Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 28 mei 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Eigenlijk is het weekend al op donderdag goed van start gegaan met her en der in het land (vooral in Amsterdam) dikke line-up’s. Op vrijdag en zaterdag is het niet veel anders met zeer opvallend weer eens een aantal prachtige party affiches in de Maasstad. Gaat het dan toch goedkomen met 010?

 

Cobblestone Jazz

 

Wat: Drukpers

Locatie: Trouw, Amsterdam.

Datum: vrijdag 28 mei.

Line-up: Live: Cobblestone Jazz, DJ The Mole

Entree: 15 euro (Trouwe Honden 12 euro)

Bijzonderheden: De mannen van Trouw kunnen niet wachten tot het weekend begint, want onder het motto 'The Canadian Cavalry is coming to town' staan Cobblestone Jazz en The Mole morgen in het voormalige krantengebouw. De vorige keer dat die vier Canadezen in Amsterdam waren, is met recht legendarisch te noemen en wij gaan ervan uit dat het weer die kant op gaat. Om alvast in de stemming te komen heeft The Mole een podcast gemaakt met zijn beste soul, disco en funk platen. Geen gemix, geen gezeik, gewoon vette muziek.

En om je alvast warm te maken voor het live optreden van de heren hebben we een door Mathew Jonson zelf geselecteerd stukje uit de eerder genoemde vier uur durende jam van vorig jaar beschikbaar gesteld.

 

Hernan CatteneoWat: Sound Architecture presents Hernan Cattaneo.

Locatie: Watt, Rotterdam.

Datum: vrijdag 28 mei

Line-up: Hernan Catteneo, Remy, sandeep, Taras van de Voorde, Joachim

Entree: 20 euro.

Bijzonderheden: Vanavond keert de Argentijnse DJ icoon Hernan Catteneo terug in Rotterdam om zijn trouwe fans te trakteren op een wonderschone muzikale reis. Door de jaren heen schieten superlatieven te kort om aan te geven hoe bijzonder een optreden van ‘El Maestro’ is. Word hiermee de lat niet erg hoog gelegd? Jazeker, maar Hernan Cattaneo is zijn geld dubbel en dwars waard omdat zijn muzikale talent zo ongekend groot is en simpelweg nooit teleur stelt. Ook hoog in de progressive-regionen staat DJ Remy, vanavond tevens aanwezig. De line-up wordt gecomplementeerd met een mix van Roffa’s meest volwassen boys die de havenstad heeft voortgebracht. Sandeep, Taras van de Voorde en Sound Architecture resident Joachim vormen gezamenlijk dat dit feestje er eentje gaat worden om je vingers echt bij af te likken.

Wat: Afterparty DJ op de Dom

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 28 mei

Line-up: Grote zaal: Crossfingaz, Nuno dos Santos, Pitto, Shock and Awe. VJ: Lottez

Foyer: da_renzo

Entree: 5 euro.

Bijzonderheden: Nadat je DJ DNA, de show van Funkysilk en VeeMee, de geluid-visuals-licht sync van Batsboy en Borndigital en de special live act van Pittto vs Nuno dos Santos hebt verorbert, kan je je voeten en oren verder verwennen in Tivoli de Helling.

Vanaf 1 uur kan je uit je plaat gaan op: Nummer twee dj contest: Crossfingaz & nummer twee vj contest LotteZ/miss Soviet; DJ set van ZickZack Soundsystem, met UK funky, tropical riddims en base bumpers. Visuals wederom van Maxmana. Live set van Shock & Awe, verwacht breakcore, dubstep en funked op crime beats; visuals hierbij van Maxmana. En tot slot DJ sets van Pitto en Nuno dos Santos, visuals hierbij van Born Digital. In de foyer zorgen de jongens van Stekker voor een klein circus.

 

Wat: Carnivale

Locatie: Air, Amsterdam.

Datum: vrijdag 28 mei

Line-up:

AIR 1: Cesar Merveille, Julien Chaptal, Mendo, Rik Woldring

AIR 2: Lopoll, Radiosus, Specker

Entree: 17 euro.

Bijzonderheden: Vrijdag breekt een nieuw tijdperk voor Carnivale aan. Dan vindt de eerste editie in AIR plaats. Om dit te vieren zijn onder meer twee artiesten van het beroemde label Cadenza uitgenodigd.

De eerste daarvan is Mendo. Als rot in het vak, met meer releases op zijn naam, dan haar op zijn armen, is Mendo bij uitstek geschikt om de dansvloer mee te nemen naar nieuwe hoogten.

Mendo krijgt muzikale versterking van Cadenza collega Cesar Merveille. Deze Fransman staat bekend om de jazzy invloeden in zijn muziek. Denk aan de hit “Tribute”, die hij samen met Pablo Kahn-Speyer opnam en het is duidelijk dat hij weet hoe hij zijn publiek kan raken.

Naast deze twee buitenlandse helden komt er ook een ster van eigen bodem optreden. Julien Chaptal, een man die zijn plek aan het Amsterdamse Techno firmament ruimschoots verdiend heeft, zal laten horen waarom hij absoluut tot de internationale top gerekend dient te worden.

Uiteraard zijn ook een aantal Carnivale residents van stal gehaald. In de hoofdzaal geeft Rik Woldring het startschot. In de kleine zaal zullen Lopoll, Radiosus en Specker het feest compleet maken en voorzien van een gezonde carnivalesque smaak.

 

Kode 9Wat: Off Centre dag 3 en dag 4.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 28 en zaterdag 29 mei.

Line-up:

Vrijdag: Kode 9, Falty DL, Gold Panda LIVE, Kelpe LIVE, Juha

Zaterdag: Digital Mystikz, King Midas Sound LIVE, Mount Kimbie LIVE, James Blake, Cinnaman, Lone LIVE, Astroposer LIVE, Presk LIVE, Toktek LIVE, Der Wexel, Sound by Sculpture, Winnaar Off Centre DJ Contest: Tim Hollander

Entree: Dagkaart 13 euro.

Bijzonderheden: Amsterdam is een meerdaags festival rijker. Van 26 t/m 29 mei vindt in de Melkweg de eerste editie plaats van Off Centre, een festival voor elektronische muziek en aanverwante kunstvormen, zoals film, hedendaagse dans en mediakunst. Off Centre stelt vernieuwende elektronische muziek centraal en brengt muzikanten uit verschillende stromingen samen.

Dit meerdaagse festival besteedt uitgebreid aandacht aan opkomende elektronische stromingen en maakt cross-overs tussen beats, techno, dubstep en live electronica. Naast de muzikale programmering wordt er een thematisch verbinding gecreëert met de andere kunstdisciplines in de Melkweg.

Wat: 300 MPH

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 29 mei

Line-up: Jeff Moore, Joey Daniel, Sander Baan, Tiefschwarz, Live: Guido Schneider.

Entree: 19 euro.

Bijzonderheden: Vol in de overdrive is 300MPH het jaar begonnen. Na drie uitverkochte avonden in 1 maand tijd, waar Loco Dice, James Holden, Einmusik en Pan-Pot de versnelling vast in de zesde stand hadden staan, werd het tijd om terug te schakelen en de oververhitte motor even wat rust te gunnen. Maar niet voor lang want op zaterdag 29 mei wordt het gaspedaal weer diep ingedrukt in de ondergrondse technotunnel Catwalk in Rotterdam. Met zorg hebben de heren van 300MPH een deelnemersveld samengesteld waar de fervente snelheidsliefhebber al bij voorbaat van gaat watertanden. Tiefschwarz vaardigt Ali af voor een exclusieve drie uur set en Guido Schneider  presenteert voor het eerst zijn nieuwe live set in Nederland. De Duitse helden worden bijgestaan door de Haagse testrijder Sander Baan  en de Rotterdamse pitspoezen Jeff Moore en Joey Daniel.

Wat: Dave Clarke & Friends

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: zaterdag 29 mei

Line-up: Dave Clarke + Acid Junkies live, James Watts, Reach Visuals

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 29 mei prijkt alweer de volgende technolegende op het diverse programma van Effenaar. Waar 4 april j.l. Len Faki de Eindhovense poptempel volledig naar zijn hand zette, is het nu de beurt aan Dave Carke. De man die furore maakte met zijn RED releases 1 t/m 3, een residency kende in Fuse Antwerpen is uitgegroeid tot een wereldster in de genres techno en electro.  De line up van deze avond wordt verder gecompleteerd met een live optreden van Eindhovens homebased Acid Junkies, Whitenoise contest winner James Watts en Reach Visuals, het Rotterdamse visuele collectief. Dave Clarke and friends luidt dus het devies voor deze avond. Als dat geen dolle boel wordt?

Factory 10

Wat: Herr Zimmermann

Locatie: Factory10, Rotterdam.

Datum: zaterdag 29 mei

Line-up: Hacker (live), TanzMan, Fraulein Z

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Speciaal voor deze 'French Edition', komt de legendarische Franse electro-technovirtuoos, The Hacker, naar Nederland! De Franse Michel Amato, aka The Hacker, is zeer bekend en geliefd vanwege zijn grootse optredens met Miss Kitten, maar ook treedt deze Franse electro-icoon solo op, en zorgt daarbij voor heerlijke electro techno sets. Het is volgens de organisator uniek dat The Hacker naar Rotterdam komt, en gek genoeg is het pas de tweede keer, dat deze klasse artiest in het Rotterdamse nachtleven te bewonderen is!

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws