Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 18 juni 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Het Wereldkampioenschap Voetbal eist zijn partytol. Los van twee aardige festivals en een paar sweaty clubnights is er dit weekend niet bijzonder veel te doen in ons feestland. Maarrrrr; zoek en gij zult vinden! Al is het in Berlijn, Londen, Ibiza of in Johannesburg. Wij toasten alvast op een oranje weekend!

 

Wat: Sonic Warfare

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 18 juni

Line-up: +, Kryptic Minds, Loefah, Strye, Youngsta.

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Sonic Warfare goes next level: deze avond staat er niet alleen een moddervette line-up, maar worden de subs ook dikker dan ooit. Het soundsystem van King Shiloh staat namelijk in de Melkweg en de kenner weet wat dat betekent.

Het muzikale menu is deze editie gewijd aan diepe sounds uit Londen. DMZ´s Loefah is een bekend gezicht op SW, simpelweg omdat hij een geweldige producer is en symbool staat voor het type dubstep waar Sonic Warfare goed in is. Ook Youngsta draait al een tijd mee in de scene, al lijkt hij het laatste jaar snel in populariteit te winnen. Kryptic Minds is het gezamenlijke dubstepproject van producers Simon Shreeve en Brett Bigden. Na twee indrukwekkende sets op Dub Infusions en Infecton in Utrecht is het nu tijd voor het Amsterdamse publiek om plat te gaan op deze gasten. Nederladse aanvulling op de line-up is er van Strye en resident DJ+, uw muzikale gastheer.

Josh WinkWat: Josh Wink.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 18 juni

Line-up: Jay Baron, Josh Wink, Maze.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: De Amerikaanse dj/producer Josh Wink is één van de pioniers in het house- en technogenre. Vanaf het begin van de jaren negentig gaf hij vorm aan de Amerikaanse housescene en in het midden van dat decennium waaide zijn roem de oceaan over via zijn plaat Higher State Of Consciousness. In tegenstelling tot sommige andere housepioniers is Wink nog steeds actueel: luister maar naar zijn cd When A Banana Was Just A Banana (2009), waarop hij even achteloos als vloeiend electro, minimal en acid met elkaar verweeft. Wink is nog steeds een meester in het opbouwen van spanning! Dj's Jay Baron en Maze draaien ook deze avond.

Wat: HEY!

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 19 juni

Line-up: Michel de Hey, Warren Fellow, Hertz & Vibes

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Het laatste feest van Michel de Hey in de intiemste danstunnel van Nederland dateert alweer van november vorig jaar. 19 Juni is er daarom weer alle gelegenheid om ouderwets los te gaan op de herkenbare funky techno van Michel de Hey!

Met geplande optredens op festivals als Welcome To The Future, GZG festival, Loveland, een wekelijks residentie in de Privilege op Ibiza en een optreden in de Cocoonclub, is het best uitzonderlijk te noemen dat Michel deze avond vrijhoudt. Het zal een van de weinige Nederlandse club optredens zijn van Michel de Hey deze zomer. Zet je dus schrap voor een nieuwe editie van Hey! terug in de Catwalk in hartje Rotterdam.

Om de avond goed te beginnen zullen de heren Hertz & Vibes op een subtiele manier openen met hun groovy techy sound.

Naast Hertz & Vibes is kind aan Catwalk Warren Fellow uitgenodigd. Deze man behoeft geen introductie meer, en zeer zeker niet in thuishaven Rotterdam. Keer op keer weet deze alleskunner volle zalen te trekken en goedlachs te vermaken.

Loveland festival

Wat: Loveland festival pre-party 2010

Locatie: Woodstock 69, Bloemendaal.

Datum: zaterdag 19 juni

Line-up: DJF, Jamie Anderson, Marnix, Melon, Remy, Live: Egbert

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Zaterdag 19 juni van 13.00 uur tot 23.00 uur is Strandpaviljoen Woodstock 69 te Bloemendaal dé locatie voor de officiële Loveland Festival pre-party. 

Met je Loveland Festival ticket heb je gratis toegang. Dus neem je ticket mee en zorg dat je op tijd bent!

Wat: Indian Summer Festival

Locatie: Recreatiegebied Geestmerambacht, Broek op Langedijk.

Datum: zaterdag 19 juni.

Line-up:

Dance Main Stage: Bjorn Wolf, Don Diablo, Fedde le Grand, Felix da Housecat, HouseQuake, Marco V, Michel de Hey, MC: Lex Empress

280's & 90's: Alex van Oostrom, Ben Liebrand

3Free Spirit: Baggi Begovic, Erick E, Jean, Luciën Foort, R3hab, Tony Cha Cha

Entree: 47,50 euro

Bijzonderheden: Wat in 2001 begon als een klein evenement in een feesttent voor slechts 750 bezoekers, groeide in een aantal jaar uit tot een serieus en landelijk festival op het recreatiegebied Geestmerambacht in Broek op Langedijk met jaarlijks tienduizenden bezoekers. Diverse topartiesten betraden de afgelopen jaren één, of meerdere, van de maar liefst zes podia die het festival rijk is. Ze bouwden de afgelopen jaren mee aan het positieve en ontspannen imago waar het festival om bekend staat.

Cari LekebuschWat: Simplon invites Cari Lekebusch.

Locatie: Simplon, Groningen.

Datum: zaterdag 19 juni

Line-up: Grote Zaal: Cari Lekebusch, Olene Kadar, Freak Strano

Kleine Zaal: Koen Lebens, Tom Noah, Tim und Lukaz, Bo & Nijs

Entree: 45 euro.

Bijzonderheden: Niemand minder dan Cari Lekebusch komt vanavond in Simplon zijn debuut maken. Als sinds midden jaren negentig komt de Zweed met knallende releases op labels als Code Red, Drumcode, Truesoul en Svek. Zijn stijl laat zich het best omschrijven als dynamisch, constant, energiek en altijd op de groove. Door zijn uitmuntende mixtechniek en bovengenoemde factoren heeft hij zichzelf een sterrenstatus verworven. Cari draait techno zoals techno bedoeld is.

Wat: N*E*R*D

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: zondag 20 juni

Line-up: Live: N*E*R*D

Entree: 34 euro.

Bijzonderheden: Pharrell in Paradiso: je moet het een keer meegemaakt hebben. De Nederlandse debuutshow van N*E*R*D in Paradiso, in de zomer van 2002, is onderhand vrij legendarisch. Samen met Neptunes-partner Chad Hugo en rapvriend Shay heeft de charismatische producer een grensoverschrijdende live-band opgericht, Pinkpop en Lowlands platgespeeld, drie albums opgenomen en krakers als ‘Rock Star’ en ‘Everyone Nose (All the Girls Standing in the Line for the Bathroom)’ gelanceerd. Nieuwe cd ‘Instant Gratification’ is in de maak, de eerste plaat met zangeres Rhea, officieel nieuw vierde groepslid.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws