Eerbetoon Roy Avni tijdens White Noise-uitzending

Partyscene Redactie | 20 juni 2010
headlines

“Roy was echt uniek”

Het onverwachte overlijden van Roy Avni dreunt nog altijd door in de Nederlandse dancescene. Afgelopen zaterdag was er een herdenkingsdienst in de Amsterdamse Sugar Factory, gevolgd door een aangepaste clubavond. Ook Dave Clarke droeg een deel van zijn radioshow White Noise aan hem op.

Roy Avni 1968-2010Dave Clarke leidde zijn muzikale eerbetoon aan de Electronation-oprichter, organisator, dj en radiohost die op 13 juni overleed, afgelopen zaterdag in met mooie woorden, die recht uit het hart kwamen en het gevoel van de Nederlandse dacescene goed weergaven: “Het was een schok voor veel mensen, dat Roy begin vorige week overleed op de veel te jonge leeftijd van 42 jaar. Hij leverde al vele jaren strijd met kanker; iets wat hij voor iedereen verborgen hield omdat hij niet van drama hield.

Ik zag hem twee weken geleden voor het laatst en niemand had kunnen merken dat hij op dat moment ziek was. Roy was een ‘larger than life character’ die veel te veel energie had voor één persoon. Ik vroeg me vaak af wanneer hij sliep, omdat hij vele, vele clubavonden in veel verschillende landen had lopen. Ik weet zeker dat hij in staat was om ook nog eens  persoonlijk te verschijnen op twee feesten in twee verschillende landen op dezelfde avond.

De laatste jaren had hij zoveel tenten op Dance Valley, dat het eigenlijk ‘Roy Valley’ was geworden. Zijn muzikale smaak was zo groot als de schaduw die hij achterlaat. Hij deed niet mee aan de politieke spelletjes binnen deze industrie en zijn enige doel was het steunen van de muziek waar hij in geloofde. Van Lydia Lunch tot Bauhaus, van Anthony Rother tot ook mezelf, de lijst is lang. Hij heeft me vaak uitgenodigd voor zijn wekelijkse radioshow op Kink FM. Hij hield van radio, hij lééfde ervoor en één van de laatste dingen die hij deed was opstaan uit zijn ziekbed om vorige week een uitzending te maken. Muziek en radio waren zijn leven.

Zo ook Amsterdam: hij maakte er ooit een tussenstop tijdens het reizen en had helemaal geen plannen om er ook echt te gaan wonen. Maar hij realiseerde zich dat dit een plek voor hém was, een plek waar men zijn bedrijvigheid en zijn muzikale visie zou waarderen. En Amsterdam zal hem vreselijk gaan missen. Deze grote, vriendelijke en innemende man is niet meer; een ongelofelijke klap voor iedereen die ooit met hem in aanraking kwam. Roy is onvervangbaar en was echt uniek.”

Luister Clarkes muzikale eerbetoon aan Roy hier terug (2e uur). Op zaterdag 24 juli, de dag waarop het achtjarig jubileum van Electronation plaats zou vinden, wordt in Paradiso een afscheidsfeest georganiseerd, waar artiesten die dicht bij Roy stonden zijn leven en muzikale nalatenschap zullen vieren. Iedereen is hierbij welkom om in stijl afscheid te komen nemen. De opbrengst van deze avond komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws