Love2link, week 18 en 19

Partyscene Redactie | 11 mei 2010
headlines

Essentiële ditjes en datjes

Daar zijn ze weer: interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes die we tegenkwamen op het interweb. In deze Love2link Matthew Herbert met zijn big band, LCD live in Paradiso, elektronische muziek bij Philips in 1959 en interviews met o.a. Echospace, Motor City Drum Ensemble en Trentemøller.

 

De eigenzinnige Britse producer Matthew Herbert laat de keukenspullen, menselijke en varkensgeluiden even voor wat ze zijn en stapt het podium weer op met zijn big band. 9 juni staat hij in de Londense Matter. Ter gelegenheid daarvan werd er vast een sfeervol voorproefje in elkaar geknutseld. Ah lekker, big band, (Twents accent:) ‘dat breekt zo lekker de week....’

 



In het kielzog van het net uitgebrachte album ‘This Is Happening’ stond LCD Soundsystem op 4 mei in een al weken uitverkocht Paradiso, met een hoofdrol voor de onvervalst tegendraadse James Murphy.

 



Of de mengpanelen die bij Pro X Fade van de lopende band rollen technische hoogstandjes zijn weten we niet, maar hun promovideo is dat in ieder geval wel.

 



Terug in de tijd: de heren Raaijmakers en Dissevelt nemen je mee naar hun Philips-'batcave' voor een lesje elektronische muziek 1.0.

 



Buiten de landsgrenzen is het festivalseizoen natuurlijk al lang bezig, met alle verontrustende gevolgen van dien. Dronken bezoeker van Coachella vs. slippers: 1-0 voor de slippers :-)

 



Verder kwamen we de tien favoriete plaatjes van Martyn, de zes favorieten van Dubfire & Huntemann en wat plaatgepraat met Will Saul tegen en interviews met Robert Hood, Echospace, Stacey Pullen, Motor City Drum Ensemble, Steve Lawler en Trentemøller.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws