Love2Party Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 2 april 2010
headlines

HALLELUJA!!

Jawohl. Het is weer Pasen. Eigenlijk een feest dat je als goedgelovige Gristen dient te vieren in een kerk, maar als het aan ons partyheidenen ligt, doe je dat gewoon in een dikke club. Daarom gewoon ons weekendoverzicht van deze week. Halleluja!

 

Wat: Len Faki

Locatie: Effenaar, Eindhoven.

Datum: vrijdag 26 maart

Line-up: Len Faki, Rick Angel, Secret Cinema

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Effenaar nodigt de resident-dj van de beruchte Berlijnse club Berghain/Panoramabar uit voor een avondje knallen in Eindhoven! Heb je de beste man nog niet aan het werk gezien dan is dit je uitgelezen kans.

Secret Cinema is nog zo'n rijzende ster. Onlangs kwam hij met een hooggewaardeerde release op Sven Vath's Cocoon label en een meesterlijke nieuwe mix compilatie.

Als locale held hebben we Zodiak Commune resident Rick Angel weten te strikken voor een special warm-up set vol mooie diepe techno. Wederom een mooie avond in de Effenaar.

Effenaar

Wat: Blackout

Locatie: Tivoli, Utrecht.

Datum: vrijdag 2 april

Line-up: Black Sun Empire, Calyx, Counterstrike, Sektor, MC: MC Dart.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Blackout is de vaste drum 'n' bass-avond van Black Sun Empire in Tivoli. Met vanavond: Calyx, ofwel de Londense techstepkoning Larry Cons (Moving Shadow), ook bekend van zijn samenwerkingen met Teebee en Kontrol. Dat er in Zuid-Afrika ook drum ‘n’ bass wordt gemaakt, bewijst het duo Counterstrike, al meer dan tien jaar actief met hun rauwe, high energy geluid. De Nederlandse DJ Sektor (Spektrum XL, Champion Sound, MELT, Projekt Funk, Reactiv) en natuurlijk de mannen van Black Sun Empire zelf maken deze Blackout compleet. Uw host van vanavond: MC Dart (altijd in de roos).

Derrick CarterWat: Crackhouse @ Clinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 2 april

Line-up: Aron Friedman, Brent Roozendaal, Carlos Valdes, Derrick Carter, Justin Harris, Luke Solomon, Live: Freaks.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: “In den beginne was er Jack, en Jack had een groove…” welke houseliefhebber is niet groot geworden met deze profetische woorden? Maar ja, zo’n vijfentwintig jaar na de geboorte van house weet nog steeds geen hond wie die zogenaamde Jack eigenlijk is. Gelukkig komt daar vanaf vrijdag 2 april verandering in, tijdens zijn Nederlandse debuut op Crackhouse. Jack wordt vanavond vertegenwoordigd door niemand minder dan houselegenden Derrick Carter, Luke Solomon en Justin Harris. In een niets ontziende back-to-back-to-back marathon geven zij de Oude Zaal van de Melkweg een lesje jacking house voor gevorderden. Support komt natuurlijk van ons eigen ABC’tje Aron Friedman, Brent Roozendaal en Carlos Valdes.

Wat: Great Stuff Recordings

Locatie: Sugar Factory, Amsterdam.

Datum: zaterdag 3 april

Line-up: Lucatone & Ricketic, Butch, Juan Sanchez.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Hét kwaliteitslabel uit München komt langt voor een exclusieve showcase: Great Stuff Recordings! Dankzij een constante stroom aan knetterende releases staat dit label erg goed aangeschreven bij zowel dj’s als partypeople. Bulent Guerler aka Butch is de afgevaardigde die de Great Stuff sound door de Sugar Factory gaat laten denderen. Dankzij zijn goed ontvangen album Papillon met hits als Amelie is hij niet meer weg te denken uit de scene. Dit geldt ook voor Juan Sanchez, de Amsterdammer die zich vorig jaar ook bij het label heeft aangesloten. Het Bar27 collectief maakt de avond compleet met opzwepende sets van Lucatone & Ricketic.

Wat: Looks

Locatie: Thalia Lounge, Rotterdam

Datum: zaterdag 3 april.

Line-up: DJ Yass (Fr.) Leroy Styles, Baggi Begovic, Cincity's Yazz, MC V.I.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: Looks, het (deep)houseconcept van de Rotterdamse house-dj Leroy Styles, keerde begin maart terug met living legend Franck Roger. Zaterdag staat dj Yass op het programma, voor een extra lange set. Naast deze Franse househeld nemen Rotterdams finest Leroy Styles en Baggi Begovic plaats achter de decks. Cincity’s Yazz en MC V.I. complementeren de line-up.

Dj Yass is een bekend gezicht geworden voor de Defected fan's. Niet alleen heeft hij een reeks van geweldige tracks uitgebracht op Defected en Code Red Imprints, hij is ook een van de meest gewilde dj’s op de Defected feesten over de wereld. Voor Looks een goede reden om deze Fransman te presenteren aan het Nederlandse publiek.

Cafe d'Anvers

Wat: Cocoon Label Night

Locatie: Café d’Anvers.

Datum: zaondag 4 april

Line-up: Hermanez, Johan Bogers, Massimo Girardi, Onur Özer, Secret Cinema, Side Issue, Tofke

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Het Duitse Cocoon-label van Sven Vath staat niet stil. Van heinde en verre worden artiesten aangetrokken om hun fijne technomuziekjes te releases en om te touren als dj langs clubs in heel Europa. Een van hen is onze eigen Secret Cinema, die vorig jaar een succesvolle release had op het populaire technolabel. Samen met een aantal Europese labelgenoten is hij zondag te vinden in een van onze favoriete danceclubs van België: Café d’Anvers. Aanrader!

Wat: 24 Hour Party People.

Locatie: Studio 80, Amsterdam.

Datum: zondag 4 april

Line-up: Claude VonStroke, Dandy Jack (Live), Nima Gorji, Steve Rachmad, Quazar (Live), Boris Werner, Daniel Sanchez, Ille Bitch, Wouter de Moor, Unders, Flowing, Gideon Bouwens, Efdé, Olaf Boswijk, Moritz, Robert Powlson, Steady Douglas (Live), Joey Daniel, Pete Bandit, Jason Shae, Johanna Mercker en Tim Hoeben.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Op zondag vier april zal Studio 80 vierentwintig uur lang open zijn voor de eerste echte Paasrave in haar geschiedenis. Het imposante programma telt inmiddels tweeëntwintig namen en is door de toevoeging van o.a. Claude VonStroke, Boris Werner en Daniel Sanchez nu helemaal compleet. Op eerste Paasdag zullen om 1700 de deuren van Studio 80 open gaan voor de 24-uurs clubmarathon. Diegenen die niks wil missen van dit spektakel wordt aangeraden vroeg bij Studio 80 te zijn temeer omdat er enkel kaarten aan de deur zullen worden verkocht.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws