De plaat van...Darko Esser

Partyscene Redactie | 20 mei 2010
headlines

"Bijkletsen met de toiletdame"

In deze rubriek vragen we bekende gezichten uit ‘de scene’ naar hun favoriete muziek tijdens belangrijke gebeurtenissen in het leven. Tussen de perikelen rond de nominatie voor ‘beste programmeur’ en het opstarten van de nieuwe Balans Nights in de Merleyn door, vertelt dj/ producer Darko Esser ons wat hij zoal opzet als hij bloedje link is óf juist heel erg melig!

 

Plasplaat: Iets van Radio Slave, Carl Craig of Ricardo Villalobos, dan kun je namelijk ook nog ff bijkletsen met de toiletdame.

Jankplaat: Teveel om op te noemen, hahahaha ;-) Op dit moment Carsten Jost – ‘Days Gone By’ en dBridge – ‘Love Hotel’. Alltime favs o.a.: The God Machine – ‘Boy By The Roadside’ van het ‘One Last Laugh In A Place Of Dying’-meesterwerk & Philip Glass – ‘Glassworks Opening’.

 

Sportplaat: Michael Sembello – ‘She’s A Maniac’

Seksplaat: Simeon Ten Holt – ‘Canto Ostinato’, maar neem er dan wel goed de tijd voor: tantra stielo ofsow ;-)

 

Drugsplaat: Pink Floyd – ‘Meddle’ en dan gaat het uiteraard vooral om de 22 minuten durende trip ‘Echoes’


Reisplaat: alles van (Dave) Tipper, briljante wereldreiziger & elektronisch visionair!


Relaxplaat: Rhythm & Sound w/ the artists op het label Burial Mix, kan eigenlijk ook wel bij drugsplaat…


Dansplaat: Pfff, zo veranderlijk als het weer... Op dit moment vind ik goede dubstep/ukfunky/2-step-geïnspireerde platen onmogelijk om op stil te staan, maar het zijn er nogal wat die ik momenteel vet vind. Denk aan Joy Orbison, Mosca, Martyn, Pariah, Girl Unit etc. etc….

 

Lachplaat: Primus – ‘Sailing The Seas Of Cheese’

Kwaadplaat: Today Is The Day – ‘Willpower’, nog steeds met afstand de agressiefste band die ik ooit heb gehoord/gezien. Dit is hun Opus Magnus.

 

Verliefdheidsplaat: The Notwist – ‘Shrink’, één van de liefste platen ooit gemaakt en de soundtrack van de relatie met het meisje waar ik het meest verliefd op ben geweest.

Na een aantal succesvolle losse edities in Studio 80 en Poema beleeft de nieuwe uitvalsbasis Merleyn in Nijmegen aankomende zaterdag de eerste editie van de tweemaandelijkse Balans Nights. Amsterdamse Spanjaard Juan Sanchez en het experimentele live duo Steve Mensink & René Kuhlmann staan op het programma, samen met mister Esser himself. Meer info vind je hier.

Check ook deze kersverse ‘Rules Are Meant To Be Broken’-mix van Darko!

 

MySpace Darko Esser

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws