D25: half Detroit samen op wereldtour

Partyscene Redactie | 28 april 2010
headlines

D25 doet ook Nederland aan

Als jij niet naar Detroit kunt komen, dan komt Detroit wel naar jou toe. De komende maanden reist D25, een collectief van zwaargewichten uit de Motor City, de wereld over met een muzikale showcase om 25 jaar Detroit techno te vieren.

Carl CraigVraagje: zitten er misschien meer uren in Carl Craigs dagen, dan de schamele 24 waar wij gewone stervelingen het mee moeten doen? Naast draaien en produceren (wéér een nieuw alias: No Boundaries) en zijn taken als labelbaas van Planet E, creative director voor het DEMF 2010 en voorzitter van de gemeentelijke Detroit Entertainment Commission, blijkt hij nu ook nog één van de drijvende krachten achter D25 te zijn: een nieuw project ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van de Detroit techno. Het is dit jaar namelijk 25 jaar geleden dat Juan Atkins zijn invloedrijke label Metroplex oprichtte. 

Een collectief van grote namen uit Detroit (o.a. Juan Atkins, Derrick May, Kevin Saunderson, Kenny Larkin, Stacey Pullen, Mike Banks, Anthony ‘Shake’ Shakir, Moodymann, Theo Parrish en Carl Craig himself) gaat de komende maanden in wisselende samenstellingen de wereld rond toeren. Maar als alles volgens multimediaal plan verloopt wordt D25 breder dan alleen dikke tunes vanuit de booth.

Juan AtkinsZo zullen bijvoorbeeld films met soundtracks van Jeff Mills en Carl Craig worden vertoond, evenals documentaires over de muzikale geschiedenis van de Motor City. Uit Detroit afkomstige kunst wordt in de gigs en promo’s geïntegreerd en ook Craig’s Versus-project met het Les Siècles Orchestra krijgt een plek in dit eerbetoon. De grote aftrap was –naar nu blijkt- vorige maand op het WMC (wij vroegen ons al af wat zo’n grote Detroit-delegatie toch in het piemeltjeshouse en trance-mekka Miami deed). De komende dagen zijn Berlijn en Londen aan de beurt en ook Amsterdam staat in de planning. Meer info volgt...


Metroplex-001: Model 500- ‘No UFO’s’

 

Metroplex 25 jaar

Website Planet E vernieuwd en na jaren weer online!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws