Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 9 april 2010
headlines

Weeeeeeeeeeeekend!!!!

In elk stadje een (tof) feestje, zo lijkt het komend weekend wel. Met als uitschieters het Motel Mozaique-weekend in Rotterdam en de Rauw-driedaagse in het Utrechtse Tivoli. Beuken kan trouwens in Acidhoven en in Haarlem en Nijmegen is ook het een en ander te doen. Check it out and have fun!

 

Green VelvetWat: RAUWEEKENDER

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: donderdag 8 t/m zaterdag 10 april

Line-up:

Donderdag 8 april: Aeroplane, Rory Phillips, M.E.N., Tom Trago en Shout Out Out Out Out

Vrijdag 9 april: Mr.Oizo, Riva Starr, The Walk & Roger72 en MeNeO

Zaterdag 10 april: Goose (Live), Green Velvet, Harvard Bass, Strip Steve en Joost van Bellen

Zaterdag 10 april: Afterparty met Green Velvet, Harvard Bass

Entree: passe-partout 40 euro.

Bijzonderheden: Wat is er leuker dan één avond RAUW? Drie avonden RAUW! En daarom is het tweede weekend van april RAUWEEKENDER (8, 9 en 10 april). Voor het vierde jaar alweer – we mogen inmiddels spreken van een mooie traditie. RAUW-opperbaas Joost van Bellen presenteert drie avonden live-acts en dj’s die het grensgebied tussen dance, punk, disco en elektronica opzoeken. Voor alle avonden zijn losse kaarten te koop, maar er is ook een passe-partout. RAUWEEKENDER is ready to rock!

 

 

Wat: Djax It Up.

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 9 april

Line-up: Miss Djax., DJ Rush, Mike Drama..

Entree: 17,50 euro.

Bijzonderheden: Vrijdag 9 april presenteert Miss Djax in de Effenaar te Eindhoven Djax It Up. Of andersom. Na een succesvolle editie van Underground Nation met Pet Duo is deze keer DJ Rush haar gast. Uiteraard zal Miss Djax zelf ook plaatsnemen achter de draaitafels, evenals Mike Drama. VJ Digital Movement maakt met zijn rauwe visuals het verhaal compleet. Djax It Up staat voor de beste hardtechno in een duistere underground sfeer.

Motel MozaiqueWat: Motel Mozaïque festival

Locatie: Vele locaties, Rotterdam.

Datum: vrijdag 9 en zaterdag 10 april

Line-up: Kelpe, Lindstrøm, Soil & ‘Pimp’ Sessions, The Gaslamp Killer, Hudson Mohawke, Daedelus, Band Of Horses, Mumford & Sons, Angus & Julia Stone, Mulatu Astatke & The Heliocentrics, Fink, Fuck Buttons, Admiral Freebee, The Plastician, Noah and the Whale en Isbells

Entree: Passe-partout 55 euro / Dagkaart 30 euro..

Bijzonderheden: Het meerdaagse Motel Mozaïque festival heeft de reputatie heeft elk jaar de krenten uit de alternatieve poppap te vissen. En ook voor de 10e editie, op 9 en 10 april op diverse vaste locaties in Rotterdam (waaronder Rotterdamse Schouwburg, Rotown, Lantaren/Venster en WATT) is het festival daar weer goed in geslaagd. Maar er is meer dan dat, want het festival combineert sinds de begindagen muziek met beeldende kunst en theater, en verleidt haar bezoekers tot gidsentochten in de stad en om er zelfs de nacht te spenderen op avontuurlijke wijze. *Update 9/4: Kelpe is gecancelled*

Wat: Stalker presents ... Secret Cinema

Locatie: Stalker, Haarlem.

Datum: vrijdag 9 april

Line-up: Mike Ravelli, Olivier Weiter, Secret Cinema.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Nadat Ida Engberg de afgelopen ‘Stalker presents’ helemaal op zijn kop heeft gezet, is het 9 april de beurt aan Secret Cinema. Momenteel misschien wel de populairste Nederlandse techno dj, keert na een kleine 2 jaar terug in de oudste club van het land. Twee jaar geleden verraste Jeroen Verheij het Haarlemse publiek met een surpice act op Stalker haar 25 jarige bestaan en nam toen collega dj Valentino Kaziani mee. Pas op de dag zelf werd bekend gemaakt dat deze twee techno toppers zouden komen draaien en een paar uur later stond Stalker toneel voor een kolkende dansmassa.

Wat: Saturday Factory.

Locatie: Sugar Factory, Amsterdam.

Datum: zaterdag 10 april

Line-up: Carlos Valdes, Eric de Man, Funk d'Void, Jamie Anderson, Terry Toner

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Nachttheater Sugar Factory gaat alweer 5 jaar mee in het Amsterdamse nachtleven. Hoe wordt dat gevierd? Met bijvoorbeeld Saturday Factory, sinds begin dit jaar de nieuwe zaterdag van Sugar Factory. Een unieke samenwerking tussen Electronation/ Immaculate Conceptualist en Sugar Factory. Tijdens deze 5 jaar editie staan de Britse underground DJ’s Funk D’Void en Jamie Anderson achter de draaitafels met Sugar Factory’s favorieten Terry Toner, Eric de Man en Carlos Valdes.

Wat: Tomorrow

Locatie: Doornroosje, Nijmegen,

Datum: zaterdag 10 april.

Line-up: 

Area 1: Marc Romboy, Mulder, Technasia

Area 2: Jan Liefhebber, K.Cee.

Entree: 14 euro

Bijzonderheden: De technofeesten die onder de naam Tomorrow worden gegeven zijn nooit al te groot maar altijd zeer succesvol. De afgelopen vier jaar hebben de grootste DJ's ter wereld al hun opwachting gemaakt op deze clubavond. Artiesten als Guy Gerber, Chris Tietjen en Gregor Tresher beleefden op Tomorrow hun eerste Nederlandse avontuur.

Welcome to the Future

Wat: Welcome to the Future

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: zaterdag 10 april

Line-up: Anthony Collins, Dorine Dorado, Tom Ruijg, William Kouam Djoko, Live: Seuil Entree: 14 euro.

Bijzonderheden: Welcome to the Future bereidt zich voor op de zomer en legt op dit moment de laatste hand aan de programmering voor het jaarlijkse niet te missen festival in natuurgebied het Twiske bij Amsterdam. Daaraan voorafgaand presenteert WTTF nog een reeks feesten in Studio 80. De eerste daarvan, op zaterdag 10 april, is al meteen een bijzondere. Met drie van Amsterdam’s finest (William Kouam Djoko, Tom Ruijg en Dorine Dorado) naast twee headliners van Franse bodem: dj-producer ANTHONY COLLINS en live-act SEUIL. Beiden zijn vertegenwoordigers van de nieuwe Parijse house-sound, die nauw verwant is aan de bruisende scene in onze eigen hoofdstad.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws