Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 14 mei 2010
headlines

WEEEEEEEEEEEKEND!!!!!

Tussen al het feestgeweld van Koninginnedag, Bevrijdingsdag en Hemelvaartsdag moet je altijd goed zoeken naar de betere feestjes. Wij vermoeden dat je dit weekend je voetjes wel van de vloer zult krijgen in o.m. Rotterdam (Watt, Strange Fruit), Paradiso (vrijdag en dinsdag), Effenaar (tijdens de mixmash van stijlen op Grand Foulard), Tivoli (Rauw) en het Paard van Troye (concert Bonobo tijdens Walk The Line). Als de zon zijn uurtjes pakt op zondag, is het raadzaam om je te melden in Scheveningen, en wel in de Karavaan, waar de Duitse techno-dj Steve Bug (5 uur lang) plaatjes draait. Have fun!

 

Wat: Booka Shade.

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: vrijdag 14 mei

Line-up: Booka Shade, 360 Soundsystem (Nuno Dos Santos and Patrice Bäumel), Kelder: DJ Dionysus

Entree: 16 euro.

Bijzonderheden: Eind april, begin mei verschijnt het nieuwste album van Booka Shade, het Duitse elektrohouseduo dat clubs over de hele wereld veroverde met hits als ‘Body Language’, ‘Mandarine Girl’ en ‘In The White Rooms’. Walter Merziger en Arno Kammeier richtten in 2002 samen met DJ T. en M.A.N.D.Y. Get Physical Records op, waar ze sindsdien ook hun platen uitbrengen. Na ‘Memento’ uit 2004, ‘Movements’ uit 2006, de DJ-Kicks-editie van 2007 en ‘The Sun & The Neon Light’ uit 2008, zal het nieuwste album van de Frankfurtse elektronicaveteranen ‘More’ gaan heten. Het album komt in april uit en bevat onder andere een bijdrage van elektropionier Yello. Uitsluitend toegang 18 jaar en ouder. Bij twijfel wordt legitimatie gevraagd.

Strange FruitWat: Strange Fruit

Locatie: Watt, Rotterdam.

Datum: vrijdag 14 mei

Line-up: Theo Parrish, Peanut Butter Wolf,

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Time Flies when your having Fun. Dat geldt zeker voor onze Strange Fruit avonden voordat je het weet is het voorbij en ben je weer thuis na een nacht van dansen en genieten. De tijd vliegt ook voor Strange Fruit want vrijdag 14 mei viert ze alweer haar 5e verjaardag. En Strange Fruit zou Strange Fruit niet zijn als ze daar geen speciale avond van maakt met optredens van Theo Parrish en Peanut Butter Wolf.

Wat: Grand Foulard

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 14 mei

Line-up: The Proxy, Lucy Love, Waxdolls e.a., dOP (live), B Voice, Robob, The Longmen, Space Monkeys On Screen (vj), Eenheidsworst 'De braderie',  wopwopwop karaoke disco

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Grand Foulard is terug in de Eindhovense Effenaar, na een succesvolle eerste editie met onder meer Nouvelle Vague en The Subs, zijn The Proxy, Waxdolls, Lucy Love en dOP van de partij in het poppodium in de lichtstad. Aangevuld met lokale helden en creatieve verstekelingen. Grand Foulard is hét bindmiddel voor de muziek & creativiteit in Eindhoven. Een breed opgezette avond waarin dat hand in hand gaat. Het hokjes denk laten we thuis.

Wat: Dub wars VI

Locatie: Azijnfabriek, Roermond.

Datum: zaterdag 15 mei

Line-up: H4LO, Nzym, Bassrael, Bukez Finezt

Entree: 5 euro.

Bijzonderheden: Ken Kruse aka Bukez Finezt begon zijn carrière in 1997. Vanuit de Rap, Big Beat en Breakbeat scene belande hij onder zijn alias Chaffa in 2000 al snel in het Drum 'n Bass wereldje waar hij wereldwijd snel naam maakte. Tegenwoordig zijn het vooral moddervette dubstep producties die deze vriendelijke Duitser aflevert.

Dat 15 mei een ‘ganz geile’ dag voor Bassrael gaat worden kunnen we op voorhand al zeggen. 3 van zijn tunes worden die dag namelijk gereleased op het UK label Sub-Tek Records. Verwacht dan ook een knallende set tijdens Bassraels releaseparty in de Azijnfabriek!

Om 21:00 trappen de Dub Wars resident DJ’s H4LO & Nzym de avond af met een selectie van de meest vette tunes die er op dit moment te krijgen zijn..

Effenaar

Wat: Rauw.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: zaterdag 15 mei

Line-up: Boys Noize, Djedjotronic en Joost van Bellen

Entree: 18 euro.

Bijzonderheden: Ook deze editie van RAUW vuurt dj Joost van Bellen weer een ongenadig harde mix van electro, acidhouse en discopunk op je af. En wie neemt hij daarvoor mee? Mister Alexander Ridha himself, beter bekend als Boys Noize! Misschien weet hij het zelf niet, maar Boys Noize is het complete Rauw-gevoel samengebald in één man: house, electro, techno, fidget, vuig! En dan neemt hij ook nog één van de sterren van zijn label mee, Djedjotronic. De naam van zijn ep zegt het al: Dirty and Hard! DJ Joost van Bellen zorgt vanzelfsprekend voor de kers op de appelmoes! En meer uitroeptekens hebben we niet!

Wat: Bonobo @ Walk The Line Festival

Locatie: Paard van Troye, Den Haag.

Datum: zaterdag 15 mei

Line-up: Bonobo

Entree: 25 euro (dagkaart met toegang voor alle optredens in alle locaties).

Bijzonderheden: Het nieuwe Bonobo album ‘Black Sands’ is net uitgekomen op het fameuze Ninja Tune label. Producer Simon Green is een Britse multi-instrumentalist, componist en beatmaker, die de afgelopen jaar meer dan bewezen heeft een groot talent te zijn binnen de elektronische popmuziek. Zijn nieuwe album Black Sands is wederom een pareltje en ter promotie van zijn nieuwe schijf toert hij momenteel langs Nederlandse clubs en poppodia. Zaterdag is hij met band in het Paard van Troye, tijdens het Walk The Line Festival. Gaat dat zien!

De Karavaan

Wat: Steam Beach

Locatie: Karavaan, Scheveningen.

Datum: zondag 16 mei.

Line-up: Steve Bug en Sander Baan.

Entree: Gratis.

Bijzonderheden: Zondag 16 mei zal de opening van het legendarische feest Steam Beach plaatsvinden bij De Karavaan in Scheveningen. Steam Beach pakt groot uit met hun openingseditie en haalt niemand minder dan Steve Bug over uit Berlijn voor extra lange dj-set van maar liefst 5 uur! En dit allemaal voor noppes, ja idd gratis entree.dit beloofd een uniek event te worden en de perfecte afsluiting van het lange Hemelvaartweekend. Support wordt verzorgd door steam guru Sander Baan!

Jamie Lidell Wat: Jamie Lidell

Locatie: Paradiso, Amsterdam.

Datum: dinsdag 18 mei

Line-up: Jamie Lidell

Entree: 18 euro.

Bijzonderheden: De Engelse zanger/performer Jamie Lidell is één van de meest onwaarschijnlijke sterren van de laatste jaren. Van experimentele techno tot catchy soulmuziek lijken er voor hem geen muzikale grenzen te bestaan. Bij connaisseurs is Jamie Lidell al lang een gevestigde naam als hij, dankzij de vele airplay van zijn single ‘Multiply’ tijdens 3FM’s Serious Request-actie, eind 2005 doorbreekt in Nederland. Niet alleen is zijn one-man-show tijdens 5 Days Off in 2004 vrij legendarisch voor wie er bij was, al sinds eind jaren negentig lopen serieuze elektronica-fans weg met Super_Collider, zijn experimentele project met technoproducer Cristian Vogel. Dan al is te horen dat Lidell een uitzonderlijke artiest is, maar dat hij zo overtuigend de stap naar een (veel) groter publiek weet te maken, komt toch nog als een verrassing. Inmiddels weet ook de Pinkpop-ganger wie Jamie Lidell is en kijkt iedereen reikhalzend uit naar ‘Compass’, zijn vierde solo-album. Het folky titelnummer, op zijn website te beluisteren, belooft een ambitieus nieuw hoofdstuk in de loopbaan van de 36-jarige Brit. Hij heeft de plaat samen met Chris Taylor van Grizzly Bear opgenomen in Californië, New York en op de boerderij van zangeres Feist in Canada. Natuurlijk doet zij ook mee op ‘Compass’, net als de rest van Grizzly Bear, Beck, de gitarist van Wilco, de legendarische soul/discodrummer James Gadson en zanger/pianist Gonzales. Het maakt niet uit welke windrichting Jamie Lidell verkiest, de reis is altijd een avontuur en de bestemming een feestje.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws