Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 4 juni 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

House, drum & bass, techno, electro en dubstep; vanuit vele dancegenre’s komen internationale top-dj’s naar ons koude kikkerlandje. Althans, koud? De temperatuur rijst de komende dagen naar de 25+ graden. Mooie gelegenheid om een festivalletje mee te pakken op zaterdag en/of een fijn strandfeestje op zondag, naast een zweterige clubnacht op vrijdag. Genoeg te doen dus. Have fun!

 

Wat: 15 Years compost tour.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 4 juni

Line-up: Rainer Trüby, Roland Appel

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Compost records bestaat 15 jaar en dit moet gevierd worden. Het label werd opgericht door Michael Reinboth in 1994. Vele artiesten, zoals Carl Craig, Laurent Garnier en Masters At Work, hebben samengewerkt op het label wat bekend staat om zijn jazzy benadering van electronische muziek.

Bad CompanyWat: Blackout

Locatie: Tivoli de Helling, Utrecht.

Datum: vrijdag 4 juni

Line-up: Bad Company, Black Sun Empire, Gridlok, Sinister Souls, MC: MC Dart.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Blackout is de vaste drum 'n' bass-avond van Black Sun Empire in Tivoli. Met vanavond: Bad Company, het collectief uit Londen dat we inmiddels bijna de huisband van Blackout mogen noemen. Donkere baslijnen, retestrakke producties: Bad Company zijn de godfathers van de drum ‘n’ bass! Uit de Verenigde Staten komt Gridlok, een andere oude bekende. Deze klassiek opgeleide neurofunkkoning heeft net een fijn nieuw album uit: Void. Utrecht wordt vertegenwoordigd door dubstepduo Sinister Souls en natuurlijk doet Black Sun Empire zelf ook een set. Host is MC Dart, altijd in de roos! Blackout is de vaste drum 'n' bass-avond van Black Sun Empire in Tivoli.

Wat: This is Amsterdam

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 4 juni

Line-up:

AIR 1: Desyn Masiello, Sander Kleinenberg,

AIR 2: LeRon & YvesEaux, Love Girls, Rene Amesz

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Voor de derde editie van This Is in Air zal Sander Kleinenberg zelf weer zijn plek achter de DVJ's in nemen.

Op veler verzoek heeft de organisatie van This Is dit keer de Engelse top dj Desyn Masiello uitgenodigd om samen met Sander AIR op zijn kop te zetten. De meeste mensen kennen deze man nog wel van zijn Balance compilaties en zijn S.O.S project samen met landgenoten Demi & Omid 16B. Sander en Desyn hosten sinds een aantal jaar het bekende 'Biscayne Lady' jacht tijdens het jaarlijkse WMC in Miami. Op dit jacht is al gebleken dat de combinatie Kleinenberg en Masiello goed werkt. Reden genoeg dus om deze twee heren samen te brengen in de prachtige nieuwe locatie AIR aan de Amstelstraat.

Voor de liefhebbers van opzwepende tech-house heeft het Amsterdamse Little Mountain label een aantal van hun artiesten in AIR2 uitgenodigd. Zo zullen Rene Amesz, de heren van Love Girls en Yves Eaux (van het duo LeRon & Yves Eaux) er voor zorgen dat het ook in deze intieme ruimte feest is.

BengaWat: Sub Infusions

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: vrijdag 4 juni

Line-up:

DBS: B-4, Benga, BeeVee, Spange Batta

Area 2: Floorfilla, Goulash, Lenny-P, Thumpa

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De man van de dikke basslines is terug in Nimma! Beni Uthman is één van de allergrootste namen in de dubstepscene en tevens één van de founding fathers van de dubstep: samen met oa. Skream is hij verantwoordelijk voor de doorbraak van het genre. Eind 2008 liet deze krijger uit zuid London horen dat dubstep een stroming is die de breedte op zoekt. Zijn album Diary of an Afro Warrior maakte indruk in alle hoeken van de dance vanwege de diversiteit, diepte en ultieme dansbaarheid van de tracks op deze plaat. En daarmee was de kous af; dubstep was here to stay. In 2009 hield de beste man zich samen met Skream en Artwork bezig met side-project Magnetic Man dat vooral live-sets ten gehore brengt. Begin dit jaar kwam Benga zelf weer met een klapper van een EP genaamd Phaze One, waarvan de track Baltimore Clap menig dansvloer weet te killen.

De boys van Give it Dub zullen het feest van de juiste omlijsting voorzien.

Wat: Fluor presents Motor (live) & Shameboy (live)

Locatie: Paard van Troye, Den Haag.

Datum: zaterdag 5 juni.

Line-up: Live: Motor, Live: Shameboy. Supporting dj’s: Compression, Listoman

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Als er één live act voor de dansvloer is gemaakt, dan is het Motor wel. Het geluid van het duo heeft zich in de loop van drie albums ontwikkeld tot een knallende fusie van electro, techno, minimal en rauwe rock riffs. Subtiel? Nee. Effectief en opzwepend? Absoluut! Of, zoals bandlid Bryan Black het passend omschrijft: 'meedogenloze mechanische grooves die bloed spugen.'

Dit optreden in het Paard is één van de weinige clubshows die Motor doet tussen hun 20 mega stadion optredens als supportact van niemand minder dan Depeche Mode!

Het Belgische electroduo Shamboy pakt het iets subtieler aan dan de Motor-jongens en zullen zo een passende opmaat voor het electronisch vagevuur zijn. Shameboy neemt ons mee op een diepe elektro trip met een vleugje fidget, acid en techno. De warme catchy tunes met een scherpe rand kunnen de liefhebbers van echte bangers alswel de fijnproevers onder ons zeker waarderen.

Free Your Mind-crowd

Wat: Free Your Mind Festival.

Locatie: StadsblokkenStadsblokken, Arnhem.

Datum: zaterdag 5 juni

Line-up: Flexmeister F, Layo & Bushwacka, Michel de Hey, Live: Nobody Beats The Drum, Live: Kraak & Smaak,  Speedy J, Secret Cinema, Live: Robert Hood, Live: Planetary Assault Systems, Felix Kröcher, Slam, 2000 and One, Billy Nasty eva.

Entree: 45 euro.

Bijzonderheden: Het thema ‘Lucky Number 7’ voor de zevende Free Your Mind-editie lijkt realiteit te worden, met een –op het moment van schrijven- bijna uitverkocht festival en een zomerse 25 graden in de weersvoorspellingen. Zaterdag 5 juni mogen we eindelijk weer BUITEN los

Laatste keer FYM bij de Arnhemse Stadsblokken.Niets lijkt een compleet geslaagde festivaldag nog in de weg te staan en dat is maar goed ook, want afgelopen dinsdag werd helaas bekend dat FYM 2010 de allerlaatste editie zal zijn bij de Arnhemse Stadsblokken.

Nog één keer flink genieten dus van het uitzicht op de Rijn, de John Frostbrug en de skyline van Arnhem.

Wat: Planet Rose - The Official Free Your Mind Afterparty

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 5 juni

Line-up:

Grote zaal: Ben Sims + Surgeon + Pure

Kleine zaal: Fader + Franco Cangelli + Darko Esser

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: De zevende editie van het Free Your Mind festival vind ook dit jaar plaats op de Stadsblokken in Arnhem. De line up ziet er weer prachtig uit en traditiegetrouw host Doornroosje met de Planet Rose een area op een van de fijnste festivals van de zomer. Dit jaar geven in onze tent onder meer Planetary Assault Systems, Robert Hood (live), Speedy J, Benny Rodrigues, Estroe, Secret Cinema en Remy acte de presence.

De officiële afterparty van het festival vindt, zoals altijd, plaats in Doornroosje. Speciaal voor iedereen die nog geen genoeg heeft gehad en tot in de kleine uurtjes wil doorfeesten cq de zon wil zien opkomen. De line up is om te smullen met techno legendes Ben Sims, Surgeon en Pure in de grote zaal terwijl het Belgische kwaliteitslabel Curle de achterzaal host met labelboss Fader, Franco Cangelli en Curle artiest Darko Esser.

Wat: Saturday Factory - Animal Language Label Night

Locatie: Sugar Factory, Amsterdam.

Datum: zaterdag 5 juni

Line-up: Alex Gopher, Mason, Tron

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Mason’s Animal Language label bestaat deze maand 1 jaar en viert dat grondig! Zo is onlangs de DJ Mag cover gesierd met een Animal Language cd, gevuld met een uur vol Masons eigen meest recente bits, edits en remixen voor vrienden. Ook wordt zaterdag 5 juni de Sugar Factory in Amsterdam compleet overgenomen door een nieuwe Animal Language labelnight!

Animal Language nestelt zich steviger en steviger in de dancescene met tal van releases en remixes van Mason en vrienden, waaronder Riva Starr, Roisin Murphy, Zoo Brazil, Rene Amesz en Paolo Mojo. Mason’s nieuwste single‘Corrected’, featuring DMC & Sam Sparro is net uitgekomen op Ministry Of Sound, en volgt binnenkort op vele andere labels wereldwijd, als voorloper op Mason’s langverwachte popalbum dat in September verschijnt. De single ‘Corrected’ is recentelijk geremixt door Alex Gopher, en voor 5 Juni is deze Fransman dan ook uitgenodigd om naast zijn studiokunsten ook zijn dj-ing te laten op Animal Language.

Wat: Click on the beach

Locatie: Woodstock 69, Bloemendaal.

Datum: zondag 6 juni

Line-up: De Man Zonder Schaduw, Nils Nürnberg, Stefano Richetta, Vincenzo de Bull, Wouter de Moor, Live: Guido Schneider

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Voeten in het zand en je handen in de verse blauwe zeelucht! Op zondag 6 juni strijkt het CLICK circus wederom neer aan de Bloemendaalse kust. Maak je klaar voor een ware Duitse invasie. Nee, geen strand vol met kuilen, maar een podium met twee toppers uit Duitsland en vier Nederlandse technobelhamels. Kortom: gezelligheid aan het Hollandse strand bij het ongedwongen Woodstock.

Bloomingdale

Wat: St. Tropez

Locatie: Bloomingdale aan Zee.

Datum: zondag 6 juni

Line-up: Gregory (FR), Afrojack, Lucien Foort, one2mny en Alex Cruz. Hosted by MC Mavis Acquah.

Entree: 12,50 euro.

Bijzonderheden: Bloomingdale organiseert op 6 juni ‘Saint Tropez’, de see-and-be-seen party plek voor gasten, bezoekers, VIP‘s en uiteraard beroemdheden.

De intrede van tropische temperaturen kunnen we beschouwen als de voorbode voor een zinderend, sensueel en bovenal ontladend zomergevoel in de vorm van een luxueus feestje. De combinatie van de gloednieuwe, exclusieve en chique opzet van het feest "Saint Tropez" tezamen met de wellustige, sprankelende en energieke vibe van Bloomingdale bieden het neusje van de zalm qua setting en sfeer. Een veelbelovende vereniging van elitair genot en egard zoals dat gewoonlijk alleen kan worden ervaren in Saint-Tropez. De Franse Riviera heeft nog nooit zo dichtbij geleken.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws