Olaf Boswijk over één jaar Trouw

Partyscene Redactie | 14 maart 2010
headlines

“Trouw overtreft onze verwachtingen”

We kunnen ons eigenlijk nauwelijks meer voorstellen dat Trouw in Amsterdam, met al die dikke line-ups die we er voorbij hebben zien komen, pas één jaar geleden geleden de deuren heeft geopend. Hoe kijkt programmeur en mede-eigenaar Olaf Boswijk zelf terug op die eerste twaalf maanden?

Foto's: Nik Torrens/ Resident Advisor

TrouwGefeliciteerd met het éénjarig jubileum van Trouw! Wat waren jouw absolute hoogtepunten en was er een dieptepunt?

Olaf: “Het absolute hoogtepunt was het ontdekken van die fantastische lege pershal met die waanzinnige akoestiek, met nog een kelder en allerlei andere kleine spannende ruimtes erbij. Vanaf dat moment begonnen alle plannen en inspiratie al te komen. Muzikale hoogtepunten tot nu toe waren Dixon, Flying Lotus, Whitest Boy Alive, Gaslamp Killer, Isolee, Modern Deep Left Quartet, Koze, Mala, Chateau Flight, Optimo, Henrik Schwarz, Ame en natuurlijk moet ik een lans breken voor alle residents: Juha, Cinnaman, Patrice Baumel, Nuno, Melon, Mark August, Jarno, San Proper, Antal...stuk voor stuk waren ze goed. En toch waren er ook een paar dieptepunten: de eerste 3 maanden om 03:00u 's nachts sluiten, de enorme zomerdip en een poging tot inbraak.”

Voldoet Trouw aan de verwachtingen die jullie er in het begin zelf van hadden of willen jullie toch nog zaken veranderen?

Olaf: “Trouw overtreft tot nu toe onze verwachtingen, in de zin dat we na één jaar Trouw al veel verder dan zijn dan na één jaar 11. Destijds hebben we er ruim tweeënhalf jaar over gedaan om op dit punt te komen. De sfeer is vaak fantastisch en dat heeft alles te maken met het soort publiek en het karakter van het gebouw, denk ik. Natuurlijk zijn er altijd dingen om te verbeteren en dat is een dagelijks proces. Iedere dag kijken we weer hoe line-ups beter kunnen, geluid/licht mooier kunnen, de bar beter kan functioneren, hoe we het personeel beter kunnen trainen. Noem het maar op, je bent letterlijk nooit klaar.”

Klopt het dat Trouw langer op deze locatie mag blijven zitten?

Olaf: “Dat klopt, we hebben net een verlenging van ons huurcontract gekregen tot 31 december 2012. Maar dan is het ook echt afgelopen.”

Olaf BoswijkMomenteel is er ook een Trouw-label in de maak. Wat kunnen we daar van verwachten en wanneer wordt dit gelanceerd?

Olaf: “Het Trouw-label komt er inderdaad aan. Het is nog vroeg, maar achter de schermen zijn we volop bezig. In het voorjaar zal er meer nieuws volgen over de eerste releases.”

Kun je een paar tipjes van sluiers oplichten over bijzondere aankomende avonden?

Olaf:ONTROUW (20 maart) wordt letterlijk Trouw op zijn kop. Normaal zijn we vrij basic: goede line-up, licht aan, deur open en kom maar door. Bij ONTROUW doen we alles anders en gaan we volledig over the top qua line-up/ licht/ decor/ acts en een heuse darkroom. Daarnaast is ONTROUW een viering van het gebouw: in alle hoeken en gaten gebeurt er wat en we hebben ons daarbij heel erg laten inspireren door de extreme en hedonistische feesten van de jaren negentig. Dat willen we vertalen naar de huidige clubscene. Wat ons betreft mag men wel weer de grenzen opzoeken, zijn/haar best doen qua kleding en zich wat meer openstellen voor nieuwe prikkels.

Andere bijzondere avonden zijn binnenkort bijvoorbeeld Disco 3000 met Urban Tribe: het live project van Moodymann, Stingray en Anthony Shake Shakir. De ‘Trouw op Zondag’- serie (iedere laatste zondag van de maand) gaat als een malle en deze maand hebben we Marcus Worgull (het secret weapon van Innervisions) en Rush Hour's nieuwe house-sensatie Tevo Howard live. Ik sta zelf de komende tijd met John Daly op Drukpers in Trouw en ik zal openen voor Marcus Worgull en Tevo Howard op Trouw op Zondag. Verder sta ik binnenkort op ‘24 Hour Party People’ in Studio 80 en komen er ook weer internationale gigs, zoals in Robert Johnson in Berlijn.”

 

Love2party-tip: Olaf Boswijk is maandagavond 15 maart te gast tijdens een verse live-uitzending van XT3’s ‘Deep Monday’ (van 20:00 tot 24:00).

Website Trouw Amsterdam

MySpace Olaf Boswijk

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws