijn blijkbaar niet de enigen die van deze Amerikaanse gecharmeerd zijn, want Gilles Peterson zette haar deze week gelijk centraal in zijn wekelijkse BBC 1-uitzending.

Pursuit Grooves live op Sonar 2010
Het broeit momenteel in Brooklyn! Waar de L.A. Westcoast-scene vooral inspiratie put uit donkere dubstep en confronterende, geglitchte hiphop-samples, geeft New York de voorkeur aan een meer luchtige variant: een aanstekelijke fusie van dubstep, hiphop, soul, house en jazz, waarin de spacy en soulvolle aspecten van deze genres de boventoon voeren. Nieuwe acts in de Brooklyn-scene schieten als paddestoelen uit de grond, met de Amerikaanse Pursuit Grooves als meest opvallende voortrekker.

Pursuit Grooves a.k.a. Vanese SmithMaar Vanese Smith, de dame in kwestie, is zeker geen groentje. Al sinds haar middelbare schooltijd doet ze ‘dingen met haar studio-apparatuur die absoluut niet aan te raden zijn’. Toch duurde het even voor ze haar muzikale draai gevonden had. We kwamen haar naam tegen op de eerste ‘Beat Dimensions’-compilatie van Rush Hour uit 2007 en ze bracht al twee albums uit op haar eigen label What Rules. Nu dubstepper en labelbaas Pinch haar heeft opgepikt voor zijn Britse label Tectonic en haar ‘Fox Trot Mannerisms’ uitbracht, staat niets een definitieve doorbraak in Europa nog in de weg.

Beluister het korte gesprekje dat Gilles met Pursuit Grooves had (rond 1:30, online tot volgende week dinsdag) of check haar complete Sonar livesessie hier.

Tracklist Sonarsessie:

Higher Intro
’Pushing Medians’ (Unreleased)
’Sweetness’ (Unreleased)
’Whisper’ (Tectonic)
’Tweezers’ (Tectonic)
’Raise the Bar’ (Unreleased)
’Stranger Thangs’ (Unreleased)
’Nasty Gurl’ (What Rules)
’Mister Softee’ (Tectonic)
’Feesable’ (Unreleased)
’Start Somethin’ (Tectonic)
’Shabaps’ (Tectonic)
’What U Want’ (Unreleased)
’Push Up’ (What Rules)
’Pressure’ (Tectonic)
’Let Me Stay’ (Unreleased)

MySpace Pursuit Grooves

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws