Love2Party Weekendoverzicht week 6

Partyscene Redactie | 12 februari 2010
headlines

Weeeeeeeeeeeekend!!!

Het Love2Party-klusteam was afgelopen donderdag in Breda, alwaar uw favoriete redacteur een pandje verhuurt aan een aantal Noord-Brabantse studenten. Terwijl we het nieuwe laminaat aan het leggen waren, gingen de bewoners - voorbereidend op het komende carnaval - los op polonaiseplaten als ‘ik heb een zachte g, maar ook een harde l’. In Amsterdam vieren ze ook carnaval, maar dan op house en technoknallers in Trouw. Misschien toch een betere optie.

 

Wat: Welcome to the Family

Locatie: Studio80, Amsterdam.

Datum: vrijdag 12 februari.   

Line-up: Andre Galluzzi, Joey Daniel, Johanna Mercker, Olivier Weiter.

Entree: 15 euro

Bijzonderheden: We Are E is een nieuw gezicht in agency-land. Als vertegenwoordiger van een grote groep aanstormende jocks en live artiesten en gevestigde namen als bijvoorbeeld Daniel Sanchez is deze club al snel een speler van formaat geworden en daarom is het tijd voor een heuse tour met haar beste artiesten. Onder de naam Welcome To The Family schotelt WAE je in op 12 februari uit eigen stal Joey Daniel, Johanna Mercker en Olivier Weiter voor. Te gast is Andre Galluzzi, de kroonprins van het Duitse Cocoon imperium.

Welcome to the Family

Wat: GEM Sessions

Locatie: Catwalk, Rotterdam.

Datum: zaterdag 13 februari.

Line-up: Âme, Ramon Tapia, Peter Horrevoorts

Entree: 11 euro.

Bijzonderheden: Âme is na anderhalf jaar terug in Rotterdam voor een 3 uur lange set. Waar anders dan in de prachtige tunnel, ook wel Catwalk genoemd, waar onlangs ook namen als Loco Dice en James Holden achter de decks stonden?

Uiteraard wordt er op deze release-party gezorgd voor meer hyper-entertainment.

Ramon Tapia, de Belgische vertegenwoordiger van de Gem Sessions familie, zal op deze avond zijn semi-Chileense sound door de nacht heen laten vloeien

Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, want deze releaseparty zou niets zijn zonder "the man of the hour", Peter Horrevoorts, die 'Bloody Hands EP' GEM002 officieel zal presenteren.

16BitWat: Dikke Dubstep.

Locatie: Patronaat, Haarlem.

Datum: zaterdag 13 februari.

Line-up: 16bit, Myrkur

Entree: 10 euro

Bijzonderheden: Er is een aardbeving op komst in Haarlem. Het voelde weleens eerder zo, maar dit keer zijn het niet alleen zware subbassen die de aanzet geven. Bij Dikke Dubstep komen namelijk twee stromingen binnen dubstep samen, als zijnde tektonische aardplaten die met veel geweld tegen elkaar in gaan. Met aan de ene zijde grof beukwerk en aan de andere kant verfijnde muzikale input dekt deze editie het huidige dubstep landschap ten volste.

16bit vertegenwoordigd de betere zaag- en hakdubstep, waarbij in hun tracks zelfs samples van kettingzagen niet geschuwd worden. Dit is as hard as it gets. In de dj sets weten ze echter ook contact te maken met euforischer werk, zoals we dat bijvoorbeeld van Burial kennen.

Voor zulke verfijnde dubstep hoef je echter niet de landsgrenzen over. Myrkur is een van de nieuwe sensaties in het Hollandse dubstepland en weet zonder blikken of blozen bruggen te slaan naar IDM, ambient en zelfs postrock.

Wat: I Love Los  

Locatie: Paard, Den Haag.

Datum: zaterdag 13 februari  

Line-up: Piemelhouse dj's in zaal 1, Remy & Warren Fellow in zaal 2.

Entree: 12,50 euro.  

Bijzonderheden: In Den Haag gebeurt er de laatste tijd niet zo veel bijzonders op dance-gebied, maar dit feestje, met louter Nederlandse jocks, is wel aardig.

Op de nacht van Valentijn presenteert de in de hofstad zeer populaire dance-organisator Soulmax de eerste editie van Los in 2010.

Soulmax gaat in 2010 gewoon door met feesten geven in Den Haag, waarbij het in de ene zaal kiest voor, zeg maar, een vrouwvriendelijke line-up, en in de andere zaal een wat stoerdere mannen line-up. De 2e zaal wordt een permanente techno-stage, met deze keer twee interessante namen: de gerenommeerde dj Remy en de laatste jaren steeds sterker aan de weg timmerende Warren Fellow. Leuk, voor Haagse begrippen.

SA @ Factory10Wat: Sound Architecture

Locatie: Factory10, Rotterdam.

Datum: zaterdag 13 februari.

Line-up: Marco Carola, Joachim aka Concolor.

Entree: 10 euro.

Bijzonderheden: Op zaterdag 13 februari maakt Rotterdam zich op voor extra lang optreden van Marco Carola. Maar liefst vier uur lang kun je genieten van een wervelende show van deze M-nus grootheid. En waar beter kan dit plaatsvinden dan in de meest indrukwekkende locatie die Rotterdam rijk is, de Factory 010. Zijn veelzijdigheid op minimal en technogebied maakt hem onvoorspelbaar. En juist het feit dat hij heeft aangegeven tot op het bot gemotiveerd te zijn om er een spektakel van te zullen maken, stemt de organisatie erg hoopvol.

Om de avond in de juiste setting te zetten, zal organisator en SA-resident Joachim de eerste 2,5 uur voor zijn rekening nemen. Met zijn ruime ervaring en brede platenkeuze weet hij op een geraffineerde wijze het instromende publiek warm te maken voor de DJ waar iedereen reikhalzend naar uitkijkt.

Op deze avond liggen de visuals in handen van VJ Lennart; een creatieve VJ die op meerdere grote podia heeft gestaan. Verwacht een vette op maat gemaakte visuele show op het witte doek.

Wat: 030303

Locatie: Theater de Kikker, Utrecht.

Datum: zaterdag 13 februari.

Line-up: Kelpe (live) Wisp (live) & 030303 dj’s

Entree: 11 euro

Bijzonderheden: 030303 neemt zaterdag de leiding voor een avondje effectieve elektronica. Verwacht van alles tussen IDM, rave, electro en natuurlijk acid. Vanavond met de nieuwe toppers Kelpe (uk, DC Recordings) en wisp (us, Rephlex). Kelpe (aka Kel McKeown) combineert vrolijke breakbeat met stijlelementen van krautrock en (free)jazz. Het alternatieve broertje van Four Tet. wisp is de nieuwe Rephlex-held. Hard, complex en ruikend naar verschraald bier. De 030303 dj’s draaien door tot de voetjes het begeven.

Wat: De Raad van 11 - Carnaval Op Zijn Mokums.

Locatie: Trouw, Amsterdam.

Datum: zondag 14 februari

CarnavalLine-up: Live: Donny van de Berg (Amateur voetballer van het jaar ‘76), Raggel & Tante Poes // Performance door de Doorgehaalde Dansmariekes. DJ’s ‘Prins Carnaval’ Boris Werner (Remote Area, Amsterdam), Aron Friedman (Raad van 11, Amsterdam), voormalig Prins Carnaval Don Melon (Ratio?, Amsterdam), Bart Skils (Voltt, Amsterdam), Lauhaus (Remote Area, Amsterdam), Julien Chaptal (RemoteArea, Amsterdam), Kabale und Liebe (Remote Area, Amsterdam), Brent Roozendaal (Crackhouse, Amsterdam), Carlos Valdes (Crackhouse, Amsterdam), Esther Duijn (Soulrock, Amsterdam), Eric de Man (Manmademuzik, Utrecht), Thomas Martojo (Dekmantel, Amsterdam), Casper Tielrooij (Dekmantel, Amsterdam), San Proper (Rush Hour, Amsterdam), Patrice Baumel (360, Amsterdam), Nuno dos Santos (360, Amsterdam), Olaf Boswijk (Trouw, Amsterdam), Jorn Liefdeshuis (Pixel, Amsterdam), Sandrien (Amsterdam Assholes, Amsterdam), TJ Kong (Compost Black, Eindhoven). Toiletdisco: Meester Moeilijk & Sjonnie Disco, Antje PAF & Job Jobse.

Entree: 12 euro.

Bijzonderheden: Wat te doen als jouw bloemkolen enorm zijn, er al weken een paard in je gang staat, maar je voor je gevoel de enige persoon in de Randstad bent die al lang ‘die hendjes in de lucht’ heeft? De Raad van 11 biedt ook dit jaar weer uitkomst met carnaval op z’n Mokums.

Geen verliefde stelletjes in de Trouw op 14 februari, maar bier, confetti en foute New Kids-matjes. De Raad van 11 is terug voor de ‘populairste carnavalsviering boven de rivieren’.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws