Comeback Dimitri in Trouw

Partyscene Redactie | 8 juni 2010
headlines

7 uur lang ‘grondlegger van de Hi-Tech Soul Movement’

DJ Dimitri is back!

 

Vers van de pers: Op 16 juli 2010 zal de grondlegger van de Hi-Tech Soul Movement, of gewoon Dimitri Kneppers, na drie jaar op grassprieten kauwen en voor zich uit staren eindelijk zijn gehoopte comeback maken. Achter de draaitafels welteverstaan. In Trouw Amsterdam. 7 uur lang. Je hoort het goed: Dit. Wordt. Feest!

Velen herinneren zich nog die dag in september 2007 waarop DJ Dimitri tijdens het 10 jaar Meubelstukken festival officieel zijn allerlaatste plaat draaide. Het publiek gingen er in bosjes voor zitten, liet spontaan een traan en hield vol ongeloof hun handen voor hun opengevallen monden: na 23 jaar mensen gelukkig maken kwam er nu dan echt een einde aan deze Hollandsche Houseglorie. De man achter niet alleen talloze legendarische RoXY-avonden, maar ook een enorme waslijst aan waslijsten vol succesvolle producties ging met DJ-pensioen. Hij had er genoeg van. Rust aan de kneiter. Op naar de boerderij, alwaar hij een aantal jaren ging vrijwilligerswerken met verstandelijk gehandicapte kinderen.

Maar zo'n ingebakken passie voor muziek sla je er natuurlijk niet zomaar uit met een onbespoten krop andijvie. Opgeladen en uitgerust trok hij de bosjes stro uit zijn oren en begon hij halverwege 2009 weer zo nu en dan een plaatje op te leggen als 'mistiri guest' tijdens feesten van bevriende promoters. En toen hij werd gevraagd om een groot muziekplan op te zetten met pianist Kees Wieringa, besloot hij zijn studio af te stoffen en de ganzennesten naar buiten te vegen.

En nu is het tijd voor zijn officiële terugkeer met een marathon kick-off in Trouw. Een hele nacht lang alleen maar DJ Dimitri. Dat voelt een beetje als een enorme lekkage in een chocoladefabriek. Je kijkt naar links, gluurt naar rechts, overweegt de bewaking te alarmeren maar besluit al snel om met opgewonden gegiechel jezelf over te geven aan de situatie. En in dit geval voel je je achteraf niet dik en ongelukkig terwijl je schuldbewust je ondergekwijlde kin aflikt, maar juist afgeslankt en in extase met trillende mondhoeken van de pret.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws