Vloervuller van de week: Agoria

Partyscene Redactie | 29 april 2010
headlines

Altijd mooie dagen met Agoria

360 Soundsystem haalt Agoria dit weekend naar Trouw, ter gelegenheid van de ‘Balance 016’-tour waar hij momenteel middenin zit. Daarom gaan we deze week voor een fijne klassieker van deze Fransman.

AgoriaHoewel Sébastien Devaud a.k.a. Agoria midden jaren negentig al aan het draaien en produceren sloeg, duurde het toch tot 2001 voor het grote publiek buiten Frankrijk hem in de smiezen kreeg, met de release ‘La 11ème Marche’ en het daarop volgende album ‘Blossom’.

Maar zijn melodieuze meeslepende sound, sterk beïnvloed door Detroit techno en jazz is tegenwoordig niet meer van de internationale dansvloeren weg te denken. Hij heeft een flink aantal indrukwekkende vloervullers op zijn naam staan en is sinds 2007 ook labelbaas van Infiné, waar onder meer Francesco Tristano, Apparat en Danton Eeprom al muzikaal onderdak vonden.

Eerder dit jaar werd Agoria gevraagd zijn stempel te drukken op de Balance-mixserie van EQ en hij is nu volop bezig met de tour rond ‘Balance 016’ dat op 15 maart uitkwam. 360 Soundsystem had Agoria’s dikke set in Trouw tijdens ADE 2009 nog in het achterhoofd en aarzelde geen moment om hem te boeken voor een lekker lange reprise. Zaterdag 1 mei komt Agoria dan ook terug naar Trouw voor een set van 3 uur; natuurlijk bijgestaan door de 360-mannen Bäumel en Dos Santos zelf.

Voor de vloervuller van de week gaan we even terug naar ‘Les Beaux Jours’ uit 2005, want welke titel past nou beter bij het prachtige lenteweer van de afgelopen dagen? Volume op max en laat dat die mooie trompet even keihard door de open ramen schallen, zodat je buren ook mee kunnen genieten…

Agoria- 'Les Beaux Jours'

 

360/ zaterdag 1 mei/ Trouw, Amsterdam/ DJ’s: Agoria, Patrice Bäumel en Nuno dos Santos/  22:30-05:00/ 12 euro

MySpace Agoria

MySpace 360

Download de 360 mei-mix (rechtermuisknop, 'doel opslaan als')

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws