Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 23 april 2010
headlines

Let the sun shine!!!

Het lentezonnetje laat zich steeds vaker zien, hetgeen een strandfeestje steeds aantrekkelijker maakt. Verscheidene strandtenten hebben het strandseizoen al lang en breed geopend, maar voor de twee bekendste beachclubs van Bloemendaal aan Zee begint het zondag pas echt. Twee zondagfeestjes met een dijk van een line-up. Keuzes, keuzes…

 

Wat: Mobilee Label Night

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 23 april

Line-up: Efdé, Jobez, Johanna Mercker, Sebo K, Live: And.id

Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Aanstaande vrijdag vindt in Studio 80 de eerste officiële label night van het Berlijnse Mobilee plaats. Na eerdere bezoeken van labeleigenaresse Anja Schneider en de jongens van Pan-Pot is het nu de beurt aan house vedette Sebo K en And.Id om Studio 80 te rocken. Deze speciale label night staat geheel in het teken van de door And.Id gecompileerde Mobilee Back to Back Vol. Four cd, die in februari is uitgekomen op het Duitse label. De Mobilee artiesten worden bijgestaan door Amsterdams finest: Jobez, Johanna Mercker en Efdé.

Tivoli entranceWat: Dub Infusions.

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 23 april

Line-up: Goth Trad, Walsh, V.I.V.E.K. en Akkachar.

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: Dub Infusions staat voor moddervette dubstep waar je niet van terugheb! Mede dankzij Dub Infusions, een concept van Planet KL, heeft de dubstep zich als een olievlek over de Nederlandse dansvloeren verspreid. Vanavond: de Japanse producer Goth–Trad (a.k.a. Rebel Familia) met lekker breed uitwaaierende dub. Uit Londen komt Walsh, kenner van de donkere kant van uk garage en eigenaar van het label Biscuit Factory. Hij neemt stadgenoot V.I.V.E.K. mee, bekend van zijn kneiter Natural Mystic. Nederland wordt vertegenwoordigd door de grime en breakbeat van Akkachar. Dope beats, ouwe!

Wat: Sub Infusions

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: vrijdag 23 april

Line-up: Kleine zaal: Floating Points + Melon + Funk-a-Flex DJ's.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Floating Points, man of the moment komt naar Nijmegen! De in London woonachtige producer heeft misschien (nog) geen enorme discografie, maar elke release die hij tot nog toe uitbracht, heeft de nodige stof doen opwaaien. Van zijn J&W Beat release op Planet Mu tot Vacuum Boogie op zijn eigen Eglo label, zijn tracks worden en masse opgepikt door een heel breed scala aan DJ's. En ook de bladen en de radio lopen met hem weg. 2010 Gaat ongetwijfeld zijn jaar worden en we hopen allemaal op een langspeler.

De ongekroonde Nederlandse koning van de house en disco met een zwarte ziel is de Amsterdammer Melon. Met zijn Ratio? label en gelijknamige avonden in Trouw is hij al jaren de bezielde lijsttrekker voor kwaliteitshouse. Eindelijk weer in Nijmegen.

De lokale funk, soul en hiphop connaisseurs van Funk-a-Flex zullen de avond op de hun bekende wijze inleiden.

Wat: Diepgang

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 24 april

Line-up: Bart Skils, Warren Fellow, Roy El Kei, Hertz & Vibes.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Diepgang invites Adam Beyer ligt nog vers in het geheugen. Een uitverkocht feest, waarbij de interactie met de dj’s en het publiek voor een ultieme sfeer zorgden, zoals alleen in de Catwalk mogelijk is.

Deze keer kiest Diepgang voor een volledig Nederlandse line up. Eerder al te gast in de radioshow van Hertz & Vibes, Moments Music op XT3 Radio, heeft Roy El Kei zijn behendigheid achter de draaitafels bewezen. Voortvloeiend in een heerlijke anderhalf uur durende groovende mix van house en techhouse. Reden genoeg om deze man 24 april te komen aanschouwen in de Catwalk.

Om zijn indrukwekkende optredens op eerdere edities een vervolg te geven is de Rotterdammer Warren Fellow weer present. Ook initiatiefnemer van Voltt, Barts Skils, keert terug op Diepgang. Al vanaf 1995 actief in de scene en zuiver herkenbaar door zijn eigen stijl behoeft hij eigenlijk geen introductie.

Zonder Hertz & Vibes, geen Diepgang. Verwacht een energieke mix van tech-house en techno van deze mannen..

MoodymannWat: Disco3000

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: zaterdag 23 april.

Line-up: Antal, Anthony "Shake" Shakir, Drexciyan dj Stingray, Moodymann, San Proper

Entree: 17 euro

Bijzonderheden: Disco 3000 presenteert een legendarische Detroit live-act: Moodymann (Kenny Dixon Jr.), Sherard Ingram (Drexciya) en Anthony ‘Shake’ Shakir bundelen hun krachten om onder de hoede van hun alter ego Urban Tribe een unieke live-performance te geven. Het optreden staat in het teken van nieuw werk wat binnenkort op Planet E zal uitkomen. Natuurlijk geen Disco 3000 zonder lokale vertegenwoordiging door Amsterdam’s finest: Antal en San Proper.

Urban Tribe draait veelal rondom Sherard Ingram, ook wel bekend als DJ Stingray van de invloedrijke electro-techno formatie Drexciya. Samen met andere zwaargewichten als Moodymann, Carl Craig en Anthony ‘Shake’ Shakir, vormde hij Urban Tribe. Het begon oorspronkelijk als uitlaatklep voor downtempo / triphopproducties maar ging uiteindelijk over in stevige techno-electro platen met een soulvolle invalshoek door Kenny Dixon Jr.

Met 2 albums in het verleden en een aantal nieuwe tracks rond 2009 komt eind dit jaar het nieuwe materiaal op het label van Carl Craig. Zaterdag kun je een voorproefje krijgen in TrouwAmsterdam.

Wat: L'Etiket.

Locatie: Winkel van Sinkel.

Datum: zaterdag 23 april

Line-up:

Main: Alexander Kowalski, Benny Rodrigues, Secret Cinema, Live: Alexander Kowalski

Basement hosted by Kermis: Frank Haag, Miss Melera, Moritz, Wijnand

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: L'Etiket, het eerste evenement van ZEUS :-) L'Etiket staat voor een verzamelnaam van labels. ZEUS gaat met L'Etiket de grootste, de kleinste en de fijnste nationale en internationale labels speciaal voor jullie naar Utrecht halen.

Deze editie staat in het teken van het nieuwe label; Damage Music Berlin met een zeer exclusieve LIVE en DJ set van niemand minder dan Techno koning Alexander Kowalski!

Wat: Bloomingdale XXl

Locatie: Bloomingdale, Bloemendaal aan Zee.

Datum: zondag 25 april

Line-up: Dennis Ferrer, Sunnery James & Ryan Marciano, Daniel Bovie & Roy Rox, Leroy Styles, Michael Mendoza, Randy Vicious, MC Roga...Glenn Helder on percussion.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Hoogaangeschreven Bloomingdale artiesten zullen de deejaytroon betreden met hun overvolle platentas, waarbij niemand minder dan Dennis Ferrer de avond op een kaskrakend niveau legt! Deze wereldwijd gewilde dj/producer lijkt alles dat hij aanraakt in goud te veranderen en ook zijn befaamde "Hey Hey" doet overal ter wereld het publiek uit volle borst meegenieten. Zet je dus schrap voor zijn prominente aanwezigheid vanavond!

Aanvullend op dit groottalent, staat ook het Hollands trots klaar om Bloomingdale op het zand te laten trillen. Zo krijgen Sunnery James & Ryan Marciano vertrouwelijk ook vanavond alle voeten van de vloer en weet Leroy Styles de temperatuurgraad daar feilloos op af te stellen. Het nieuwste duo-aanwinst Daniel Bovie & Roy Rox bewijzen nog lang niet uitgeraasd te zijn en maken Randy Vicious en Michael Mendoza hier tot slot een krachtig totaalplaatje van. Aangevuld door het percussie talent van Glenn Helder en de herkenbare vocale stijl van Mc Roga, heeft Bloomingdale XXL naast deze artiestenlijst nog veel meer verassingen in petto!

Bloomingdale

Wat: Free Your Mind Pre Beach Party

Locatie: Woodstock 69, Bloemendaal aan Zee.

Datum: zondag 25 april

Line-up: Pitto, Erick E, Benny Rodrigues, Bushwacka!, Kraak & Smaak DJ-Set

Entree: 10 euro / combikaarten met Free Your Mind Festival: 50 euro.

Bijzonderheden: Kom zondag alvast in de stemming voor het Free Your Mind Festival en voel alvast het zand tussen je tenen op het strand van Bloemendaal.

Woodstock 69, de zevende strandtent in Bloemendaal aan Zee is al meer dan 16 jaar een begrip en wordt geroemd om de laidback en toegankelijke sfeer waar je je meteen op je gemak voelt. Muzikaal vernieuwend en verassend, de perfecte locatie voor een Free Your Mind Pre-Beach Party.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws