5 x 5 Days Off

Partyscene Redactie | 27 februari 2010
headlines

5 dagen los in de Melkweg en Paradiso

5 Days Off 2010 staat voor de deur! Waar willen we heen, wat moeten we absoluut gehoord hebben en wie mogen we niet missen? Love2party dook in het festivalprogramma (3 t/m 7 maart); op zoek naar de 5 dikste feestjes.

 

Flying LotusWat: Day 1 @ Paradiso: DJBroadcast
Locatie:
Paradiso, Amsterdam
Datum: woensdag 3 maart
Line-up: Nosaj Thing, Floating Points, Flying Lotus, Bibio, Four Tet (live), Martyn, Cinnaman en Sandeman.
Entree:  € 15,- ex. Lidmaatschap
Bijzonderheden: Kudo’s voor onze collega’s van DJBroadcast die op de eerste dag van 5 Days Off een menu hebben neergezet om je vingers bij af te likken. Flying Lotus komt een voorproefje geven op zijn nieuwe album ‘Cosmogramma’, Four Tet serveert de live-versies van de tracks op zijn recente album There Is Love In You’, meesterchefs in de dop Floating Points en Nosaj Thing zoeken de smaakvolle finesses van de house en dubstep op en als overheerlijk toetje krijgen we o.a. ook nog onze eigen Martyn en Cinnaman voorgeschoteld. Aan tafel dan maar…


Wat: Day 1 @ Melkweg
Locatie:
Melkweg, Amsterdam
Datum: woensdag 3 maart
Line-up: Dixon, Four Tet (dj-set), Junior Boys (dj-set), Mungolian Jet Set, San Proper, Tettero & Job de Wit e.a.
Entree:
  € 14,-
Bijzonderheden: Kan Dixon eigenlijk niet gewoon beter in NL komen wonen? Hij lijkt de laatste tijd niet weg te slaan van de Hollandse dansvloeren. Wat trouwens niet wil zeggen dat je deze avond wel een keertje kunt overslaan, want de eerste Dixon-gig die niet uitloopt op een broeierige dansmarathon moeten wij nog meemaken. Four Tet (een stuk minder vaak in NL te vinden) komt na zijn live-gig in Paradiso diezelfde avond langs in de Melkweg voor een dikke dj-set vol subtiele techno en electronica. Aan deze toch al erg fijne line-up worden dan ook nog eens de electropop van Junior Boys en soulvolle deephouse van San Proper toegevoegd. Voor ieder wat wils!

Miss Kitten
Wat: Day 3 @ Melkweg: Miss Kittin's République
Locatie:
Melkweg, Amsterdam
Datum: vrijdag 5 maart
Line-up: Miss Kittin & Shinedoe, Alex Smoke, Danton Eeprom, Krause, Pitto en Estroe
Entree:  € 17,-
Bijzonderheden: Een sterk staaltje girrrrlpower op de derde dag van 5 Days Off. Miss Kitten introduceert haar nieuwe ‘République’-concept in NL, waarbij ze iedere keer een gast zal uitnodigen om back2back te draaien. Deze keer is dat onze eigen Shinedoe. Voor meer elektronische opstandigheid is er de electro van Krause en Estroe duikt weer lekker de diepte in met haar sferische techno. Kunnen de mannen hier eigenlijk wel tegenop? Van Pitto weten we dat hij zeker zijn mannetje staat met dikke house en techno en Schot Alex Smoke licht ongetwijfeld een tipje van de sluier op rond zijn nieuwe album ‘Lux’. Als de Fransman Danton Eeprom dan ook nog eens wat tracks van zijn smeuiige electroalbum Yes Is More opzet, geven we de heren een goede kans.


Wat: Day 3 @ Paradiso: Dekmantel
Locatie:
Paradiso, Amsterdam
Datum: vrijdag 5 maart
Line-up: Redshape (live), Daniel Bell, Linkwood & Fudge Fingas (live), Keith Worthy & Patrice Scott, Rahaan, Makam (live), Juju & Jordash, Tom Trago, Antal, Melon en Dekmantel Soundsystem.
Entree:  € 18,-
Bijzonderheden: Paradiso verwelkomt op dit 3-jarige jubileum van Dekmantel zo’n beetje alle soorten house die er zijn. Of het nou de minimale house van de in New York geboren (in Berlijn woonachtige) Daniel Bell, de met disco en funk doorspekte sound van Rahaan en Antal, de deephouse van Melon of de versneden beats van Tom Trago zijn: Dekmantel heeft het in de aanbieding. Ook de techno wordt niet vergeten met een live-set van Delsins gemaskerde man Redshape en de dromerige klanken van Sistrum-labelbaas Patrice Scott uit Detroit. Er wordt op deze avond zelfs live op het podium geremixed door Linkwood & Fudge Fingas, die elkaars materiaal onder handen gaan nemen. En natuurlijk mag het Dekmantel Soundsystem op dit verjaardagsfeestje niet ontbreken.

Pantha Du Prince
Wat: Day 5 @ Melkweg: Bar Weinig
Locatie:
Melkweg, Amsterdam
Datum: zondag 7 maart maart
Line-up: Paul Kalkbrenner, Minilogue, Ricardo Tobar, Pantha du Prince, Ada, 360 Soundsystem, Thomas Lauren, Jorn Liefdeshuis.

Entree: Uitverkocht
Bijzonderheden: Wordt 2010 voor Paul Kalkbrennert net zo’n succesvol jaar als 2009? Het begint in ieder geval goed, met zijn gig op deze compleet uitverkochte Bar Weinig-avond en de vertoning van zijn film ‘Berlin Calling’ in Melkweg Cinema. Border Community’s Ricardo Tobar uit Chili komt de ramen even gort draaien met zijn soms bijna krijsende synths, Pantha du Prince presenteert de dromerige minisymfonieën van zijn recente album‘Black Noise’ en voor een potje duistere, dansbare minimal kun je terecht bij het Zweedse duo Minilogue. Nog steeds niet uitgedanst? Dan persen de Keulse Ada, de mannen van 360, Thomas Lauren en Bar Weinigs eigen Jorn Liefdeshuis de laatste restjes energie nog wel even uit je lijf.

Website, ticket info en volledig programma 5 Days Off

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws