Vloervuller van de week: Theo Parrish

Partyscene Redactie | 12 mei 2010
headlines

Grootheid uit Detroit vrijdag in Watt

We kunnen er deze week niet omheen. In onze eigen hometown Rotterdam staat vrijdag niemand minder dan Theo Parrish in poppodium Watt, tijdens het vijfjarige jubileumfeestje van Strange Fruit. Welke plaat van de dj/producer uit Detroit zal veel elektriciteit uit de dansvloer trekken?

We kunnen er deze week niet omheen. In onze eigen hometown Rotterdam staat vrijdag niemand minder dan Theo Parrish in poppodium Watt, tijdens het vijfjarige jubileumfeestje van Strange Fruit.In 2005 maakte Carl Craig ongevraagd een remix van een track van zijn vriend Theo Parrish. Niemand had er destijds om gevraagd en de white label bereikte vreemd genoeg niet de tassen van de bekende dj’s. Ruim twee jaar kwamen dj’s als Laurent Garnier, Sven Vath en Derrick May erachter hoe groot de impact van deze fabelachtige bewerking op de dansvloer kan zijn en werd het alsnog een grote clubhit.

Goed, die remix van Carl Craig - zoals zo velen van de Amerikaan - mag er zijn. Maar hoe klinkt eigenlijk het origineel? Luistert en huivert! Je begrijpt meteen waarom Carl Craig na zijn eerste luisterbeurt direct de studio indook om er een groot hypnotiserend clubmonster van te bouwen.

Daarom deze week niet 1, maar 2 vloervullers van de week. Eerst de originele versie van Theo Parrish, opgevolgd door de bewerking van Carl Craig. Welke van de twee zetten vrijdag de basement van Watt op zijn kop? Het zal ons benieuwen … Trouwens, niet alleen techno- en housefans dienen zich vrijdag in Watt te melden; ook hiphopfans kunnen er een dansje wagen. Ook Peanut Butter Wolf van het Stones Throw-label is van de partij.

Theo Parrish - Falling Up

 

Theo Parrish - Falling Up (Carl Craig rmx)

Theo Parrish

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws