(Report) Opening Utrechtse club Elements

Partyscene Redactie | 7 april 2010
headlines

Nieuwe club in Utrechtse werfkelders

Hoera, Utrechters hebben nu ook een Jimmy Woo-plafond, in de nieuwe club Elements. Maar hoe mooi we de 30.000 lampjes ook vinden; het draait uiteindelijk allemaal om de muziek. En dan vooral voor deze locatie in de Domstad, waar de laatste tijd toch een behoorlijke vloek op lijkt te rusten.

 

Woehoe, lampjes! :-)Tekst & foto's: Susanne Woning

Club Elements zet hoog in en hoopt op de locatie weer dezelfde allure en sfeer te kunnen creëren als in de hoogtijdagen van Fellini, zoals de werfkelders onder het stadhuis begin jaren negentig landelijk bekend stonden. Ook als AXL wist deze club midden jaren negentig nog aardig stand te houden, maar de laatste tijd speelde de locatie door diverse middelmatige experimentjes met piemeltjeshouse en urban nauwelijks nog een rol van betekenis in het Utrechtse nachtleven.

Op de eerste avond (donderdag 1 april) waren er een aantal bekende gezichten achter de decks te vinden. Frankie D (HardBop) en voormalig resident Richard Gatlin, die hun eigen clubavonden in Elements gaan hosten, verzorgden een warm welkom voor de belangstellenden die op deze officiële opening waren afgekomen. Echt sfeervol was het nog niet, aangezien het vooral een netwerkmomentje voor genodigden was. Toch heeft Elements zeker potentie.

 

De werfkelders hebben een flinke metamorfose ondergaan.Want zoals wel vaker op ‘donkere plekken waar de drank gratis is’, ontdekten we ook een paar onvermijdelijke Rotterdammers. Een delegatie van Diephuis Produkties was in tha kelder en ze wisten ons te melden dat ze op regelmatige basis fijne deephouse-avonden gaan organiseren in Elements. Ook zagen we in de programmering eindelijk weer wat fatsoenlijke technonamen opduiken (Bart Skils en Carlos Valdes).

Een ander initiatief dat wel eens flink aan zou kunnen slaan is ‘Club Lotus’; een serieuze clubavond voor 25+ op vrijdagen. Het aanbod voor danceliefhebbers van boven de 25 beperkt zich in de Domstad namelijk bijna helemaal tot ernstig foute singles bar/dancings waar je je ergste vijand nog niet heen zou sturen. Nieuwe ronde, nieuwe kansen dus voor de werfkelders onder het Utrechtse stadhuis. Al mag het geluid zeker nog wel een stukje beter!

Club Elements

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws