Titel en releasedatum nieuw LCD-album bekend

Partyscene Redactie | 31 maart 2010
headlines

Eindelijk af

Na maanden van dubbelzinnige interviews, sneaky gedropte tracks en vage uitgelekte video’s van de opnamestudio –waarbij wij ons al afvroegen waar James Murphy nou helemaal mee bezig was- zijn de releasedatum en titel van het nieuwe LCD-album eindelijk bekend.

'This is Happening'De in januari uitgelekte track ‘Bye Bye Bayou’ blijkt nu toch niet de eerste officiële single van LCD Soundsystems nieuwe album ‘This Is Happening’ te zijn. ‘Drunk Girls’ wordt namelijk ingezet om de release te promoten. De track verhaalt over alle mannen van de LCD-posse, die tijdens de opnames in de Californische villa de bijnaam ‘the girls’ kregen. Ook kondigt Juno met een kort voorproefje de release van de 12” ‘Pow Pow’ op 30 april aan.

Voor de rest van de tracks moeten we geduld hebben tot 18 mei, want dan komt het volledige album uit op DFA. Of in ieder geval tot 4 mei, wanneer de band een uitverkocht Paradiso aandoet (op dit moment de enige Nederlandse gig in de aangekondigde tour). Dan blijft er nu eigenlijk nog maar één mysterie over: is dit echt het allerlaatste album van LCD Soundsystem?

 

MySpace LCD Soundsystem

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws