Love2Party Weekendoverzicht week 10

Partyscene Redactie | 12 maart 2010
headlines

Detroit technodilemma’s!?!?

Als je vrijdag uitgaat in Amsterdam en je houdt van Detroit techno, dan heb je een serieus probleem. Wordt het Derrick May in de Trouw of Jeff Mills in de Melkweg? Wij hebben een stiekeme voorkeur, maar objectief als dat we zijn, laten we de keus aan jullie. Trouwens, er is nog veel meer te doen. Veel plezier!

 

Nou, goed dan: wij tippen de gig van die andere Detroit levende technolegende Robert Hood in club Petrol. Ook al levert dat een ritje naar Antwerpen op. Of rijden we door naar Berlijn, om Blake Baxter aan het werk te zien in de nu al legendarische club Tresor? Wij weten het niet meer. Jullie?

 

 

Wat: Trouw presents Derrick May.

Locatie: TrouwAmsterdam.

Datum: vrijdag 12 maart

Line-up: Derrick May.

Entree: 15 euro.

Bijzonderheden: Je kunt er geen genoeg van krijgen: van de funky technoplaten, die Derrick May op spectaculaire wijze aan elkaar weet te mixen. Ook al houd je niet van techno, de Amerikaanse mixmeester legt zelfs de grootste houten Klaas in de dansgreep. Verwacht een 5-uur-durende set vol technokletsers van vandaag de dag en natuurlijk van gisteren. Want wat is Derrick waard zonder Lil Louis’ ‘French Kiss’, Sylvester’s ‘You Make me Feel’ en al die andere technoparels die Detroit heeft voortgebracht?

 

Derrick May at the controls

Wat: Heroes of Techno

Locatie: P60, Amstelveen.

Datum: vrijdag 12 maart  

Line-up: Len Faki, Dustin Zahn, Olene Kadar (live), Jouk Deville.

Entree: 13 euro

Bijzonderheden: Er zijn in Technoland afgelopen jaren vele nieuwe helden bijgekomen door spectaculaire producties, legendarische optredens of natuurlijk combi van beide. Als er één man is die aan deze criteria voldoet is het Len Faki wel. De man tovert hit na hit uit zijn digitale toverhoed en levert zulke energieke en sferische sets die zelfs die grootste technohater kan appreciëren. De grote vriend en remixer van Faki heet Dustin Zahn. Zijn laatste NL show is alweer vier jaar geleden en hij heeft dezelfde toverhoed als Faki, want hij haalt er ook hit na hit uit!

Onze Olene Kadar is na vele spectaculaire optredens de beste nieuwkomer van het afgelopen jaar. Twee boekingen op Awakenings zeggen genoeg. Hij treedt zoals altijd live op.

Wat: Klinch.

Locatie: Melkweg, Amsterdam.

Datum: vrijdag 12 maart.

Line-up: Jeff Mills, Estroe, Thomas Martojo.

Entree: 16 euro

Bijzonderheden: Ook dit voorjaar worden bij klinch rake klappen uitgedeeld. Vanavond neemt de grootste aller Detroit-legenden plaats achter de decks voor een drie uur durende muzikale traktatie. We hebben het natuurlijk over The Wizzard alias Jeff Mills, de man die al sinds de vroege jaren negentig door het leven gaat als toonaangevend techno-icoon. Met zijn karakteristieke wervelstormen van dj-sets staat Mills garant voor een avond van allure. Ondersteuning komt van onze eigen technoambassadeurs Estroe en Thomas Martojo.

TresorWat: Tresor 19 years A History in Techno

Locatie: Tresor Club, Berlijn.

Datum: vrijdag 12 maart

Line-up:

Area 1: Blake Baxter, Kathy, Daniel Rajkovic

Area 2: Cari Lekebusch, Pacou, Niklas on Sax

Entree: 13 euro

Bijzonderheden: De Berlijnse technobunker Tresor, voorheen gelegen in een oude bankenkluis (waar blijft de tijd?), maar sinds 2007 gesitueerd in een fonkelnieuwe club op de Köpenickerstrasse verjaart en viert dat traditiegetrouw met een line-up van formaat. Ondanks dat het stoere gezicht van de club in die voormalige kluis verleden tijd is, is een bezoekje aan de Tresor Club nog altijd meer dan de moeite waard. Zeker als o.a. Blake Baxter komt spinnen. P.s. wil je je techno wat steviger opgediend? Rijd dan zaterdag naar Berlijn. DJ Rush zal je in de watten leggen.

Wat: Techno nr. 2

Locatie: Club Petrol, Antwerpen.

Datum: vrijdag 12 maart  

Line-up: Robert Hood, Will O'Brien, Pierre, Dave Copp this.

Entree: 10 euro.  

Bijzonderheden: Na de eerste succesvolle editie met Redshape en Peter Van Hoesen in 2009, volgt op vrijdag 12 maart Techno Nr2. Deze keer komt minimalvader Robert Hood de kwaliteitstechno brengen. Robert Hood stond samen met Jeff Mills en Mike Banks aan de wieg van het Underground Resistance label. Hood wordt in Petrol geflankeerd door de Antwerpse Brit Will O'Brien en  jong en minder jong Belgisch talent: Dave Copp won pas nog de producerscontest in Switch op Stubru in de categorie techno, Pierre is de man die de Belgen al 15 jaar een techno-opvoeding geeft, onder andere via zijn residency in de Fuse

Wat: Gem Sessions

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 13 maart.

Line-up: Marc Marzenit, Secret Cinema, Van Anh

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: Jeroen Verhey is vandaag jarig en viert dat morgen voor zijn trouwe achterban in zijn eigen stad Rotterdam. Locatie dit maal is club Catwalk, waar de tweede aflevering van Gem Sessions, een serie technoavonden gehouden in diverse clubs, plaatsvindt. Met uit Spanje een stevig technosetje van Marc Marzenhit, aangevuld met de dijenkletsers van Secret Cinema en Van Anh. Aanradertje als u uit de Maasstad komt en zaterdag zin hebt in een lekker potje kolkende partytechno in de enige underground danceclub die Rotterdam rijk is.

Rekord3rWat: Rekord3r ‘Little Planet’.

Locatie: Poema, Utrecht.

Datum: zaterdag 13 maart

Line-up: Gaiser ‘live’, Wouter de Moor, Juan Sanchez, Brent Roozendaal, Erik Heijting

Entree: 13 euro.

Bijzonderheden: Our Space is Your Space is het nieuwe motto van Rekord3r in 2010. Een gevoel wat voor het eerst wordt vormgegeven tijdens een intieme editie op zaterdag 13 maart in Club Poema. De preparty / kick off van dit nieuwe thema wordt ingeluid met een exclusief optreden van de grootste live held uit de Duitse M_nus stal: Gaiser, supported door Nederlandse Rekord3r helden als Wouter de Moor, Juan Sanchez, Brent Roozendaal en Erik Heijting.

Wat: Planet Rose invites Dekmanter.

Locatie: Doornroosje, Nijmegen.

Datum: zaterdag 13 maart

Line-up: Grote zaal: Dekmante met Robert Hood - semi live (3 hour set) + Dekmantel Soundsystem ft.Thomas Martojo, Casper Tielrooy & Jan van Kampen

Kleine zaal: Linkwood + San Proper + Juju & Jordash

Entree: Passe-partout 15 euro.

Bijzonderheden: Dekmantel bezoekt zaterdag 13 maart Doornroosje in het kader van de viering van het drie-jarige bestaan. In een relatief korte periode heeft dit jeugdige collectief furore gemaakt in de hoofdstad met spetterende feesten in vooraanstaande clubs zoals Paradiso, Trouw en Studio 80. Naast het organiseren van feesten runnen ze tevens een boekingsbureau en is er kortgeleden een start gemaakt met het eigen platenlabel. Speciaal te gast die avond zijn Detroit techno pionier Robert Hood - die voor deze gelegenheid een speciale drie uur durende semi-live set zal verzorgen - en de uit Schotland afkomstige Linkwood, die met zijn releases op Firecracker en Prime Numbers momenteel hoge ogen gooit in de internationale disco- en housescene. Ondersteuning zal worden verzorgd door Juju & Jordash, San Proper en Dekmantel Soundsystem (Casper Tielrooij, Jan van Kampen en Thomas Martojo back 2 back), allen uit de eigen artiestenstal van Dekmantel.

Hebben we een essentieel feestje gemist in dit overzicht? Zet ‘m dan in het forum! Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws