Faillissement poppodium Watt dreigt

Partyscene Redactie | 19 mei 2010
headlines

Financiële hulp gemeente onvermijdelijk

Financiële problemen voor Poppodium Watt. Er is een tekort van 2 miljoen euro. De gemeente is om hulp gevraagd. Wethouder Grashoff van Cultuur en Participatie werkt aan een reddingsplan.

Financiële problemen voor Poppodium Watt. Er is een tekort van 2 miljoen euro, schrijft RTV Rijnmond. De gemeente is om hulp gevraagd. Wethouder Grashoff van Cultuur en Participatie werkt aan een reddingsplan.Al twee maanden na opening dreigde Watt te moeten sluiten vanwege een miljoenentekort. Door de gebroeders Tieleman en Ted Langebach - verantwoordelijk voor de wederopstanding van het pand aan de West-Kruiskade, uit te kopen en Watt met het Waterfront te laten fuseren, dacht de gemeente Rotterdam het poppodium te hebben gered.

Echter, onvoorziene verbouwingskosten om geluidsoverlast tegen te gaan en tegenvallende bezoekersaantallen, brachten Watt weer in de problemen. Er werd in 2009 een groot verlies geleden van naar verluidt 1.8 miljoen euro.

De twee ton extra subsidie (voor de komende drie jaar) was slechts een druppel op een gloeiende plaat. In februari werd al tekort van zes ton geconstateerd. Bovendien hebben de extra verbouwingen het probleem van de geluidsoverlast niet verholpen. Nieuwe, peperdure aanpassingen zijn noodzakelijk om de exploitatievergunning niet kwijt te raken.

Wethouder van Cultuur Grashoff is bezig met een reddingsplan, waar de betrokken partijen; eigenaar van het gebouw, bierbrouwer Grolsch en de exploitatiestichting, een bijdrage aan moeten leveren. Vandaag praat het college over het reddingsplan. Donderdag aanstaande moet spreekt de raad zich uit.

To Be Continued...

Watt Rotterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws