Twitter-gerucht: Londense Fabric failliet?

Partyscene Redactie | 27 mei 2010
headlines

Het wordt stil in Londen

Wat is er in hemelsnaam aan de hand in de Britse hoofdstad? Clubs en platenzaken sluiten massaal de deuren. Het laatste slachtoffer zou de welbekende Fabric zijn!

*Update*: Fabric ontkent de geruchten via Facebook en Ben Watt legt uit.

Geruchten over sluiting Fabric op twitter.Na de aangekondigde sluiting van platenzaak Vinyl Junkies, de perikelen rond vergunningen bij Plastic People en de zomersluiting van de Matter (wegens financiële problemen, zou in de herfst weer opengaan), lijkt Londen het nu binnenkort ook zonder Fabric te moeten stellen. Matter is onderdeel van de Fabric-familie en heeft de welbekende Britse club wellicht mee de financiële afgrond ingesleept.

Bron van dit gerucht is de Britse dj/ producer Ben Watt die blijkbaar per ongeluk via zijn Buzzin’ Fly twitter heeft 'gelekt' dat alle Matter én Fabric-medewerkers te horen hebben gekregen dat ze op straat staan. Watt heeft de desbetreffende tweet inmiddels verwijderd, maar meldt nu: “I seem to have upset some people revealing news that I thought others knew. It was not my intention. Apologies.” Op de website en twitter van Fabric blijft het vooralsnog oorverdovend stil. Komt er definitief een einde aan de mooie line-ups en mixseries van Fabric? En waar kunnen de Londenaren dan eigenlijk nog stappen? Meer info volgt…

*Update* Fabric zou onderpand zijn geweest bij de financiering van de Matter. Op Facebook plaatst Fabric nog wel info over aankomende feesten, maar worden de vele vragen over de sluiting die inmiddels op hun profiel pagina gepost zijn genegeerd.

*Update 2*: Fabric ontkent de geruchten over sluiting via Facebook.

Fabric ontkent sluiting op korte termijn.

*Update 3* Ben Watt lag de hele dag onder vuur op het interweb na zijn tweet over de sluiting van Fabric en hij heeft daarom vanmiddag een verklaring op Facebook gezet.

De korte samenvatting: Watt ontving woensdag een mailtje van een senior medewerker van Fabric, waarin die persoon aangaf dat hij -net als al zijn Fabric en Matter-collega's- op straat stond. Bijgevoegd was een cv, met het verzoek deze door te sturen naar mensen die wellicht een baan voor de mailer hadden. Watt maakte daaruit op dat dit nieuws over Fabric algemeen bekend was en wou op Twitter met z'n volgers delen dat hij het vreselijk nieuws vond. Vervolgens realiseerde hij zich te laat dat hij de eerste persoon was die dit bekendmaakte, waarvoor hij dan ook zijn excuses aanbiedt.

*Update 4* officieel persbericht Fabric 28/5: “Het management van Fabric heeft momenteel te maken met financiële problemen als gevolg van de Jubilee Line-sluitingen (stuk metro afgesloten wegens werkzaamheden, red.) bij Matter. Matter zal daarom zeker de hele zomer gesloten zijn. Fabric is daarentegen gewoon normaal open; business as usual".

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws