How do you say.....Eyjafjallajökull?

Partyscene Redactie | 17 april 2010
headlines

Aswolk zorgt voor chaos in clubland

Eyjafjallajökull, het as- en vuurspuwende monster op IJsland, lijkt nog lang niet klaar te zijn met ons. Ook op zaterdag blijven de meeste vliegvelden in Noord-West Europa gesloten, wat flinke problemen met zich meebrengt voor de rondreizende dj’s en producers. Een kleine greep uit de chaos.

De aswolk van Eyjafjallajökull.
Niet alleen vakantiegangers, zakenluitjes en hele schoolklassen zitten keihard vast op de verschillende luchthavens, ook de dancescene ondervindt behoorlijk veel last van de enorme aswolk die zich nog altijd uitbreidt in de hogere atmosfeer boven Europa.

Zo moest de Melkweg vrijdag de complete avond omgooien, wegens het ontbreken van veel artiesten uit de line-up. Sonic Warfare in de kleine zaal werd afgelast en Steve Lawler haalde Electronation in de grote zaal niet. Sander Kleinenberg verving hem. De Melkweg besloot vervolgens tot het sympathieke initiatief om alle gestrande reizigers op Schiphol gratis toegang en onderdak te bieden, tijdens een spontane ‘Electronation Vulcano Edition’.

Ook de albumpresentatie van Ripperton in Trouw en het optreden van Emperor Machine in de Effenaar werden afgelast. Joost van Bellen vraagt zich intussen af of we al kunnen spreken van de ‘7 IJslandse plagen’: “1st there was Bjork, 2nd was IceSave, 3rd Eyjafjallajökull vulcano. Whats up next? A new album by Sigur Ros??!”

Steeds meer Europese landen sluiten het luchtruim.Twitter en Facebook lopen dit weekend over van de afzeggingen: Joris Voorn komt niet aan in Tel Aviv, Hudson Mohawke probeert wanhopig Madrid te bereiken, Jesse Rose deed verwoede pogingen om een privéjet te charteren, Motor City Drum Ensemble haalt een gig in de Londense Plastic People niet, Dave Clarke biedt verontschuldigingen aan voor het missen van gigs in Parijs en Bordeaux en Funk D’Void heeft zijn plan ‘om per Tron-motor’ naar het Duitse Cocoon af te reizen, uiteindelijk toch maar laten varen.

Maar er zijn ook echte doorzetters. Zo schijnt Noisia momenteel in een busje op weg te zijn naar Boedapest, zat Ewan Pearson negen uur lang in de trein om zijn gig in Zurich te doen en gaat Chris Liebing een complete set laten filmen in zijn thuisstudio, zodat zijn fans op MayDay in Moskou hem dit weekend toch op een groot videoscherm kunnen zien draaien. *Update: dj's beginnen nu onderling gigs te swappen. Het wordt dus een verrassing wie je dit weekend waar achter de decks ziet verschijnen!* :-)

Mocht je zaterdag of zondag nog gaan stappen, check dan vooraf of je favoriete artiesten überhaupt kunnen komen en of de avond niet is afgelast. Eyjafjallajökull is zaterdag nog altijd even actief, dus wie weet zitten we nog veel langer met gesloten vliegvelden!

Maar beter even oefenen dus

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws